JBL Flip 3 ali Flip 4. Primerjava modelov, opisov, značilnosti in razlik

Prenosni zvočniki iz JBL-a uživajo veliko popularnost med mnogimi ljudmi po svetu. Model Flip je svetel predstavnik brezžične akustike v srednjem cenovnem segmentu. Dodeljena je predvsem aktivnim ljudem, ki nimajo glasbe nikjer. Čeprav je letos podjetje že uvedlo četrto generacijo "flipsov", je prodajo še vedno mogoče najti na "treh" po nekoliko nižji ceni. V zvezi s tem se postavlja vprašanje: "Kaj izbrati - JBL Flip 3 ali Flip 4?". Razumimo to.


Uvod

Stolpec JBL Flip 3 je bil zelo priljubljen za mnoge uporabnike že zelo dolgo časa. Razlog za to je bil nastanek vlage - nekaj, kar je bilo prikrajšano za "Flip 2". Namesto "trio", pa je prišel novo različico - Flip 4. Ohranil nekaj trenutkov tretje generacije, vendar sodeč po izjavah podjetja, specifikacije in kakovost zvoka so se bistveno izboljšale.
Naša glavna naloga je ugotoviti, koliko je ta izjava resnična in smiselna za spremembo ali nakup predstavnika četrte generacije. No, na koncu članka bomo opisali vse glavne razlike med dvema stolpcema in povzeli: kaj je bolje izbrati - JBL Flip 3 ali Flip 4.

JBL Flip 3

Torej, preden nadaljujete do točke in postavite točko v Pri izbiri med JBL Flip 3 ali Flip 4 bomo pogledali oba modela tako, da bosta spomin na tekočem in hkrati iskali razlike med potekom zadeve. Prvi model bo predstavnik tretje generacije - JBL Flip 3.

Videz

Materiali, ki se uporabljajo tukaj, so mehka plastika, obarvana z gumo, pokrita z mehkim dotikom. Podobni materiali je mogoče videti v dražji stolpec Charge, ki ne more, vendar se veselijo. Na koncih akustike, kot tudi v Charge, so pasivni radiatorji izdelani iz kovine, z logotipom.


Krmilni elementi so nameščeni bližje vrhu kolone in so razdeljeni v dve skupini. Prvi je gumb, ki štrli nad oblogo tkanine: par na bluetooth, tipki za glasnost in zvonjenje.
Druga skupina se nahaja ob njej, vendar že na plastičnem vložku: gumb za vključitev in JBL Connect. Poleg njih so prikazani LED indikator napolnjenosti, luknja za čipke in vtič, ki skriva 2 priključka - 35 mm) in microUSB.

Značilnosti

JBL Flip 3 ima 2 zvočnika po 8 W, ki omogočata dober zvok. Frekvenčno območje se začne pri 85 Hz in konča z 20 kHz. Baterija ima zmogljivost 3000 mAh, kar vam omogoča, da uživate v glasbi približno 10 ur po popolnem polnjenju.
Kar zadeva zaščito pred vlago, ni tako preprosto. Stolpec lahko vzamete pod prho, sploh nima groznega dežja, zdaj pa ga potopite v bazen ali morje - ni priporočljivo.

Kakovost zvoka

Kakovost zvoka JBL Flip 3 je zelo lepa in opazno izboljšana v primerjavi s Flip 2. Ni težav z nizkimi frekvencami. Če želite povečati visoko občutljivost, boste morda morali povečati glasnost, vendar na splošno tudi. Toda na sredini so majhne "napake". Glasnost tudiprijetno presenečen. JBL Flip 3 je odličen za vse stranke.

JBL Flip 4

Zdaj je vredno pogledati novo generacijo - JBL Flip 4. Model se je pojavil to poletje in takoj se je začel aktivno prodajati. Kot zagotavlja podjetje, je bilo veliko dela opravljenega na "kvartetu". Poglejmo, kaj se je spremenilo.

Videz

Ni praktično nobenih zunanjih razlik od JBL Flip 3. Materiali so popolnoma enaki kot v prejšnji različici. Edina zrcalna površina sprednjih radiatorjev takoj zadene v oči - izgleda kul. Kar se tiče kontrol, so ostali na svojih mestih, z malo spremembami. Torej, gumb za odgovor je zamenjal gumb "Start /Pause". Stikala za obračanje in JBL Connect so se malo dotaknila in se nekoliko zatopila v ohišje. Indikator napolnjenosti ostane, kot tudi vtič, z dvema priključkoma - 35 mm) in microUSB.

Značilnosti modela

Presenetljivo je, da so lastnosti ostale praktično nedotaknjene. Spremembe so bile opravljene razen frekvenčnega območja. Postalo je nekoliko širše - 70-20 kHz. Baterija za 3000 mAh je ostala, vendar je življenjska doba baterije postala malo več. Zdaj lahko zvočnik deluje do 12 ur po popolnem polnjenju. Glavna razlika med Flip 4 in 3 je izboljšana zaščita pred vlago. Zdaj lahko s stebrom varno plavate v bazenu ali na morju. Prav tako bo vzdržal potopitev do 30 minut brez težav.
Če primerjate JBL Flip 4 in Charge 3 (starejši model), lahko vidite nekaj podobnosti, zlasti glede vlage in kakovostizvok

Sondiranje

Kar zadeva kakovost zvoka, je razlika med JBL Flip 4 in Flip 3 precej opazna. V novem modelu se vse frekvence obdelujejo podrobneje. Nizzi in vrh sta postala bolj nasičena in problem s sredino je skoraj izginil. Na nekaterih pesmih je rahla blokada, vendar sploh ni kritična. S stopnjo glasnosti zmaga tudi novost.

JBL Flip 3 VS JBL Flip 4

Končno je čas, da poveste o osnovnih razlikah med obema modeloma. Razmislite le o tistih trenutkih, ki se resnično razlikujejo: če so materiali in videz enaki, potem tega ne bomo rekli. Začnimo torej primerjati JBL Flip 3 in 4.

Velike razlike

Prva razlika med modeli je dimenzija. "Flip 4" je 4 mm višji, vendar manjši v premeru 6 mm. Zaradi nekaterih tehničnih sprememb "tri" zmagajo v teži - lažje je za 65 gramov. Model četrte generacije je boljši v frekvenčnem območju: zmaga pri treh od 15 Hz. To so vse tehnične razlike. V ta namen lahko dodate še eno stvar, ki je v gumbu Flip 4 zamenjan z gumbom "Start /Pause". Akustični zvoki so veliko boljši in opremljeni z nadgrajeno različico tehnologije hidroizolacije.

Povzetek

Najpomembnejši del članka je povzetek. Najbolj logično pri izbiri JBL Flip 3 ali Flip 4 je, da kupujete sam model četrte generacije. Igra dobro, ima najboljše lastnosti in tehnologijo zaščite pred vlago. S temi parametri je primerljiv z JBL Charge 3. Na strani istega "Flip 3" je le bolj dostopna cena. Čeprav razlika 500-600 rubljev ne izgleda prevelika.

Sorodne publikacije