GPS navigator v avtomobilu: model, namestitev, priročnik za uporabo

Predložitev globalnih satelitskih navigacijskih materialov se vedno bolj izvaja v enostavnih napravah za običajne potrošnike. Segment avtomobilske elektronike je postal ena prvih platform, na kateri se je ta tehnologija množično uporabljala. Danes kompaktnih navigatorjev ne bo nikogar presenetilo, vendar je v široki paleti te tehnike mogoče zamenjati ne samo amaterski, ampak tudi profesionalni. Dejstvo je, da ima moderni navigator v avtomobilu ogromen seznam različnih funkcij in zmožnosti, da ne omenjamo dodatne možnosti. Vse to je treba upoštevati pri izbiri modela, pri čemer je treba upoštevati tudi primernost stroškov denarja.

Splošne informacije o navigatorju avtomobila

Avtomobilski navigator je v današnji predstavitvi majhna naprava, ki se priključi na vgrajeno omrežje ali deluje avtonomno od baterije. Med glavnimi funkcijami te naprave lahko določite definicijo trenutne lokacije, določite optimalno pot, najdete destinacije, si zapomnite poti itd. Pomembna delitev takšnih naprav je sposobnost komuniciranja s satelitskimi sistemi.
Najpogostejši GPS-navigator je v avtu, vendar obstajajo tudi hibridne različice, ki naj bi podpirale GLONASS. Vendar pa kombinacija dveh sistemov za določanje položaja ni vedno naklonjena, čeprav v nekaterih primerih, če je pokritost enega satelita nezadostna, lahko drugi pomagakomunikacijski kanal To zadeva delovanje naprav na oddaljenih območjih. Takšni problemi se na primer pojavljajo med potovanji ali ribolovnimi potovanji. V mestnih okoljih bo navigator tudi pomagal pri iskanju prometnih informacij.

GeoVision 5056 od Prestigio

To je eden najboljših navigatorjev v proračunskem segmentu. Model je opremljen s 5-palčnim zaslonom, občutljivim na dotik, relativno hitrim Cortex procesorjem in 4 GB vgrajenega pomnilnika. Za povprečno ne-lovljenje tehnoloških inovacij potrošnika teh kazalcev je povsem dovolj za plodno delo. Med dodatnimi značilnostmi je treba omeniti resen namig multimedije, ki se izraža v prisotnosti FM oddajnika, ki prek radia oddaja zvočno vsebino na vgrajeni radio.
Poleg tega je možno pregledovati fotografije in video datoteke. V zvezi z minusi, proračun navigator v avtu iz Prestigio je opremljen s šibko baterijo in skromno ločljivost zaslona, ​​ki pa se lahko odpusti predstavnik izvirnega segmenta.

Navtel Model G500

To je bolj tehnološko napreden, a še vedno masovni model avtomobilskega navigatorja s srednjimi zmogljivostmi. To je le primer, ko so razvijalci stavili na kombinirano podporo satelitske navigacije z uporabo GPS in GLONASS. Osnova tehnične modifikacije zagotavlja visoko hitrost obdelave podatkov in izračunavanje poti ter med vožnjo, ki traja dobesedno nekaj sekund. Koristi so lahkoVarno je vključiti izvajanje programskega polnjenja z navigacijskimi sistemi za obdelavo podatkov. Toda vtis lahko pokvari ergonomijo in nadzorni sistem navigatorja v napravi za modifikacijo G500. Naprava ne podpira naprednih zmogljivosti senzorskega skaliranja kartic po zaslonu. Poleg tega sam zaslon temelji na zastareli uporovni matrici, zato je celoten vtis kakovosti slike pokvarjen.

Model NuviCam LMT podjetja Garmin

V tem primeru se upošteva sprememba bonusa, ki se razlikuje glede na vgrajeni DVR in možnost snemanja v HD formatu. Naprava ni samo večnamenska, temveč je zgledni model v smislu sposobnosti vožnje. Predvsem naprava opozarja na radarje, kamere, omejitve hitrosti, trke, potovanja iz traku, napoveduje znake na razpotju itd. V ta namen je vredno dodati zanesljivost osnovne funkcije pozicioniranja.
Garmin Navigator ponuja avtomobil z visoko ločljivostjo. Na primer, nekatere elemente lahko najdete tudi v nakupovalnem centru. Toda v tem primeru ni bilo brez slabosti. Predvsem je bilo veliko uporabnikov vznemirjeno zaradi avtonomije baterije, ki deluje neodvisno od napajanja za samo 30 minut. Prav tako je za napravo, ki snema video v HD formatu, primerna 4 GB pomnilniška kartica.

Namestitev navigatorja

Mehanska instalacija se običajno izvede z uporabo celotnega sklopa pritrdilnih elementov. Predvsem za ta namen nosilec z asesalnik in zapah. To je nekakšen nosilec za navigatorja v avtomobilu, ki mora stabilno pritrditi strojno opremo kljub vibracijam in trzanju. Pri izbiri mesta namestitve je pomembno upoštevati, da bo kakovost obdelave signala odvisna od tega, kako je prost prostor pred sprejemnikom. To pomeni, da mora biti navigator obrnjen neposredno na nebo brez ovir blizu vetrobranskega stekla.

Priključitev naprave in zagon

Po namestitvi mora biti naprava priključena na vir napajanja. Običajno se pri tem uporablja cigaretni vžigalnik, ki ga napaja akumulator. Komunikacija je realizirana z uporabo mini USB adapterja. Lahko pa uporabite vgrajeni navigator za baterije - za polno polnjenje običajno potrebujete nekaj ur, čas delovanja brez polnjenja pa je lahko v povprečju 30-90 minut.
Oprema za kartiranje pomnilnika se nato preveri - običajno se uporablja format microSD. Pomembno je omeniti, da je funkcionalna programska oprema zašita pri polnjenju aparata. Preden posodobite navigator v napravi, da bi dobili novo različico ali prenesete kartografsko gradivo, morate napravo povezati z internetom. Potem bo iz uradne spletne strani proizvajalca modela v samodejnem načinu naložen.

Navodila za uporabo

Avtomobilski navigacijski sistemi lahko zagotavljajo več načinov delovanja. Na primer, kot v primeru modela NuviCam LMT, lahko uporabnik neposredno izbere način navigatorja,DVR in multimedijski sistemi. Vprašanje, kako uporabljati navigator v avtomobilu, je odvisno od nadzornega sistema. Zasloni na dotik omogočajo izbiro potrebnih nastavitev in nastavitev z uporabo gumbov na zaslonu. Sodobni modeli imajo zmožnost hitrega zagona - še posebej, ko se na zahtevnem področju morate naučiti o najbolj zaželenih destinacijah.
Z uporabo kontrolnih gumbov ali glasovnega menija z navedenimi ukazi se izberejo drugi načini delovanja naprave. Tudi vprašanja o tem, kako uporabljati navigator v avtomobilu, če je prišlo do nesreče programske opreme ali zaslona na dotik, je bilo zelo razširjeno. V tem primeru morate umeriti. Običajno je ta možnost v glavnem meniju z nastavitvami in zahteva malo časa za izvedbo potrebnih prilagoditev.

Koliko stane navigator za avto?

Proračunske naprave, kot je model, ki ga obravnava Prestigio, so ocenjene na 4-6 tisoč rubljev. Isto kategorijo je mogoče pripisati razvoju Navitel, ki je na voljo na trgu za 5000. Na splošno ti navigatorji zagotavljajo standard in dobro izveden nabor funkcij, ki je najbolj primeren za večino navadnih voznikov. V segmentu 10-20 tisoč jih je mogoče najti visokotehnološke naprave z dodatkom različnih možnosti, vendar radikalen dvig ravni ni vreden čakanja.
Za ljubitelje resnično koristnih in poceni naprav tega tipa lahko ponudimo model NuviCam LMT podjetja Garmin. Seveda, vprašanjeKoliko stane navigator v avtomobilu s takimi zmogljivostmi, zagotavlja obžalovanja vreden odziv - okoli 40-50 tisoč. Ampak pomembno je razumeti, da to ni samo večnamenski navigator, ampak polnopravni video snemalnik z antiradarsko funkcijo.

Sklep

Prisotnost navigacijskega sistema v vozilu bistveno poenostavlja proces upravljanja. Naprava ne ponuja le novih možnosti za postavitev poti in iskanje pravih objektov na zemljevidu. Lastnik avtomobila najpogosteje dobi popolnega elektronskega pomočnika, ki bo preprečil številne napake.
Danes se mnogi proizvajalci avtomobilov trudijo pritegniti kupce, z vgrajenim navigatorjem v avtomobilu že v osnovnem kompletu. Po eni strani je takšna varianta ugodna, ker uporabniku onemogoča težave pri namestitvi opreme in njeni povezavi. Po drugi strani pa so najpogosteje popolni navigatorji izbrani iz poceni segmentov, zaradi česar v procesu delovanja pogosto trpi splošna kakovost pozicioniranja.

Sorodne publikacije