Proračun Avtomobili: Pregled, funkcije, ocene, nasveti za izbiro

Danes je trg proračunskih avtomobilov tako velik, da tisti, ki želijo kupiti nov avto, zmanjkuje oči. Vsak od proizvajalcev pritegne pozornost kupca, ne samo za oblikovanje, ampak tudi zelo dobre lastnosti, ki, mimogrede, zelo podobna, kar le otežuje izbiro. V današnjem gradivu bomo predstavili majhen seznam najboljših in cenovno ugodnih avtomobilov, ki imajo poleg dobrih lastnosti dobro zanesljivost in jih je mogoče varno priporočiti za nakup. O tem je tudi avto!

"Lada Grant"

Zato se danes odpre ocena proračunskih avtomobilov "Lada Grant". Ta model je očitno najbolj dostopen na trgu med vsemi novimi avtomobili. "Grant" ponuja uporabniku bolj ali manj sprejemljiv dizajn, dobre lastnosti, kot za njegov segment, in določeno raven udobja.


Oblika in notranjost

Zunanjost, avto izgleda precej standardno, sivo in nič posebnega ni poudarjeno. Spredaj so veliki halogenski žarometi brez LED elementov. Rešetka hladilnika je gladka, izdelana iz črne plastike s kromirano površino. Odbijač ima rahlo obešanje in nekaj ostrih linij, ki poudarjajo njegovo obliko. Na vogalih odbijača so nameščene meglenke v posameznih "nišah", v sredini pa poteka širok dovod zraka, za katerim se skriva radiator.
Zadnji del avtomobila je malce izjemen. Tu so tu še velike zadnje luči, brez svetilk in širokepokrov prtljažnika z brisalcem. Odbijač, mimogrede, kot v primeru s sprednjim delom, ima poudarjeno obliko in majhno obešanje. Na splošno lahko rečemo, da avtomobil izgleda slabo, ampak beseda "nejasno" se bo bolje ujemala. Avto nima nič takega, kot bi lahko izstopal med skupno maso drugih avtomobilov v celotnem toku.

Zdaj salon. Inside, kot poceni avto, je vse precej skromno in preprosto. Zadnja vrsta je namenjena za tri ljudi, vendar sedenje tam ne bo zelo udobno zaradi majhnega prostora. Poleg tega je v različici "Grants" v telesu liftback streho je nekoliko poševno, tako da ljudje z visoko rastjo, z velikim delom verjetnosti bo svojo glavo na stropu. Kar zadeva sprednje sedeže, so standardne za Lado. Obstaja majhna, komaj opazna stranska podpora, opora za glavo, vendar ne podpira ledvenega dela. Na splošno se lahko sedež oceni na trice - ne preveč udobno, vendar ne tako grozno.
Sredinska konzola se ne razlikuje veliko od večine drugih modelov Lade. V proračunskih sklopih avtomobila ni niti preprostega avdio sistema, da ne omenjamo računalnika. V dražjih različicah proizvajalec vseeno postavi na konzolo multimedijski sistem z barvnim zaslonom in klimatsko napravo. Kar se tiče armaturne plošče, je vse precej preprosto. Na voljo je tahometer, merilnik hitrosti, zelena luč in majhen črno-beli zaslon na računalniku. Iz obdelave materialov posebnega čudeža ne bi smeli čakati. Plastikanavadne, cenejše, včasih škripajoče. Oblazinjenje salona, ​​in drugo za "Donacije", žal, ni na voljo. Na splošno, salon v proračun avtomobila dobre kakovosti, vsaj, je bolje kot večina poceni kitajskih avtomobilov.

Značilnosti

Zdaj za značilnosti. Avto postavi motor en volumen, 16 litrov, vendar z različnimi indikatorji moči. Motor "junior" ima moč -87 kp, kar mu omogoča, da pospeši do 100 km /hv 122 sekundah. Največja hitrost je omejena na 167 km /h. Moč drugega motorja - 98 "konjev". S to enoto "Grant" pospeši na stotine za 131 sekund, in največja hitrost je 175 km /h. No, zadnji motor s 106 KM pospeši avto do 100 km /h za 109 s, njegova največja hitrost pa doseže 183 km /h.
V zvezi z menjalnikom par zgoraj omenjenega motorja dobavlja bodisi mehanske ali robotske mehanske menjalnike. Število vrtljajev v mehaniki in delo je 5 in na samodejni kontrolni točki - 4. Pod suspenzijo ni presenečenja. Spredaj je neodvisno vzmetenje tipa McPherson s hidravličnimi amortizerji in prečno stabilizatorjem. Na zadnjem delu je nameščena polzvezna vzmetenje s torzijskim nosilcem. Vrsta pogona v avtu je spredaj, lumen pa je 16 cm, kar na splošno ni slabo.

Stroški

Zdaj je čas, da preidemo na ceno. Obstaja nov proračun avto "Lada Grant" od 410 tisoč rubljev na skoraj 580. Cena je zelo odvisna od celotnega sklopa in dodatne možnosti. Če govoriš o temsekundarnem trgu, potem je cena za "Grant" 2016-2017 let bo nižja od približno 100-150 tisoč, kar je precej dobro.

Datsun on-DO

Nadaljuje z oceno proračunskih vozil Datsun on-DO. Datsun je japonsko podjetje, ki je z Nissanovimi avtomobili sodelovalo že zelo dolgo, do leta 1986, ko je bilo zaprto. Leta 2013 se je Datsun ponovno rodil in že leta 2014 predstavil proračunski avto za Rusijo, imenovan-DO, ki je bil zgrajen na podlagi Lada-Grant.

Videz in notranjost avtomobila

Videz modela ne pomeni ničesar posebnega. Pravzaprav je isti "Grant", le v nekoliko drugačnem "ovoju" in pod drugim imenom. Pred uporabnikom so nekoliko agresivni veliki žarometi, ki prihajajo na stran. Med njimi je široka rešetka radiatorja, ki je uokvirjena v kromiran okvir in ima mrežo dovolj velikih celic. Odbijač ima kratko obešanje, majhen vstop zraka v sredino in eno meglo iz vsakega roba.
Sploh ne morete govoriti o hrbtu, ker je v resnici popolna kopija "Dotacije". Samo ena, luči so nekoliko drugačne, oblika odbijača je nekoliko drugačna. Če ocenjujete videz avtomobila kot celote, potem na-DO zmaga malo v "Donacije" na račun bolj privlačne spredaj. Zdaj o notranjosti avtomobila. Ker je on-DO pozicioniran kot družinski avto, mora biti dovolj prostora za pet ljudi, deloma pa tudi za to. V zadnji vrsti ni težav s tremi odraslimi, vendar še vedno ni dovolj prostora za popolno udobje. Zadnji kavč je povsem udoben, znekakšno ledveno oporo in nasloni za glavo.
Kar zadeva sprednje sedeže, so dejansko kopije sedežev "Grant" - relativno udobno, z malo stransko podporo in nasloni za glavo. Med sedeži ni fotelja, kar ni zelo priročno.
Na osrednji konzoli lahko načeloma in ne govorite, ker je izposojen od glavnega "donatorja" - "Lady-Grant". Edina stvar v Datsunu je rahlo spremenjen blok klimatske naprave in malo drugačen videz, v drugi pa ni razlike. Kar se tiče armaturne plošče, je prav tako podobna Ladi, le da je osvetlitev drugega in vgrajenega računalnika nekoliko spremenjena. No, na koncu - materiali salona. Plastika se tukaj uporablja običajno, poceni, vendar ne najhujša. Tkanina se uporablja kot oblazinjenje. Na žalost usnjeni ali kombinirani salon ni na voljo.

Specifikacije

Datsun on-DO postavlja dva motorja istega volumna - 16 litrov, vendar različni moči. Motorji, kot je preprosto uganiti, so popolnoma vzeti iz "Dotacije" in se praktično ne razlikujejo v ničemer. Prvi motor ima zmogljivost 87 KM. S tem avtomobil pospeši do 100 km /hv 115 sekundah. proti 122 v Ladi. Največja hitrost znaša 172 km /h (166 v "dotacijah"). Drugi proračunski avtomobilski motor ima kapaciteto 106 "konjev". Čas pospeševanja do sto je 105 sekund, maksimalna hitrost pa doseže oznako 184 km /h. Podoben motor v Ladi ima nekoliko slabšo zmogljivost: pospešek je 109 sekund, največja hitrost pa 179 km /h.
Prenosi v on-DO so malo, natančneje, samo dva -mehansko in avtomatsko. Prvi ima 5 preklopnih hitrosti, na žalost pa so v stroju na voljo le 4 hitrosti. Pod vzmetenjem in podvozjem ni presenečenj. Spredaj je na voljo neodvisno vzmetenje McPherson, v zadnjem delu pa je nameščen polsamostojni vzvojni vzvod. Tip pogona je spredaj, lumen pa je 174 cm.

Cena

V Rusiji je proračunski avtomobil Datsun on-DO od 450 tisoč rubljev do 640, odvisno od celotnega sklopa. V modelu ni nobenih posebnih razlik glede opreme od "Grantov", v nekaterih primerih pa "Lada" zgleda še boljša, nekoliko izboljšane pa tudi tuja blagovna znamka, zaradi česar so stroški nekoliko precenjeni. Na sekundarnem trgu, na-DO cene začne od 300 tisoč rubljev za avtomobile 2016-2017 let izdaje.

"Lada Largus"

Na tretjem mestu današnjega vrhunskega sedem avtomobila "Lada Largus". Ta model se od vseh ostalih v svojem razredu razlikuje predvsem zaradi velike zmogljivosti, dobre tehnične opreme, nizkega vzdrževanja, visoke ravni udobja in seveda nizkih stroškov.

Zunanjost in notranjost

Izgled avtomobila, iskreno povedano, ni najbolj privlačen, vendar je precej sprejemljiv, zlasti če omenjate ceno. Sprednji del je še posebej opazen - veliki halogenski žarometi, preprosta rešetka s kromiranim in emblemom "Lada", kot tudi odbijač s kratkim izboklinom, majhen vstop zraka in meglenke, ki se nahajajo ob robovih.
Zadnji del avtomobila je presenetljivo videti tako slabo, kot se zdi. Glavno območje zaseda vrata prtljažnega prostora - eno malo širše, drugo ožje. Zgoraj je majhen LED-zamašek, zgornji rob vrat pa ima rahlo konkavnost, ki se zdi, da ustvari nekakšen spojler. Zadnje luči se nahajajo okoli robov. So ozke, podolgovate, imajo LED elemente in zanimivo obliko sijaja. Ampak odbijač je normalen, z majhnim korakom in kratkim izbočenjem. Ker je "Largus" popolnoma družinski avto, ima v njem prostor za sedem ljudi. Mimogrede, število sedežev je mogoče regulirati in samostojno, saj je po potrebi 2 zadnji vrsti lahko čist in v avtu nastane ogromno prostega prostora. Zadnji sedeži so razporejeni na naslednji način: na samem koncu sta dva sedeža, pred njimi pa je vrsta treh mest. Sedenje na potniških sedežih je zelo priročno. Imajo naslone za glavo in malo podpore za hrbet. Obstaja veliko krajev in na splošno obstaja prostor za obračanje.
Prednji sedeži se nekoliko razlikujejo od zadaj, razen če je prisotna stranska podpora, čeprav majhna. Centralna konzola je preprosta. Ima preprost multimedijski sistem z majhnim zaslonom, klimatsko napravo in več dodatnimi krmilnimi napravami za različne funkcije, kot so električna okna. Instrumentna plošča je dovolj kompaktna, vendar tipična za Lado. Tu so klasiki tahometra,merilnik hitrosti in računalnik. Materiali salona zvezd ne grabijo z neba, vendar so zelo primerni. Tkanina se uporablja kot oblazinjenje, kakovost plastike pa je višja od povprečja.

Značilnosti avtomobila

Razpon motorjev je tukaj skromen, le dve različici v prostornini 16 litrov. Prvi motor ima moč 87 km /h, drugi pa 106. Pospešek do 100 km /h v prvem primeru traja 144 sekund, v drugem pa 135. Največja hitrost je 158 in 165 km /h. Ker je "Largus" ekonomičen proračunski avto, je njegova poraba goriva majhna -105 litrov v mestu in 67 litrov na avtocesti.
V zvezi s kontrolno točko ni treba izbrati, ker so na voljo samo mehanika s petimi hitrostmi. Na žalost ni avtomata in ni verjetno, da se bo pojavil, čeprav kdo ve. Tudi na podvozju in obeskih, brez presenečenj. Tip pogona je spredaj, potniški prostor je 145 cm. Spredaj je neodvisna McPhersonova suspenzija s prečno stabilizatorjem. Na hrbtni strani je nameščen polzvezni vzmet z vzvodom in torzijskim nosilcem.

Model stroškov

O ceni. Kupi najboljši avto proračuna za družino, ki "Largus" je, je lahko od 555 tisoč rubljev in do 700, odvisno od celotnega sklopa in niz dodatnih možnosti. Vredno je reči, da je cena povsem objektivna, saj nekaj ponuja tako univerzalno, ekonomično, zmogljivo in zanesljivo vozilo za takšen denar. Če govorimo o sekundarnem trgu, potem za model 2016-2017, bo javnost sprašuje približno 100-130 tisoč manj, kar je na splošno precej dobro.

Renault Logan

Zaključuje oceno proračunskih avtomobilovPravi klasik je Renault Logan. Skoraj od prvega nastopa podjetja Logan na avtomobilskem trgu je ta model takoj pridobil veliko popularnost med kupci v proračunskem segmentu in pravzaprav ne zmanjšuje števila.

Videz avtomobila in njegova notranjost

Zunaj Logan izgleda veliko bolje kot prejšnji dve avtomobili. Medtem ko je Logan proračunski avto, izgleda dobro, moderno in zelo dobro za svoj razred. Prednji del avtomobila je nekoliko agresiven, predvsem zaradi žarometov. Žarometi so preprosti, halogeni, brez LED diod, a veliki. Rešetka hladilnika je v obliki črke V, s kromiranim vrhom in velikim renomiranim simbolom. Prednji odbijač je zanimiv. Ima zelo gladko in zaobljeno obliko, skoraj brez ostrih linij. Na odbijaču je precej širok dovod zraka in meglenke, ki se nahajajo v nišah v kotih.
Za avtomobilom je malo lažje. Prtljažnik ima nekakšen spojler. Velike zadnje luči so vržene v oči, žal, brez LED elementov. No, zadnja stvar, ki jo je treba upoštevati, je odbijač. Njegova oblika je bolj izrazita kot sprednja, kar nedvomno podpira celotno zasnovo. Notranjost avtomobila je zelo prostorna in prostorna. Od zadaj brez težav bodo nastanjeni trije odrasli in brez kakršnih koli resnih neprijetnosti. Zadnji sedeži so opremljeni z nasloni za glavo in majhno ledveno oporo. Sprednji sedeži so zelo udobni. Imajo stransko podporo, in to ni slabo, in več ravni regulacije. Omeniti velja tudi razpoložljivostFotelj med fotelji. Osrednja konzola je dokaj preprosta in ni posebej omembe vredna. Ima multimedijski sistem z majhnim LCD zaslonom ali polnim 7-palčnim zaslonom. Na voljo je tudi klimatska naprava, klimatska naprava in gumbi za ogrevanje, tempomat, "nujni primeri" itd.
Instrumentna plošča je tudi preprosta in kompaktna. Poleg merilnika hitrosti in merilnika vrtljajev je na voljo tudi ločen zaslon računalnika, ki prikazuje različne uporabne informacije. V zvezi z materiali, potem plastika je zelo vreden kakovosti, čeprav ne najboljši. Je prijeten na dotik in še posebej ne škripi. Oblazinjena tkanina v salonu in v dražjih kompletih so kombinirani. Tudi v dragih različicah je volan avtomobila prevlečen s usnjem.

Značilnosti modela

Model vključuje tri vrste motorjev istega volumna, vendar različne moči. Prvi ima 82 KM, kar mu omogoča, da pospeši avtomobil na stotine v 119 sekundah. Največja hitrost je 172 km /h. Moč drugega motorja je 102 "konja". S tem avtomobil pospeši do 100 km /h za 117 sekund, maksimalna hitrost pa doseže 171 km /h. Tretja enota ima kapaciteto 113 kosov. Čas pospeševanja do sto traja 107 sekund, največja hitrost pa 177 km /h. Poraba goriva v vseh agregatih je nizka - od 85 do 11 v mestu in 55-65 na avtocesti. Par motorjev je opremljen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s štiristopenjskim samodejnim menjalnikom.
​​Logan je precej zanesljiv proračunski avto, tako da se motnje motorja in menjalnika, kot tudi pogostePopravila, ne skrbite. Pod vzmetenje je vse preprosto: prednji neodvisni McPherson s prečno stabilizatorjem, in od zadaj - pol-odvisen, vzmet z torzijsko gredjo. Vrsta vožnje v sprednjem delu vozila, višina ceste - 155 cm.

Cena avtomobila

Trenutno je strošek podjetja Logan od 535 do 790 tisoč rubljev, kar skupaj s svojo opremo in značilnostmi naredi avtomobil najboljši proračun na trgu. V Loganu je v bistvu vse, kar potrebujete: simpatičen dizajn, prostorna notranjost, dobra raven udobja, dobre tehnične lastnosti, elegantna vzmetenje in podvozje, uporabnost in še veliko več, zato je cena povsem upravičena. Na sekundarnem trgu, ta model je res našli za 300-550 tisoč rubljev, vendar obstaja tveganje, da rushing na "mrtve" primer, na primer, iz taksija.

Sklepna ugotovitev

Kaj je danes izbrani proračunski avto? Vsakdo se mora sam odločiti, saj imajo vsi modeli svoje prednosti in slabosti, zahteve vsakega kupca pa so različne. Če potrebujete preprost in poceni avtomobil, bo najboljša izbira "Grant" ali on-DO. Če potrebujete prostoren družinski avto, si oglejte "Largus". No, končno, če želite avto z dobro zasnovo, dobro opremo, tehničnimi lastnostmi in visoko stopnjo udobja, potem je očitna izbira Renault Logan.

Sorodne publikacije