Atieclxx.exe: Kakšen je proces in se ga lahko znebite?

V Windows Task Managerju zelo pogosto uporabniki sistemov Windows opazujejo veliko neznanih procesov. Kljub dejstvu, da je virusna aktivnost danes višja kot kdajkoli prej, se ne morejo pripisati vse storitve. To velja zlasti za izvršljivo datoteko Atieclxx.exe. Postopek, ki je prikazan v tem primeru, se bo še naprej upošteval. Hkrati ugotavljamo, zakaj lahko povzroči prekomerno obremenitev računalniških virov in kako se znebiti.

Kaj pa proces Atieclxx.exe?

Začnimo z dejstvom, da so uporabniki, ki verjamejo, da je ta izvršljiva komponenta v upravitelju opravil posledica prodora sistema in vpliva virusov in zlonamerne izvršljive kode na njej, globoko napačna. Ta storitev je drugačne narave.


Kaj pa proces Atieclxx.exe? To je komponenta odjemalskega modula za zunanje dogodke AMD, ki je namenjena grafičnim vmesnikom Radeon. Pravzaprav sama storitev nima nobene grožnje, čeprav lahko povzroči nekatere konflikte v operacijskem sistemu. Na žalost je to celo tako, da ko uporabnik ureja najpogostejšo datoteko Microsoft Word, sistem visi tesno. Nekateri krivijo proces, opisan tukaj, ampak dobesedno drugi dan v ruskih medijih, je publikacija objavila izjavo, da je to izključno posledica pomanjkljivosti najnovejše različice sistema Windows, ki je Microsoft ne želi rešiti iz nekega razloga. Toda kakšni so razlogi za takšno obnašanje programa in kaj je mogoče storiti, da se znebimo takšnih negativnih posledic, ki se pojavijo v programu neuspehov?


Procesor naložen na 100%: zakaj?

Razlog za to je predvsem iskanje zastarelih ali nepravilno nameščenih gonilnikov grafičnih kartic. Program sam po sebi ni sredstvo za njihovo posodabljanje. Namesto tega ga lahko označimo kot orodje za interpretacijo zunanjih dogodkov, povezanih s konfiguracijo VRAM.
Kaj je proces Atieclxx.exe, ki ga imamo v tem primeru? Kot kaže praksa, se aktivira le v primeru pomanjkanja pomnilniške kartice grafične kartice s preveč procesi hkrati. Na primer, uporabnik je začel igro, nato pa jo je spremenil v pladenj, ker je bilo nujno potrebno urediti dokument z besedilom. Tukaj je prvi znak, da lahko celo Word v takem položaju visi. Toda, če je igra zelo intenzivna, lahko celo njeno delo v grobi obliki ali v ozadju povzroči precejšnjo obremenitev osrednjih in grafičnih procesorjev in s tem - na RAM (stacionarni in grafični).

Kako izklopiti storitev?

Vendar ni vse tako slabo. Vprašanje, kako odstraniti Atieclxx.exe je mogoče rešiti preprosto. Seveda to ni omejeno na fizično odstranitev programa s trdega diska (čeprav je to mogoče in tako), in bolj primerljivo, shutdown upravlja ta proces servisiranja. Po deaktivaciji bo sam proces uporabnika prenehal motiti.
Za popolno zaustavitev morate najprej opraviti vse procese, povezane z AMD, v upravitelju opravil. Po tem morate prek konzole »Zaženi« poklicati razdelek storitve, tako da vnesete kombinacijo storitev.ustrezno komponento, vnesite parametre urejanja preko PCM ali dvakrat kliknite, zaustavite storitev in nastavite vrsto zagona na popolno zaustavitev.

Upravljanje zagona

Nato pojdite v meni Startup z ukazom msconfig za različice operacijskega sistema Windows pod desetino (zavihek "deset" se nahaja neposredno v upravitelju opravil).
Tukaj morate preprosto počistiti polje z imenom odjemalca in /ali programa Catalyst, shraniti spremembe in znova zagnati sistem. Če samodejnega predvajanja ne izklopite, lahko dobite dodatne težave. Po eni strani se zdi, da je storitev onemogočena, po drugi strani pa jo bo programska komponenta, ki se zažene s sistemom, poskušala vključiti s sklicevanjem na ustrezne sistemske nastavitve, kar bo povzročilo samo zaustavitev procesa in zamrznitev OS-a zaradi povečane obremenitve.

Kratek povzetek in nasvete na koncu

Če povzamemo, je treba opozoriti, da sam proces ni nevaren. Res je, da za popoln nadzor nad grafično kartico, da se znebite tega korist ni vredno. Če pa po konstantnem ponovnem zagonu računalnik precej obremeni vire, ga lahko znova namestite. Res je, da pri uporabi Trojan, bodite pozorni tudi na dejstvo, da se ob aktiviranju z globokim skeniranjem, vse komponente najdejo in odstranijo, tako ali drugače, v zvezi s programsko opremo AMD, vključno s celo gonilniki. Torej, če želite to storiti, reči "čista" ponovna namestitev,najprej odstranite vse, kar velja za AMD, izvedite ponovni zagon in nato znova namestite izvirne diske ali datoteke, ki ste jih prenesli s proizvajalčevega vira. Na drugačen način. Ročna odstranitev istih registrskih ključev je priporočljiva samo za napredne uporabnike, za običajne uporabnike pa je bolje, da se ne vmešavajo brez potrebe, saj so lahko posledice za operacijski sistem usodne (do popolne nesreče).

Sorodne publikacije