COM Surrogate - Kakšen je ta proces? Nasveti za lutke

Windows operacijski sistemi zadnjih generacij, kljub precej visoki stabilnosti, se pogosto razlikujejo v nepričakovanih napakah. In zelo pogosto je krivec takšnega obnašanja sistema nekaj storitve COM Surrogat. Kaj je ta proces, večina povprečnih uporabnikov ne ve, in nekateri na splošno verjamejo, da je ogrožen virus. Poskušali bomo razmisliti o nekaterih vprašanjih, povezanih s to storitvijo, z razlago na najpreprostejši jezik, razumljiv vsakemu uporabniku.

COM nadomestek: Kaj je ta proces?

Ko govorimo v računalniškem jeziku, je ta storitev ena od komponent sistema, ki je odgovorna za pravilno izvajanje pravil COM + v okolju ISS. Okolje je niz informacijskih storitev Internetne informacijske storitve. Vendar pa ta komponenta nima vedno neposredne povezave z internetom, ker se lahko uporabljajo tudi nekatera večpredstavnostna orodja.


Storitev sama v upravitelju opravil ni prikazana, ker je njeno delovanje skladno s procesom dllhost. Poleg tega je storitev tesno povezana s komponentami .NET Framework in gonilniki za grafične pospeševalnike, ki so nameščeni v računalniku.

Napake v storitvi

Toda zakaj potem storitev pogosto začne neverjetno obremeniti procesor in, kot pravijo, jesti RAM?
V večini primerov obstaja sporočilo, da je nadomestek COM začasno ustavljen. Še slabše, razlog za ustavitev procesa ni nikoli(samo dejstvo je navedeno). Do tega pride predvsem zaradi nepravilnega ravnanja komponent COM + z računalniškimi viri.


Pojav modrega zaslona je manj pogost. Ta pojav je predvsem posledica neusklajenosti opreme z zahtevami operacijskega sistema in vozniki tukaj nimajo ničesar opraviti. Končno lahko daste pojasnilo, tako rekoč, lutkam. Ta proces je delno odgovoren za reprodukcijo nekaterih različic večpredstavnostnih datotek, kar lahko povzroči tudi zrušitve. Oglejmo jih podrobneje.

Vprašanje predvajanja večpredstavnostnih vsebin

Seveda zgornji opis storitve ne omogoča popolne slike. Poskusimo pojasniti lutke s preprostimi primeri. Napaka te sistemske komponente se lahko na primer pojavi, ko uporabnik poskuša odpreti, recimo, video datoteko, ki je bila odklopljena ali poškodovana. Seveda večina igralcev preprosto ignorira in ne odpre takšnih objektov. Vendar pa vsi znani igralci KMPlayer dostopajo do zgornje storitve, po kateri se prikaže napaka. Windows x64 COM Surogat ponavadi deluje bolj ali manj stabilno, v 32-bitnih sistemih pa se nesreče pojavljajo veliko bolj pogosto. Mnogi strokovnjaki takšne situacije povezujejo z razpoložljivostjo obstoječih nizov kodekov, ki so del paketov TheHDvid in K-Lite katere koli različice.

COM nadomestek: Kako odstraniti postopek in ga lahko storim?

Zdaj pa nekaj besed o reševanju problemov z opisano komponento. Nekateri uporabniki postavljajo vprašanja oSposobnost brisanja storitve COM nadomestka. Kakšen je ta proces, če nalaga sistem? Torej se ga lahko znebite?
Na žalost te komponente v običajnem pomenu ni mogoče izbrisati, vendar se lahko znebite njenega napačnega vedenja in dokaj preprosto. In za začetek je vredno pozoren na sklope kodekov in dekoderjev. Odstraniti jih morate in nato namestiti najnovejše različice. Odstranjevanje lahko izvedete iz standardnega razdelka Programi in komponente Nadzorne plošče, uporabite lastne pakete za odstranjevanje ali posebne programe za odstranitev aplikacij, kot je iObit Uninstaller. Tretja možnost je videti najbolj privlačna, saj lahko takšni programi samodejno odstranijo vse računalniške smeti iz sistema (mape, datoteke in zapise v sistemskem registru). Ko uporabljate prvi dve metodi, se boste morali s takšnimi stvarmi spopasti sami. Kako odstraniti COM nadomestek, natančneje, da se z drugimi metodami znebite napak v tej storitvi? Obstaja bolj radikalen način. To je za vstop v nadzorno ploščo, izberite "Sistem" in uporabite napredne možnosti.
Na zavihku Dodatno morate klikniti gumb z možnostmi, odpreti zavihek Preprečevanje podatkov in aktivirati niz DEP za vse storitve. Nato morate dodati komponento z ustreznim gumbom in vnesti celotno pot do datoteke dllhost.exe. V sistemih z 32-bitno arhitekturo se nahaja v mapi System32 in v operacijskem sistemu x64 je v imeniku SysWOW64. Po tem boste našli vseZačasne mape datotek z nastavitvijo ukaza% temp%, da se zažene v ukazni mizi in izbriše vse, kar je v njih.

Kako ugotoviti, ali gre za virus?

Ampak to je samo povzetek komponente komponente SUR komponenta. Kaj je ta proces, malo razumljen. Zdaj pa se obrnemo na najbolj neprijetne. Danes je pogosto mogoče najti viruse, ki se po penetraciji v sistem prikrijejo v sistemskih procesih, vključno z opisano storitvijo.
Nekateri uporabniki, ki v upravitelju opravil vidijo niz procesov dllhost, jih začnejo dopolnjevati enega za drugim. To ni mogoče storiti, saj lahko dokončate prvotni proces, po katerem sistem preprosto "odleti". Viruse lahko določite po lokaciji izvršljivih datotek, ki so odgovorne za aktivne procese z menijem PCM za to postavko. Če se razlikuje od zgornje lokacije, lahko poskusite izbrisati te komponente.
V vsakem primeru morate uporabiti antivirusne skenerje ali protivirusni program za zagon diska, ne glede na to, ali lahko ročno izbrišete datoteke, ki jih najdete ročno ali ne. Menijo, da je najboljši prenosni antivirus Dr. Web CureIt! in KVRT, in iz diskovnih pripomočkov - program, imenovan "Rescue Disk".

Na koncu je treba še dodati, da prisilno dokončanje aktivnih procesov, povezanih s storitvijo, lahko povzroči nepredvidljive posledice, tako da v nobenem primeru teh stvari ni mogoče storiti. Če sumite na viruse, je najbolje, da sistem najprej preveritešele nato ugotovi, ali obstajajo izvršljive datoteke v procesih, ki niso standardne lokacije.

Sorodne publikacije