Raven SAR - kaj je v vašem telefonu? Nizek in visok seznam telefonskih številk SAR

Obstaja teorija, da mobilni telefoni vplivajo na človeško telo. Znanstveniki z vsega sveta za dolgo časa ne more priti do ene misli o škodi zaradi sevanja. Spori se nadaljujejo do danes. Najboljši človeški umi so bili razdeljeni v dve skupini. Pri tem se držimo teorije, da elektromagnetno sevanje povzroča veliko škodo zdravju. Toda predstavniki druge skupine menijo, da če ne presega uveljavljene norme, potem je popolnoma varno. Katera od teh teorij je resnična, navadni ljudje ne razumejo, da je težko - to je nemogoče, zato morajo vsi odločati sami. Kljub temu pa proizvajalci mobilnih naprav še vedno kažejo raven SAR. Kaj je, povej nam malo kasneje. Ta indikator je najpogosteje prikazan za vsak model telefona. To praktično naredijo vsi glavni proizvajalci pripomočkov. Standard SAR ustreza trenutnim zahtevam, sprejet pa je bil leta 2001. Zahvaljujoč njej lahko izberete varen načrt za sevanje telefona. Vendar je treba razumeti, da je bil ta izraz razvit na pobudo proizvajalcev samih. To je tisto, kar je pomagalo, da se znebite govoric o hudi škodi devaysov in njihovem negativnem vplivu na človeško telo. Po legalizaciji določenih pravil so razvijalci podjetij začeli izpolnjevati zahteve, ki jih je določila vlada ene ali druge države. To pa je pomagalo odpraviti vse zahtevke potrošnikov. Preverjanje podatkov proizvajalca je za posameznika preprosto, zato mu zaupajte ali ne - vsakdo se lahko odločiposamezno.


Torej, še vedno moramo razumeti, kako je - raven SAR, ki je varna za standarde sevanja, pa tudi nekatera priporočila, ki pomagajo zmanjšati njen vpliv na človeško telo.

Koncept

SAR je kratica, ki izhaja iz izraza Specific Rate Absorption Rate. Iz angleščine se dobesedno prevede kot "absorpcijski koeficient". Ko uporabljate telefon, pametni telefon ali drug mobilni pripomoček, obstaja elektromagnetno sevanje, ki vpliva na osebo. Če govorimo natančneje, ga telo absorbira. V svetu je sprejeta edina merska enota posebnega ODSTRANITVE. Zabeleženo je bilo kot W /kg in pomeni "vat na kilogram".

Na podlagi zgornjih podatkov lahko podate definicijo, ki bo preprosti osebi pomagala razumeti, kakšna je - stopnja SAR. Če je kratek, je to pokazatelj velikosti elektromagnetnega sevanja, ki ga proizvaja katera koli mobilna naprava.

Standardi

Proizvajalci mobilnih telefonov morajo pridobiti certifikat, preden lahko sprostijo izdelke na trg. Izdaja se le, če vrednost SAR ne presega določene norme. Lahko se razlikuje glede na državo. Na primer, v Evropi količina sevanja na 10 ur telesnega tkiva ne sme preseči 2 W /kg, izračun v Kanadi, ZDA in nekaterih drugih državah pa se pojavi nekoliko drugače. Vrednost SAR se izračuna na 1 g tkanine, dovoljena norma pa je 16 W /kg, vendar Rusija uporablja popolnoma drugačen sistem.meritve - stehtajte del telesa. V skladu s standardi Sanpina je varen odmerek 100 μW /cm2. Toda v praksi je težko najti mobilne telefone, katerih SAR bo ustrezal temu kazalniku.
Katere naprave so varne? Za njihovo določitev je potrebno vedeti, da majhni indikatorji sevanja vključujejo tiste, ki ne presegajo 05 W /kg, v kategoriji povprečja pa SAR dosežejo do 8 W /kg. Drugi telefoni z visokim sevanjem (od 12 W /kg) so lahko že nevarni za zdravje, zato je zaželeno zmanjšati njihovo interakcijo z njimi. Posebno pozornost je treba nameniti temu merilu s strani ljudi, ki imajo v uporabi star mobilni telefon. Do leta 2001 je bila dovoljena stopnja emisij veliko višja. Združeno kraljestvo je na primer izdalo certifikat za naprave s SAR 10 W /kg, zdaj pa lahko kupite telefon, ki med delovanjem oddaja 5 W /kg. Pogosto takšne modele izdelujejo neznani proizvajalci iz srednjega kraljestva.

Telefoni z nizko SAR

Trenutno večina proizvajalcev poskuša v celoti izpolniti zahteve. Poleg tega ne gre le za svetovne voditelje, temveč tudi za malo znana podjetja. Spodaj je tabela, ki prikazuje modele telefonov, ki se lahko štejejo za varne za zdravje ljudi. Ocena se pripravi glede na vrednost posameznega CURRENT.SAR stopnja (W /kg)
Položaj na lestvici) ZTE Axon Elite017) 2Samsung Galaxy Note Edge0243028


4LG G332GB029


80) 5Fairphone 2 Črna mat0296Samsung Galaxy S6 Edge 32GB0337HTC Desire 8200378čast 6

123)
0389Archos 50 Diamond040


Asus Zenfone 5 LTE042OnePlus Two 64GB04312


Nokia Lumia 83004613Oppo Poišči 704714Sony Xperia Z5 Premium
HTC One M9


047) 052

Telefoni z visoko stopnjo SAR

Če bi nekdo pomislil, da lahko zdravje ogrozi le stari mobilni telefon, je bil zelo napačen. Tudi danes obstajajo pripomočki, ki imajo precej visoko raven SAR. Ni mogoče nedvoumno trditi, da lahko škodujejo, vendar mora vsak uporabnik imeti te informacije. Spodaj je tabela z nekaterimi modeli telefonov z emisijsko vrednostjo več kot 1 W /kg

Položaj v oceniZnamka telefona


221) Stopnja SAR (W /kg)1Alcatel Onetouch Idol 355 Zoll) HTC Droid DNA156

2
248)
3Motorola Droid RAZR Maxx HD1564


Huawei Ascend Mate 71545


)
Motorola Moto X 16GB1526Nokia Lumia 6301517HTC One Mini 2


ZTE Score1401468
Alcatel Onetouch Idol 347 Zoll12810

9


Apple iPhone 511811Čast 711312Apple iPhone 4S
363)

11113Acer Liquid Jade Plus10814) Sony Xperia Z5 Compact10715LG Class

)

104

Priporočila

Načeloma smo obravnavali vprašanje "kaj je to - raven SAR". Verjetno bodo nekateri lastniki telefonov koristni glede na priporočila. Po teh pravilih je mogoče znatno zmanjšati odmerek, ki ga telo absorbira.
  • Priporočljivo je nošenje ali shranjevanje naprave stran od telesa.
  • Uporablja se za dolgoročne pogovore z naročnikom slušalk ali za vključitev glasne komunikacije.
  • Pri šibkem signalu omrežja se trajanje pogovora skrajša.
  • Če je mogoče, ne skušajte zapreti tistega dela telesa v telefonu, kjer so antene.
  • Sorodne publikacije