Zero bus v ščit: imenovanje, namestitev, servis

Sodobne omarice za distribucijo se ne primerjajo s tistimi, ki so bile nameščene v sovjetskih časih. Ščitniki v stavbah stare stavbe so na splošno problematični za električarje servisnih podjetij. Ne govorimo o zaščiti domačih omrežij, ampak nasprotno. Stanje večine je resnično nevarno. In tukaj ni niti v odsotnosti avtomatizacije, ampak v načinih razredčevanja žic. Odsotnost ozemljitve in ničelne pnevmatike v zavihkih vodi do požarov in drugih nesreč. Vredno je ugotoviti, zakaj se to dogaja.

Kaj je nič pnevmatike in zakaj je potrebna

Tako imenovana medeninasta plošča z zatiči, ki je nameščena znotraj ohišja. Služi za porazdelitev ničle v stanovanje skupine razsvetljave in električnih vodov. Trenutno pravila za postavitev električnih instalacij (PUE) predvidevajo obvezno vgradnjo ničelne pnevmatike v ščit, da bi zagotovili, da v njej ni vrzeli. Pri visokokakovostnem stiku je dosežena zaščita pred povratnim ogrevanjem.


Vsakdo, ki je nekoč iskal staro odprtino, je opazil, da se je na eni žici sežigala izolacija, če ni takih znakov na drugi. Vsak izkušen električar, ki je komaj pogledal nekaj podobnega, bo rekel, da je črni stik nič, in da bo popolnoma prav. On je tisti, ki ima glavno obremenitev, ki je v omari veliko višji. Prav zato, da bi preprečili takšne situacije in potrebujete ničlo pnevmatike v ščitu.

Pravila za montažo in priključitev kontaktne letve

Podobno vtičnico je mogoče namestiti na katero koli lahko dostopno mesto v električni omarici. Priključitev ničelnega vodila na ščit je naslednja. Za fiksno ploščo pride v ničlo. Kontakt je trdno pritrjen. Po tem so vsi zapustili skupino stanovanj, nične žice pa so vpete v terminale. Od ničnega vodila gredo neposredno v prostor ali na zaščitno zaustavitveno napravo (RZO) ali avtomatska diferenčna tlačna stikala (AVDT).


Pomembno je, da je trak trdno pritrjen. V nasprotnem primeru nični kontakti ne bodo dosegli kvalitativno, kar bo povzročilo povečanje temperature na stičišču. V tem primeru bo samo eden od ohlapnih kontaktov povzročil segrevanje celotne palice, kar bo oslabilo druge spojine.

Postopek za nastavitev ničelne pnevmatike na ščit

Če je vgrajena nova omara, je takšno delo lažje opraviti. Težje je, če boste morali nadgraditi stari sklop. V tem primeru monitorji pogosto pridejo v stik z visoko oksidiranimi aluminijastimi žicami, kar vodi v oslabitev kontaktov.
Pritrditev ničelne pnevmatike v ščit se izvede na stopnji lokacije zaščitne avtomatike, preden je priključena. Preklapljanje se izvaja istočasno z AB, UZO, AVDT in števcem električne energije. Če želite to narediti, od vhodnega bipolarnega avtomatsko strojno kap ničlo, po katerem pnevmatike začnejo delati rutinsko v skupinah.

Kakšna je razlika medničelni in ozemljitveni vod

UZO ali AVDT za zaščito danes se pogosto uporabljata. Prav za njihovo pravilno delo je potrebno ozemljitev, ki mora biti enakomerno porazdeljena kot nič. Prav zaradi tega se ista deska uporablja z zatiči. V odsotnosti tokokroga lahko naredite naslednje. Nična vodila v ščitu se kombinira z ozemljitvijo, po kateri sledijo ločene žice iz vsakega od njih.
Glavna stvar je, da po UZO ali AVDT niso naleteli. V nasprotnem primeru pravilno delo ne more biti jezik. Takšno dejanje se imenuje obrambno rušenje. To ni popolna podlaga, vendar deluje s svojo nalogo.

Prednosti nastavitve ničelne črte v omari

Vsi ne razumejo pomembnosti te naprave, če upoštevate, da če želite v ščit združiti samo 3-4 žice, se to lahko stori z običajnim zvijanjem. Na to je mogoče odgovoriti, da je takšno preklapljanje dovolj pod dobro obremenitvijo, in po 20-30 minutah se bo izolacija ogrela, potem pa bo utripala. Prednost nastavitve ničelnega vodila v ščitu je smiselno razstaviti:
 • prisotnost številnih točk, na katere se lahko priključijo nevtralne žice.
 • Zagotavljanje enostavnega dostopa za servisiranje pri pregledu električnih omaric.
 • Izboljšanje učinkovitosti elementov zaščitne avtomatike zaradi pomanjkanja ogrevanja.
 • Nekaj ​​nasvetov za servisiranje ničelnih pnevmatik

  Tako kot vsaka druga oprema za energetske omarice, takšna palica zahteva stalnopozornosti Po začetku delovanja sistema je potrebno po 1-2 tednih spet podaljšati povezavo. Dejstvo je, da bo oksidni film, ki se tvori na površini žile, do takrat zgorel, kar bo oslabilo povezavo.
  Ta postopek je treba ponoviti vsaj dvakrat letno, kot v primeru avtomatske avtomatike. Zagotoviti je treba, da se prah ne nabira na pnevmatiki z ničlo. V idealnem primeru, če je zaprta s plastičnim prozornim pokrovom. Včasih vizualno preverite vrstico - slab kontakt vam bo dal temačnost avtobusa ali izolacijo žice v bližini povezave.

  Če povzamemo zgoraj navedeno

  Ne podcenjujte pomembnosti namestitve ničelnega vodila, ki je zadovoljen s pleteninami ali vijačnimi povezavami. Takšen trak je element zaščite, ki dopolnjuje avtomatizacijo, ki mu omogoča, da pravilno deluje in opravlja, za kar je nameščen, in sicer za zagotavljanje varnosti delovanja ožičenja.

  Sorodne publikacije