KamAZ-6540: glavne značilnosti

Osnova sheme tovornjakov KamAZ je bila dolga leta uporaba treh osi, vodilni pa so bili vsi trije ali le dve zadnji, ki so bili nameščeni na vozilu za uravnoteženje. Da bi razširili ponudbo ponujenih izdelkov, je bilo izdelano štiriosno podvozje pod oznako KamAZ-6540. Običajno se uporablja za montažo tovornih vozil, žerjavov, požarnih lestev, mešalnikov za betonske raztopine in različnih cestnih vozil.

Motorna enota

Na podvozju KamAZ-6540 se uporablja samo en tip motorja. To je znan motor 740-th družine, prinesel Euro-3 standarde. Za povečanje moči in zmanjšanje porabe goriva je bil opremljen s turbopolnilnikom in hladilnim sistemom za stisnjen zrak, preden je bil vstavljen v sesalni razdelilnik. Zahvaljujoč temu, moč modela 74062-280 doseže 280 kp pri dovolj visokem navoru (skoraj 1200 N /m). Na nekaterih strojih se uporabljajo šibkejše različice tega motorja, ki se razvijajo od 245 do 260 konjskih moči. Glede na ta motor so specifikacije kamaz 6540 zelo zadovoljne skoraj vsem lastnikom.


Kasnejše različice avtomobila so opremljene z uvoženim dizelskim motorjem "Cummins" model 6ISB, ki razvije do 300 litrov. z Za shranjevanje goriva v vseh variantah se uporablja 210-litrski rezervoar. Po izbiri se lahko namesti drugi rezervoar s podobno zmogljivostjo. Obe različici motorja omogočata razpršitev podvozjahitrost najmanj 80 km /h.

Menjalnik

Za popolnejšo izvedbo parametrov motorja se uporabljajo večstopenjski menjalniki naslednjih modelov:
 • domači menjalnik 154 z 10 prestavami;
 • Uvožena škatla modela 9S1310 Zanrard Factory s 9 hitrostmi spredaj.
 • Posebnost obeh polj je uporaba sklopke z eno ploščo. Sklopka, ki je primerna za takšno vezje - napor gre od hidravličnega cilindra do pedala, nato pa se preko pnevmatskega hidravličnega pogona prenese na krmilni mehanizem. Sistem uporablja uvožene komponente podjetja "Vacco". Navor iz škatle se s pogonsko gredjo prenese na dve osi zadnjih koles. Sodobna različica ohišja je opremljena samo z uvoženo škatlo.

  Podvozje

  Podvozje KamAZ-6540 temelji na močnem okvirju iz jeklenih profilov. Obstajata dve različici podnožja koles, ki se merita med drugo in tretjo osjo - kratko 208 metrov in dolgo 2840 metrov. Medosna razdalja med prvo in drugo osjo je enaka za vse stroje, kot podlaga zadnjega nosilca. Zahvaljujoč trdni konstrukciji je bila nosilnost podvozja mogoče prenesti na 22 ton. Za varno zaustavitev težkega stroja se uporabljajo zavore tramvajske šasije s pnevmatskim pogonom.

  Posebnost šasije sta dve upravljalniki prednje osi. V tem primeru se kolesa vrnejo pod drugačnim kotom, kar je omogočilo zmanjšanje polmera obratovanja tako dolgega avtomobila. Okretnost podvozja je dovolj za obratovanje v mestih z gostostavba - zunanji polmer vrtenja je manjši od 11 metrov.

  Dodatki

  Ena izmed najpogostejših različic opreme štirikolesnega podvozja KamAZ - tovorna žerjav z visoko nosilnostjo. To je ta stroj, ki je KS-55729-1B, ki ga proizvaja specializirana tovarna v mestu Galich na dolgem osnovnem podvozju. Z imenom mesta, kjer se nahaja obrat, v vseh žerjavih, blagovna znamka "Galician".
  Žerjav ima največjo nosilnost do 32 ton, kar se doseže z minimalnim praznjenjem puščic. Pri maksimalnem odhodu, je od 30 do 39 metrov, teža tovora, ki ne presega 1800 kg.
  Druga najpogostejša različica avtodvigala Kamaz je 40-tonski KS-65719-1K, ki ga proizvaja tovarna v mestu Klinsy. Ko je stroj opremljen s puško za strelce, lahko dvigne tovor v višini 4.000 kg do 44 metrov. Hkrati značilnosti žerjava omogočajo dvigovanje do 35 metrov različnih tipov tovorov do 7 ton. Oba žerjava sta lahko nameščena na podvozje z enim od dveh vrst motorjev. Zaradi velike dodatne teže je največja hitrost strojev nižja. Vendar pa imajo dovolj dinamike za mestni cikel in razvijajo hitrosti do 60 km /h.

  Sorodne publikacije