TiWorker.exe naloži procesor: možne vzroke in načine za rešitev problema

Pogosto mnogi uporabniki operacijskega sistema Windows, začenši z XP, poskušajo uporabiti standardni upravljalnik opravil, ko je hitrost nižja, "kar kaže, da nekatere storitve TiWorker.exe nalagajo skoraj sto odstotkov procesorja. Kakšna komponenta je, malo jih misli. V večini primerov se uporablja običajno neprostovoljno dokončanje postopka. Toda potem se začnejo pojavljati težave, ki jih v prihodnosti ne moremo popraviti (ne da bi ponovno natančno aktivirali storitev, ampak bo povedano ločeno).

Kaj je TiWorker.exe?

Začnimo z razumevanjem tega, kar predstavlja ta storitev. Kljub »zamrznjenemu« imenu je ta proces odgovoren za delo tako imenovanih modulov sistema za nameščanje zaupanja.
Natančneje, za njihovo posodabljanje. Nekateri sistemski elementi sistema Windows, ki so predstavljeni v razdelku programa in komponente, niso izrecno posodobljeni. To pomeni, da pri nameščanju posodobitev sistem prikaže največji napredek namestitve v odstotkih, včasih pa so objekti nastavljeni predvsem ne na operacijski sistem, temveč na druge Microsoftove programske izdelke (na primer paket MS Office ali vzorec platforme .NET Framework, DirectX, C ++ Distributabilna, itd.). To velja tudi za storitev SuperFetch, ki je odgovorna za zagon aplikacij pri izhodu iz spanja ali spanja.

Zakaj TiWorker.exe procesira procesor?

Torej, v čem je težava? Vsak preudarni uporabnik seveda vpraša, zakaj,na primer, v Windows 10 TiWorker.exe naloži procesor. Obremenitev v običajnem načinu običajno doseže 50%, vendar ni izključeno, da lahko ta vrednost naraste na 99-100%.
Bistvo manifestacije te situacije je, da je storitev sama, aktivirana v operacijskem sistemu Windows najnovejših različic privzeto, v prisotnosti neprekinjenega povezovanja z internetom nenehno preverja, ali obstaja za nekatere posodobitve sistema komponent. Tako deluje svchost proces, ki spontano teče za vse programe, ki za svoje delo uporabljajo internetno povezavo. Zato ne le obremenitev CPU-ja in RAM-a, ampak tudi povečana uporaba internetnega prometa. Če imate omejeno povezavo, ko boste morali plačati za vsak poslan ali prejet megabajt, je malo takih, ki vam bodo všeč.

Ali naj preneham opravljati aplet?

Po mnenju strokovnjakov Microsoftovega oddelka za razvoj programske opreme, prekinitev povezave s to storitvijo ni vredna truda. Tudi običajni zaključek procesa v upravitelju opravil lahko pripelje do dejstva, da bo Windows na neki stopnji posodobitve izdal napako (vendar le v postopku ene seje). Pri ponovnem zagonu bo storitev ponovno vklopljena. Na žalost, ko se prenese katera koli sprememba Windows, se proces TiWorker.exe samodejno začne z njim, saj se nanaša na sistemske storitve. Nekateri uporabniki nimajo nobenega razloga, da bi verjeli, da je zagon in izvajanje tega postopka mogoče onemogočiti v zagonskem delu, ki ga lahko v različicah operacijskega sistema Windows pod desetino pokličete prekkonfigurirajte sistem (msconfig iz menija Run) in v Windows 10 uporabite zavihek Task Manager.
Kaj jih je presenetilo, ko na seznamu programov in storitev, ki so naloženi skupaj z operacijskim sistemom, ni procesa. Bistvo tukaj je, da je storitev sama aktivirana samo v trenutkih povezave z Microsoftovimi strežniki, ko so na voljo sveže posodobitve. Seveda lahko ček traja veliko časa, vendar ne dovolj za paniko. Ko je namestitev končana, se bo storitev samodejno izklopila.

Kako izklopiti storitev?

Vendar pa, če nekdo ne želi storitve TiWorker.exe za nalaganje procesorja, lahko to storite drugače tako, da ga sploh odklopite. To je zelo elementarno.
Za začetek se morate prijaviti v "Center za posodobitve" in nastaviti naročilo za preverjanje in prejemanje posodobitev. Da bi dosegli največji učinek, morate nastaviti vrednost "Ne preverjajte posodobitev". Načeloma je logično, vendar bo le vodilo k dejstvu, da bo varnostni sistem Windows, za katerega so dejansko vse te posodobitve in so namenjene popravljanju lukenj in lukenj, popolnoma neuporaben in ranljiv, kljub temu, da so nameščeni antivirusni paketi in moduli, ki Mimogrede, začeli boste izdajati tudi sporočila o tem, kaj, recimo, vaš sistem ni bil posodobljen že dolgo časa, in to lahko povzroči težave.

Po drugi strani, če TiWorker.exe obremenitev procesorja precej celo po tem, ko je onemogočil uradne posodobitve, uporabite Run Console, v kateremse vnese vrstica service.msc. Tukaj morate biti zelo previdni.
Našli smo storitve namestitvenega modula TrustedInstaller. To je proces, ki je za TiWorker.exe (naloži procesor) za to. Kako onemogočiti to komponento? Nič ni enostavnejšega kot z dvojnim klikom ali PCM menijem z možnostjo urejanja parametra, nato pa v novem oknu najprej kliknete gumb za zaustavitev procesa in nato vrsto začetka iz spustnega menija, da izberete potovanje.
Toda to ni vse. Podobna dejanja v razdelku storitev je treba izvesti z "Posodobitvenim centrom". Po vseh zgoraj navedenih akcijah shranite spremembe in ponovno zaženite sistem.

Težave pri posodabljanju sistema

Vendar se zdi, da se te težave ne končajo. V odsotnosti novih paketov posodobitev, sistem ne bo niti "prisegajo", in programi, nameščeni v njej, razvijalci, ki seveda pričakujejo, da bo dodatek aplikacij združljiv s posodobitvijo sistemov, v katerih so nameščeni.
Brez posodobitve osnovnih komponent ali platform Windows lahko nekatere uporabniško definirane aplikacije po določenem času ne uspejo. Načeloma se lahko TiWorker.exe ponovno aktivira. Naložite procesor? Kaj pa? Konec koncev je ta obremenitev minut največ 15-20.

Ročno iskanje in namestitev posodobitev

Ne želite vključiti storitve, tako da vam ne povzroča nepotrebnih težav? Uporabite Center za nadgradnjo.
V aktivnem načinu je v načinu izklopa funkcija ročnega iskanja, za katero morate preprosto klikniti na ustreznogumb Vse najdene posodobitve ali tiste, ki jih lahko namestite. Vendar ne pozabite, da bo iskanje in namestitev v ročnem načinu trajalo veliko več časa, saj naj bi vsi postopki najprej delovali v ozadju, ne da bi motili prisotnost uporabnika in opozarjali le na kritične kritične ali da bi bili na voljo za namestitev posodobitve.

Kaj je na koncu?

Še vedno je treba opozoriti, da tudi če proces TiWorker.exe naloži procesor, ga ni treba prisiliti, da bi ga silil (še vedno bo ponovno aktiviran, če se ponovno zažene). Vprašanje onemogočanja same storitve, ki je odgovorna za namestitev posodobitev, je prav tako sporno. Po eni strani se zdi, da se lahko tak napad znebite, po drugi strani pa lahko nekateri programi brez namestitve vitalnih komponent sistema prenehajo delovati. Na splošno so bile tukaj podane razlage o samem postopku in o tem, kako je bil dezaktiviran in ali je onemogočeno ali ne, že vaš primer.

Sorodne publikacije