Univerzalni avtomobili: opis, značilnosti in prednosti

Univerzalni avtomobili so zelo priljubljeni in pogosto najdeni na ruskih in evropskih cestah. In na splošno se izkoriščajo po vsem svetu. Kakšne so prednosti avtomobilov s podobnim telesom, ki so slabosti? Odgovorili bomo na ta vprašanja in razmislili o najbolj priljubljenih modelih proračunskega razreda, ki so na voljo na ruskem trgu.

Prednosti vsestranskih ljudi

Ugotavljamo, da je priljubljenost avtomobilov s temi telesi v zadnjem času precej padla, vendar je to res? Navsezadnje imajo takšne naprave očitne prednosti. Prva je zmogljivost. Prostornina prtljažnika vagonov lahko preseže 500 litrov, z zloženimi sedeži pa kar 900 litrov. Sodobni crossover in celo džipi se lahko pohvali z veliko zmogljivostjo debla, hkrati pa so sami avtomobili veliki in nerodni. Kar se tiče vagonov, je to lakonski avto z velikimi debli in vsemi prednostmi navadnih limuzin. Poleg tega obstajajo popolni sklopi vsestranskih ljudi, kjer je namesto prtljažnika na voljo še dva sedeža, kar vam omogoča, da v avtu prevažate 7 oseb, vključno z voznikom.

Dinamika

V vagonu je nizko težišče. Pri nekaterih modelih je celo nižja kot pri limuzinah, zaradi česar imajo takšni stroji, tudi pri motorjih z majhno prostornino, visoko dinamiko overclockinga. To je mogoče pripisati majhnemu cestnemu lumenu - pri vsestranskih ljudeh je to manj kot vsi crossoverji in številni limuzine. Zaradi nizkega pristanka se zračni upor zniža na toekonomičnost porabe goriva in večjo dinamiko pri overclockingu in vožnji.
Mnogim lastnikom avtomobilov ni priporočljivo kupovati avtomobila, ker so po njihovem mnenju ti avtomobili primerni le za gospodinje in poletne hišice zaradi svoje oblike telesa in debla. Toda v resnici imajo lahko takšni avtomobili celo športen videz. Na primer, vesolje Toyota Auris izgleda fantastično. Mercedes AMG E-razred tudi ne bo vrnil jezik za avto za gospodinje. Če se ne držite nepomembnosti, potem je glavni plus vsestranskih ljudi njihova velika debla in ojačana vzmetenja, ki je zasnovana za prevoz težjih tovorov. Zato obstajajo tudi drugi možni plusi. Na primer, ko ste naredili zadnje sedeže, lahko v avtomobilu dosežete polno posteljo. V limuzinah in celo v crossoverjih ta možnost ni na voljo.

Slabosti

Poleg prednosti ima osebni avtomobil pomanjkljivosti. Najprej govorimo o velikih dimenzijah. Sedan je veliko bolj kompakten, lažji za upravljanje. Medtem ko sedite za volanom univerzalnega vozila, je treba na zavojih izračunati velike dimenzije transporta, na primer, da ne govorimo o vožnji vzvratno. Zato bo v ozkih pasovih in prometnih zastojih težko. Univerzalni ne more parkirati na mestu, kjer se lahko zlahka prilega majhen hatchback ali celo limuzina. Drugi minus je prehodnost. Zaradi nižjega pristanka se taki modeli na cestah ne obnašajo slabo, vendar so na avtocestah odlični. Vendar pa prednosti in slabostiUniverzalni avtomobili so subjektivne stvari. Lastniki takšnih avtomobilov trdijo, da je primerno, da nosijo dva psa in družino, toda ljudje, ki večinoma gredo z avtom, ne morejo ceniti tega udobja. Enako velja za prevoz otroških vozičkov, koles in drugih stvari na splošno.
In na splošno, vsestranski ljudje so resnično udobna vozila za vsakogar! To je ne samo za voznika in potnika na sprednjem sedežu, kjer je to zelo priročno, ampak za vse, ki so v tem avtomobilu. V sodobnih limuzinah na zadnjih sedežih so nepomembna mesta, zaradi katerih potniki niso udobni. Ozke in dvignjene debla imajo tudi nekaj stvari in pustijo le majhen pregled. Podobne limuzine - za dve osebi, vsestranski ljudje - za veliko družino.

Najboljši proračun in priljubljeni raznoliki ljudje

Glede na dejstvo, da je na trgu veliko univerzalnih avtomobilov v različnih cenovnih kategorijah, nekateri kupci ne vedo, kateri avto je bolje dati prednost. Spodaj je podana kratka ocena najbolj priljubljenih in dobrih vsestrancev, ki so na ruskem trgu povpraševanja in zbirajo pozitivne povratne informacije od lastnikov.

Univerzalne "Lada Vesta" in "Kalina"

\ t
Začnimo z avtomobilom "Lada Vesta". Ta avto ruske proizvodnje se je pred kratkim pojavil na trgu, vendar je hitro pridobil popularnost. Vesta je model, ki je po mnenju mnogih voznikov postal najuspešnejši v ponudbi podjetja AvtoVAZ. In čeprav se limuzina pogosto prodaja, vagon Lada Vesta prav tako najde svojokupcev.

Ta avtomobil ima velik 480-litrski prtljažnik, opremljen pa je tudi z enim od dveh razpoložljivih motorjev:
 • 1,6-litrski 106-kp motor.
 • 1,8-litrski motor z močjo 122 litrov. z
 • Omeniti je treba, da ima ta avtomobil precej visoko cesto, ki ni značilna za vsestranske ljudi. Vendar pa so takšne naprave razvite za ruski trg, ob upoštevanju značilnosti ruskih cest, tako da je v tem primeru lahko visoka stopnja cestnega prometa pripisana tudi koristim.
  Drugo vesolje "VAZ" je "Lada Kalina", ki je priljubljena tudi v Rusiji. Kljub temu, da je to avto s proračunom, ima tudi najcenejši paket voznikovo zračno blazino. Dražje različice so opremljene z ABS, krmilnikom. Uporablja 1,6-litrsko moč 87 konjskih moči. Sodeč po komentarjih lastnikov, je ta VAZ vagon dober, nezahteven v uporabi in ni posebej zahteven za kakovost bencina. Poleg tega ima avto nekaj, kar bi voznika presenetilo: električno ogrevane prednje sedeže, vetrobranska stekla, navigator v nadzorni plošči, ki deluje z GPS sateliti in GLONASS. Tudi ti avtomobili so ekonomični, kar dokazujejo pregledi lastnikov avtomobilov.

  Chevrolet Lacetti

  Eden izmed najboljših kupcev avtomobilov je Chevrolet Lacetti. Avto ima ogromen prtljažnik in ima na strehi nosilce, ki zdržijo obremenitev do 100 kg, v primerjavi s hatchbackom pa je karavan Lacetti več kot 147 litrov. Model ima celoten sklopPotreben minimum: ABS, EBD, prednje zračne blazine, klimatska naprava, servo krmiljenje in celo krmiljenje volanskega droga. Tudi ta avto je daljši od 29 centimetrov limuzine. Kar zadeva motorje, bo kupcu na voljo samo 1,8-litrski motor z mehanskim 5-stopenjskim menjalnikom. Ampak to je povsem dovolj, saj se avto v mestu in zunaj njega počuti udobno in ne potrebuje dodatne moči. Res je, da se mnogi pritožujejo zaradi večje porabe goriva, kar je mogoče pripisati slabostim tega modela.

  Hyundai i30

  Korejski zanesljiv avtomobil, ki so ga izdelali Nemci. Avto je cenovno ugoden, z majhnimi dimenzijami in velikostjo prtljažnika (415 litrov). Za razliko od prejšnjih v pregledu strojev, je kar 6 zračnih blazin, zategovalniki za pasove, kot tudi visokotehnološka struktura karoserije z vlečnimi conami, ki zagotavljajo večjo varnost v nesreči. Sistemi ABS in ESP so dodani.
  Na trgu so na voljo samo štirje kompleti: 2 motorja in 2 menjalnika. Najdražja različica Comforta vključuje sistem ogrevanja sedežev, alarmni sistem, usnjeno oblazinjenje in prestavno ročico. Kot večina korejskih avtomobilov je Hyundai i30 zanesljiv avtomobil s popolnim ravnovesjem med ceno in kakovostjo.

  Opel Astra

  Kljub temu, da je trg že dolgo posodobljen model, je vsestranska Opel Astra H še vedno zelo priljubljena. Značilnost vsestranske osebe iz »Opela« je njegova dolžina, ki je za 7 cm manjša kot prilimuzina Hkrati pa so prostornine prtljažnika limuzine in vsestranski ljudje enaki, vendar z zloženimi sedeži deblo univerzalnega postane preprosto ogromno in doseže 1490 litrov (proti 870 litrov v limuzini). Poleg tega značilnosti avtomobila Opel Astra omogočajo prevoz blaga do 2,7 metra.
  Prijetna značilnost tega avtomobila je sistem FlexOrganizer, ki omogoča zaklepanje različnih oblik in volumnov. Z vsem tem v avtomobilu obstajajo sistemi za izboljšanje udobja za voznika in njegove potnike: klimatska naprava, ogrevani sprednji sedeži, nadzor razsvetljave, usnjeni volanski obroč s kontrolnimi gumbi. Varnost te vsestranske osebe je tudi na visoki ravni. Opremljen je z ABS, ESP, tehnologijo spajanja pedalov (PRS, sedežna garnitura ISOFIX in jekleno ohišje visoke trdnosti), za celoten komplet pa je na voljo le ena vsestranska Opel Astra z 1,6-litrskim ECOTEC in 5-stopenjskim mehanski ali samodejni menjalnik.Če menite, da so ocene lastnikov avtomobilov Opel Astra dokaj ekonomičen avtomobil in porabi okoli 8 litrov goriva v mestnem prometu.

  Zaključek

  Predstavljeni avtomobili spadajo v proračunski razred - zelo so priljubljeni na ruskem trgu napetosti in zbrani pozitivne ocene. Na žalost je univerzalna "Toyota" ali "Mercedes" imajo zelo visoko ceno, saj niso na voljo za večino ljudi. V isti raziskavi so bili predstavljeni na najboljših modelov v svojem razredu in srednjega razreda.

  Sorodne publikacije