Scrobbling: kaj je to, opis, prednosti in slabosti

V dobi internetne tehnologije se nenehno spreminja - nekatere zamenjajo druge. Eden od razmeroma nedavnih pojavov je bila skrobanje glasbe na internetu. Toda malo jih resnično ve, kako deluje. Sprobling - Kaj je to? V tem članku vam bomo povedali, kakšna je tehnologija, zakaj je potrebna in zakaj postaja vse bolj priljubljena in priljubljena danes.

Zgodovina ustvarjanja

Ta izraz se je prvič pojavil pred približno desetimi leti na enem izmed najbolj znanih glasbenih portalov Last.fm. V bistvu je pisanje metoda zbiranja statističnih podatkov o poslušanju glasbe. Najprej je mislil, da bo na strežniku zbral potrebne informacije, da bi nadzoroval poslušanje nekaterih glasbenih izvajalcev.


Tehnologija in metode dela

Tehnologija skroblinga - varno zbiranje in razvrščanje informacij o poslušanju skladb. Algoritmi so sestavljeni tako, da mora poslušalec uporabljati samo predvajalnik s tako vgrajeno funkcijo, da se vse informacije obdelujejo samodejno. Ta metoda vodenja statistike se je razvila, tako kot vsaka druga tehnologija, in sčasoma so bile razkrite glavne prednosti in slabosti te metode.

Prednosti

Prednosti so pri zbiranju informacij: 1. Podatki o poslušanju so povzeti in zbrani v realno statistiko glasbenika. Bolj ko glasbo umetnika posluša splošni tok ljudi, bolj je priljubljenpo vsem svetu. Ta vrsta statistike je primerna tako za poslušalce kot za izvajalce. Izvajalec vidi, kolikor je znan, in poslušalec lahko opazuje tendenco, da popularnost izvajalcev raste in tako izbere res kakovostno glasbo zase.


2. Scrobling je nekaj podobnega tej bazi podatkov, ki omogoča uporabniku, da odkrito vidi statistiko katerega koli drugega uporabnika. Tako se lahko naučite o okusih in koristih katerekoli druge osebe. 3. Pri zbiranju informacij lahko spletna mesta z zbirko statističnih podatkov poberejo glasbo, ki je podobna tistemu, kar ste že poslušali. Tako lahko sistem zbere za vas manj znane skupine, ki so šele začele proizvajati glasbo v žanru, ki vam je ljubši. Na žalost je zelo malo znanih projektov brez te funkcije. 4. Last.fm in druge podobne strani delujejo lokalno in globalno. Pravzaprav je statistika poslušanja, ki jo vidite na Last.fm, zbirka vseh avdicij na tej strani od koderkoli na svetu. 5. Strobling omogoča uporabniku, da ugotovi, kolikokrat je poslušal isto pesem. To je precej samo čip, vendar lahko svojo statistiko razvrstite tako, da poslušate eno pesem in uživate v svojih najljubših skladbah znova in znova.

Slabosti

1. Spletni vir Last-fm je v lasti patenta Scrobling-Online. Ne morete ustvariti spletnega mesta s takšnim programom brez soglasja s predstavniki tega portala. Vendar pa so nekateri ugledni viri povsemuspelo se je spoprijateljiti z last.fm in danes lahko na primer uporabimo funkcijo scrobling na "Yandex.Music".
2. Sam postopek zbiranja informacij ne ustvarja zaupanja v nekatere poslušalce in izvajalce. Nihče ni preklical pošto in razbijanja sistemov poslušanja izvajalcev. Portal Last.fm zagotavlja, da se bori z neprimernimi in škodljivci. 3. Ob upoštevanju politike zbiranja statističnih podatkov imate odprt dostop do osebnih podatkov, in sicer število vaših osebnih občinstev. To pomeni, da v bistvu dajete dostop do glasbe, ki ste jo poslušali in kdaj. Mnogi ljudje raje ostanejo nevidni tudi pri vprašanjih, kot so izbira glasbe, in jih je mogoče v celoti razumeti. 4. Mnogi verjamejo, da je scrobbling le mehanizem, ki omogoča uvedbo določenih plačanih izvajalcev. Kot smo že omenili, imajo igralci s takšno funkcijo funkcijo izbiranja izvajalcev za določenega uporabnika. To bi lahko uporabili z uvedbo posebnih projektov v posameznih zvrsteh, ki bi jih promovirali. Še enkrat, edina stvar, ki jo je še treba storiti, je, da zaupamo iskrenim lastnikom Last.fm.

Igralec s piskanjem z mobilnimi napravami

Ker je ta tehnologija priročna funkcija za mnoge poslušalce, je danes na voljo veliko igralcev, ki imajo sdropping na Androidih in iOS. Last.fm ponuja svoj mobilni predvajalnik s funkcijo obdelave podatkov. To je zelo priročno in ima funkcijo predpomnjenja že poslušal sestavo. To vam omogoča poslušanje glasbe, ki je nedostopnaomrežnih lokacijah, na primer v metroju.
Mnenja o igralcu s sdoblbng o "Androyd", ki jih Last.fm govori o neverjetno enostavnost uporabe. Danes uživajo okoli milijon ljudi. Obstaja tudi več neodvisnih predvajalnikov Last.fm in Yandex.Music s funkcijo napačnega izračuna in zbiranja statističnih podatkov. Na primer, Shuttle igralec se lahko uporablja tako s povezavo profila Last.fm (in pošiljanjem podatkov na strežnik na njihovem strežniku), kot tudi brez njega. V tem primeru se ustvari lokalna statistika. Logično je domnevati, da odstranjevanje lokalnega profila odstrani vse statistične podatke.

Perspektiva uporabe

Mnogi menijo, da je scrobling sistem, ki se lahko uporablja le v povezavi z glasbo. Danes pa to funkcijo uporablja Steam v zvezi z računalniškimi igrami. Na spletnih straneh knjig so zbrane informacije o branju knjig posameznih avtorjev. Možnost uporabe skroblinga gre na novo raven in hkrati se razvijajo nove metode zbiranja statističnih podatkov. Uporabite novo tehnologijo, da boste lažje našli nove glasbenike in izvajalce!

Sorodne publikacije