WPFFontCache_v0400.exe: Kakšen je proces, ali se ga lahko znebite?

Če kdo ve, boot operacijskih sistemov Windows zagonske vključuje ne samo preveri registra, vendar skeniranje več predmetov. Kot rezultat, lahko uporabnik vidi v "Task Manager" številne procese sistema, ki se začnejo s sistemom, vključno WPFFontCache_v0400.exe. Kaj je ta storitev, navadni uporabniki ne bodo mogli jasno razložiti. Da bi ugotovili, kaj je ta proces in zakaj je potreben, je treba ločeno podati razlago. Ni izključeno, in možnost, da, ko je storitev prikriti nevaren virus, vendar poudarek posebej zato, ker so veliko sodobnih groženj mogli prikriti pod storitve, kot so Windows prepozna kot svojih orodij, da se ne daje poročilo, ki je začel postopek, lahko vključujejo zlonamerno kodo. Pustili ga bomo za nekaj časa, dokler ne bomo dobili nekaj informacij o tem, kaj predstavlja izvirno storitev.


WPFFontCache_v0400.exe: Kaj je ta proces?

Začnimo torej z najpomembnejšim. Sam proces, za razliko od vseh zagonskih storitev Windows, ni sistemski. Da, da! To ni najbolj bistvena storitev, ki zagotavlja funkcionalnost ali stabilnost sistema Windows.
Ta postopek je odgovoren samo za preverjanje nameščenih pisav. Bolj kot so, počasneje se bo zaganjal operacijski sistem. Zavedate se, da pri določanju posebnih težkih vleče pisave, kot so, na primer, gotski slog, obdelava podatkov na začetku fazi bo potekalo zelo počasi,ne glede na to, kako hitro je procesor in koliko RAM-a nameščen v računalniku.

WPFFontCache_v0400.exe naloži procesor: zakaj?

Toda sam proces ni neškodljiv. Dejstvo je, da izvaja platformo .NET Framework in se nenehno sklicuje na svoje knjižnice. Ampak lahko samo in lahko propadejo. Toda to je samo na prvi pogled storitev WPFFontCache_v0400.exe. Kaj je to, dokler ni malo jasno. Obrnimo se na vprašanja o obremenitvi sistema in odpravimo probleme, tako rekoč, s praktičnega vidika.

Prva stvar je, če se preobremenitev procesorja ali uporaba RAM-a ugotovi na kritični ravni zaradi napake tega procesa, v upravitelju opravil ga odklopite brez opozorila vesti. Na noben način ne bo vplivalo na delovanje operacijskega sistema.

Kako izklopiti storitev?

Seveda bi bilo zaželeno, da se odstranijo nepotrebne pisave, ki se skenirajo že dolgo časa. Toda, kot se izkaže, lahko to storite brez njega, še posebej, če so potrebni v vsakdanjem delu. V tem primeru so vse rešitve problema omejene na ugotovitev, kako onemogočiti WPFFontCache_v0400.exe. In to je enostavno.
Po končanem postopku v upravitelju opravil morate zagnati ukazno konzolo v imenu skrbnika in vstaviti vrstico sc izbrisati WPFFontCache_v0400.exe, nato pa bo storitveni predpomnilnik izbrisan (to je samo o začasnih podatkih, ne o brisanju izvirnega postopka) . Morda takšnih stvari ni treba obravnavati, čevnaprej nadgradite ogrodje .NET Framework. Če ga želite namestiti, lahko prenesete distribucijo iz uradnega Microsoftovega spletnega mesta ali pa uporabite poseben spletni namestitveni program, ki ob prenosu na računalnik porabi najmanjši znesek.

Kaj storiti, če je virus?

Ampak to so samo glavne točke, ki se nanašajo na izvirno komponento WPFFontCache_v0400.exe. Kaj je to, je malo jasno, vendar z virusi, ki lahko izgledajo popolnoma enako kot izvirni proces, ampak tudi v isti mapi, se morate boriti. Najboljša orodja so orodja, kot je dr. Web CureIt in Kaspersky Rescue Disk. Prvi je prenosni skener, drugi se nanaša na vrsto programske opreme za prenos, ki vam omogoča zagon z USB pogona in preverjanje sistema, preden se začne.

Sorodne publikacije