Dodatki za povečanje odhoda diska: Vrste in pravila izbire

Lastniki avtomobilov pogosto pridejo v neprijeten položaj. Pri nakupu koles praviloma izpolnjujejo vse potrebne zahteve - imajo ustrezen premer, širino, je luknja za centriranje in razdalja med vijaki je primerna za določeno vozlišče. Vendar pa obstaja ena težava - medtem, ko količina diska ni dovolj. V tem primeru naprave, kot je prostor za povečanje diskovnega pogona, pomagajo popraviti situacijo.

Vendar pa bo uporaba teh sredstev upravičena le, če se poveča odhod do omejitev, ki jih določi proizvajalec vozila. Avto navdušenci so prepričani, da lahko kovinsko rezilo med ploščo in pestom deluje kot dekorativni element. Vendar to sploh ni tako. Oglejmo si, kaj so ti distančniki, da bi povečali razdaljo med vožnjo, ugotovili kakšne vrste so ti, kako jih izbrati in namestiti. Ampak vse je v redu.

Zakaj potrebujete prostor?

Takšne podrobnosti vam omogočajo povečanje skladbe. Zaradi njegove namestitve se poveča tudi velikost medosne razdalje, hkrati pa se poveča vozna dinamika. S temi napravami lahko namestite samostojne ali diskretne plošče, ki niso primerne za montažo. Glavna stvar je, da se guma vnese v avtomobilski lok (v skrajnem primeru, namestite ožje pnevmatike).

Vrste zavetišč

Danes obstaja več vrst teh pripomočkov. Vsi imajo svoje značilnosti in so zasnovani za različne situacije.Poglejmo, kateri prostor je na voljo za povečanje odhoda diska.

DR sistem

Debelina tega izdelka je samo 3-6 milimetrov. Najpogosteje uporabljen model je debel 5 milimetrov. Prostori tega tipa so namenjeni centriranju diska na običajno zvezdišče. Namestitev teh izdelkov ne bo povzročila težav z lastnikom avtomobila. Za montažo bo dovolj osebja zatičev.
Če uporabljate to rešitev skupaj z diskom, potem vizualni učinek raztezanja kolesne osnove ne bo dosežen. Toda s pomočjo izdelka lahko namestite nestandardni disk z originalnim vzletom, ki pri normalni namestitvi vpliva na zavorno čeljust. Prav tako lahko zaradi uporabe te naprave namestite disk s širšimi športnimi pnevmatikami. Poleg tega so predstavljeni podobni izdelki, vendar z debelino od 12 do 25 milimetrov. Ta oblika že ima pesto, ki je zasnovana za centriranje diska. To odpravlja neravnovesje med premikanjem vozila. Ko bodo ta vesoljska mesta povečala odnašanje diska, se bo medosna razdalja znatno povečala. To bo jasno vidno in videz avtomobila bo postal bolj agresiven. Prav tako se lahko uporabljajo izdelki takšne debeline, kadar se je treba izogibati "utapljanju" koles pri uglaševanju avtomobila - na primer, je podaljšanje kolesnih lokov. Namestitev širše možnosti pritrditve kolesa je že narejena s pomočjo dolgih vijakov.

DRM sistem

Debelina tega prostora se začne pri 20 milimetrih. FunkcijaTa naprava je, da je že pritisnila čepi za namestitev kolesa. Pri namestitvi je prostor za povečanje odhoda kolesnega pogona najprej zavarovan s pomočjo standardnih zatičev na pestu in šele potem je disk nameščen (že pred prostorom s pomočjo standardnih matic).
Ta zasnova bistveno poenostavlja postopek pritrditve prostora na ta vozila, kjer so kolesa pritrjena z maticami. Ni potrebe, da pobirate in zamenjate celoten sklop dolgih lasnih čepkov. Poleg tega se takšne rešitve pogosto uporabljajo kot adapterji, ki bodo spremenili sveder pod zatiči.

Sistem DRA

Tu je debelina palačinke 25 milimetrov ali več. To je ustrezen prostor za povečanje odhoda pogona UAZ in drugih džipov. Prostor te vrste je pritrjen na pesto s pomočjo vijakov. Nato je disk nameščen na pregradah. Te naprave veljajo za najbolj optimalne glede na namestitev in delovanje na tistih avtomobilih, kjer je kolesni kolut pritrjen s pomočjo vijakov. Tako kot pri sistemu DRM se ta možnost lahko uporablja kot adapter.

Adapterji

Debelina te prilagoditve se začne pri 20 milimetrih. Takšni adapterji so zasnovani tako, da se premikajo iz ene lupine v drugo (na primer 4x100-5x112). Posebnost zasnove teh modelov je, da se za pritrditev adapterja na pesto uporabljajo posebni vijaki in matice. Ta nosilec ima ozek pokrovček za notranji ključ ali ekscentre. Takšni soadapterji se uporabljajo na mestih, kjer se vrtalnik križa.

Razvrstitev adapterjev po naročilu

Poleg dejstva, da se distančniki za povečanje odhoda diska na VAZ razlikujejo po debelini in načinu pritrditve, se razlikujejo tudi po funkciji.
Zato obstajajo izdelki, ki so namenjeni le popravku odhoda. Med pomanjkljivostmi njihove namestitve bo manjše povečanje neravnovesja koles. Prav tako obstajajo korekturni distančniki, namenjeni popravljanju premera luknje v sredini kolesa. Uporabljajo se, če je odprtina za disk večja od standardne številke. Končno, obstajajo mešani modeli. Ti pripomočki so redki in opravljajo obe funkciji hkrati.


Pravila za izbiro in namestitev

Vsak pristojni strokovnjak za vzdrževanje avtomobila vam bo svetoval uporabo takšnih prilagoditev le, če se bo povečal odhod - to je, ko dejanske številke presežejo osebje. Treba je vedeti, da je glavna stvar pri tej prodaji kakovost njihovih sestavnih delov. Če pride do neskladnosti v velikosti, je material heterogen, luknje za montažo pa se ne nahajajo, kjer je to potrebno, tak izdelek pa bo potrkal vzmetenje, kar bo povzročilo njegovo hitro odpoved. To bo nadalje povzročilo deformacijo elementov vzmetenja neposredno v gibanju.
Zato ni priporočljivo, da se v avto namestijo domači izdelki. Seveda, lahko naredite prostor za povečanje pogona disk z lastnimi rokami v prisotnosti opreme in spretnosti za delo z njim.Vendar pa v tem primeru nihče ne more zagotoviti njihove kakovosti in varnosti uporabe.
Strokovnjaki ne priporočajo nakupa debelih izdelkov. Če bistveno povečate odhod, lahko to povzroči izredne razmere na cesti. Izbira je treba ustaviti pri tistih modelih, kjer bo debelina na sprednji in zadnji osi drugačna. Prav tako bodite pozorni na material. Glavno pravilo je homogenost in kakovost brušenja. Ne smemo pozabiti, da je na pasovih strogo prepovedano nameščanje več podpor - to lahko povzroči povečano obremenitev in pritisk na pesto. Posledično bo ležajni ležaj hitro odpovedal. Poleg tega se bo povečala obremenitev elementov vzmetenja - vzvodi, vleka, obešeni vozli.

Ploskve in miti o njih

Pred izbiro prostorov za povečanje odhoda vožnje z vozilom VAZ-2107 mora lastnik avtomobila odkriti mite o teh izdelkih. Menijo, da izdelki domačih proizvajalcev - visoko kakovostne in cenovno dostopne. Najprej morate ugotoviti, da je edini proizvajalec teh delov v Rusiji podjetje Prom. Tudi to isto podjetje proizvaja in zavorne komplete. Vendar pa obseg ni dovolj širok. Na primer, v katalogu podjetja ni modelov, v katerih so navojni sorniki ali puše. Vsi drugi izdelki so narejeni na Kitajskem.
Drugi mit je, da izdelki na Kitajskem niso slabši od evropskih izdelkov. Ne pozabite na pravilo: škrtačo plača dvakrat. Poceni izdelki iz Kitajske so narejeni z nizko kakovostjopoceni delovno silo. Tudi Kitajci so shranjevali na materialih. In kot rezultat tega - bodo nameščeni zatiči prej ali slej razpadli, se vrteli, razbili. Druga točka kitajskih izdelkov je netočna oprema. Zaradi tehnologije, ki se uporablja na prostoru, obstajajo precej velike vrzeli. Poleg tega takšna podjetja ne anodizirajo izdelkov, ki povzročajo korozijo. In nazadnje, najbolj priljubljen mit - vsi evropski izdelki so narejeni na Kitajskem. To ni res. Dovolj je, da se seznanite s certifikati znanih svetovnih proizvajalcev, da bi ugotovili, kje se dejansko izdeluje nek drug ali drug prostor za povečanje odhoda diska 1397 ali drugih velikosti.

Proizvajalci

Na današnjem trgu avtomobilskih dodatkov je veliko takih podjetij. Zaupanja vredni prodajalci so evropska in ameriška podjetja: H & K, Trak + (ZDA), italijanska blagovna znamka BIMECC, nemški Hoffman.
Zdi se, da se ti izdelki lahko razlikujejo drug od drugega? Vendar obstajajo razlike. Najprej gre za materiale. Izdelek je lahko izdelan iz valjane kovine ali s tehnologijo kovanja. Kovani adapterji za povečanje odhoda so bolj gosto, kot tudi enotna struktura. Razstave te vrste imajo visoko trajnost in zanesljivost. V tej kovini ne bo nobenih mikrorazlomkov. Prostor, ki je na voljo za povečanje odhoda iz najema, bo imel boljše ravnovesje. To pomeni, da takšnega izdelka sploh ne bo treba uravnotežiti. Če je oddana, bo tak rezultat nemogoč.

Zaključek

Prostor za povečanje razdalje pogona do "Niva" ali drugih modelovavtomobili - to so uporabne naprave. Vendar jih je mogoče uporabiti le kot zadnjo možnost (če ni druge možnosti za rešitev problema). Ne smemo pozabiti, da če naredite napako pri izbiri ali namestitvi, lahko to privede do resne nevarnosti. Pri nakupu izdelka ne smete varčevati. Bolje je, da se zadržimo na izdelkih znanega proizvajalca. Sami izdelani deli lahko povzročijo le težko obremenitev vzmetenja in ležajev pesta, ki se spremenijo le v sklopu.

Sorodne publikacije