Chrysler Crossfire: značilnosti in značilnosti

Chrysler Crossfire je koncept, ki je ustvaril pravo ogorčenje na avtomobilskem salonu v Detroitu. Ta dogodek je potekal leta 2001. Koncern Daimler-Chrysler se je odločil, da ga nemudoma sproži v seriji. Lepo in spektakularno telo v samo dveh letih je bilo polno dostojnih vsebin. Proizvodnja se začne v Karmann v Nemčiji. Prvo leto je nastopil s programom Crossfire. Spektakularni izgled je pritegnil pozornost strokovnjakov in preprostih voznikov. "Polnjenje" ni nič manj vtis. Model je izšel ne le lepo, ampak tudi hitro. V letih sprostitve ni bilo nikoli izvedeno restiliranje. Ker je bila proizvodnja Crossfireja posneta leta 2007, ime športnega kupeja ni bilo naključno. V prevedeni besedi crossfire pomeni "navzkrižno ogenj". Ta proizvajalec je želel pokazati, da je bil namenjen vsem trgom na obeh straneh oceana. Cilj je bil zatreti nove vrhove in potisniti konkurente.


Chrysler Crossfire: značilnosti

Kljub temu, da je proizvajalec veliko pozornosti namenil zunanji obliki, ni vplival na tehnično opremo. Model se popolnoma ujema z vrhunskim "športnim kupejem". Avto je namestil dve različici 32-litrskega bencinskega motorja. Oba sta imela šest valjev. Opremljen z elektronskim sistemom za vbrizgavanje. Elektrarne so bile prej uporabljene v prvi generaciji Mercedes SLK. Motorji se razlikujejo po moči. Prvi je sposoben izdati 218 litrov. z Stotine pridobijo v samo 65 sekundah. Na merilniku hitrosti je največja oznaka 250 km /h. Zata pogonska enota se večinoma ne trudi. Vendar pa bi morali lastniki upoštevati dejstvo, da imajo spool tuljave majhen vir. Sčasoma jih je treba zamenjati, kar vas ne bo stalo.

Izvedba SRT-6 - kompresorska enota. Njegova moč doseže mejno vrednost v 335 k. Resnično športna modifikacija! Omejitev hitrosti - 255 km /h. Za overclocking je potrebnih le 52 sekund. Sanje voznikov, ki razumejo razlog za hitro vožnjo.

Konstrukcijske značilnosti

Za vsakogar ni presenetljivo, da je ta model opremljen s samo zadnjim pogonom. To je norma za tip športnega avtomobila. Visoke dinamične lastnosti so dosežene zaradi lastnosti prenosa. Avto je bil dobavljen z ročnim menjalnikom s šestimi hitrostmi in 5-pasovnim samodejnim menjalnikom. Neodvisno vzmetenje je izvedeno tako na zadnji kot na prednji osi. Kot motorji, podvozje in platformo si je sposodila prva generacija Mercedes SLK.

Sklep

Chrysler Crossfire se je izkazal za pametnega avtomobila za vsa merila. Primerna je za tiste, ki se želijo voziti v športnem kupeju, medtem ko nimajo velikih finančnih sredstev. Cena modela je precej privlačna. Prvi primerki so se pojavili v salonih s ceno okoli 500 tisoč rubljev.

Sorodne publikacije