RAM za prenosni računalnik DDR3. Kako izbrati?

Prenosniki so prenosni računalniki, ki so pred kratkim postali bolj priljubljeni kot klasični osebni računalniki in monobloki. V tem ni nič presenetljivega, ker uporabnik prejme primerljivo po moči prenosno napravo po načelu "vse v enem". Obstaja že spletna kamera in Wi-Fi oddajnik ter Bluetooth. Prenosni računalniki so tudi veliko bolj priročni kot navadni osebni računalniki. Nekateri od njih se lahko celo "nadgradijo" (izboljšajo). O tem bomo razpravljali. In še posebej - o tem, kaj RAM pomnilnika za laptop bo bolje. Na kaj morate biti pozorni pri nakupu "RAM-ov"?


Razlika med DDR3 in DDR2

V bistvu je DDR3 že precej zastarel standard. Vendar jih večina naprav še vedno uporablja, saj četrta različica ni tako pogosta. Glavna razlika med "tri" iz prejšnje generacije - hitrost dela. RAM tega standarda kaže čudeže uspešnosti v primerjavi z njihovimi "predniki". Da, in obratovalne frekvence so se znatno povečale, kar pa ne bi moglo vplivati ​​na hitrost. Toda glavna razlika je v času in optimizaciji. Trenutno je DDR3 najbolj produktivni "RAM" (z izjemo četverčka). Zato je RAM za laptop - DDR3. In nič drugega.
Prav tako je treba omeniti, da obstaja razlika med pomnilniškimi moduli za stacionarni računalnik in prenosni računalnik, ki je izražen v velikostih samega modula in delovnih čipov. Zato je "notebook" različica pomnilnika praviloma nekoliko slabša kot "polna velikost". Toda to ni tako pomembno. Torej,kaj morate vedeti, da izberete pravo komponento za RAM za DDR3 laptop? Upoštevajte zahtevane lastnosti.


Na kaj morate biti pozorni pri nakupu spomina?

Pri izbiri pomnilniškega modula se morate osredotočiti na frekvenčni pas in količino, ki jo podpira vaša matična plošča. Vse informacije o plošči lahko izveste s programom AIDA64. RAM za prenosni računalnik DDR3 4 GB (ali več) morda ne bo ustrezal vašim vozilom prek frekvenc. Čeprav, če upoštevate sodobne prenosnike, ta parameter ne bi smel biti problem. Običajna delovna frekvenca je najpreprostejši "RAM" - 1066 megahertzov. Toda to ni meja. Pogosto se zgodi, da so take omejitve pogojne. Pomnilnik bo z lahkoto deloval pri 1333 megahertzih.
Pomembno je tudi vedeti, koliko RAM-a je mogoče namestiti na vaš prenosnik. Standardna količina proračunskih naprav je 16 gigabajtov. Če nameravate namestiti dva modula (in dvokanalni način je vedno boljši) s skupno zmogljivostjo 8 Gigabajtov, je obvezna zahteva, da je 4 GB DDR3 RAM za prenosni računalnik en proizvajalec (oba modula). V nasprotnem primeru lahko pride do konflikta komponent. Prav tako morate vedeti, da v proračunu prenosni računalniki dal pomnilniški modul z lastnim radiatorjem ne bo delovalo. Torej ne pretiravajte. Zdaj pa si poglejmo najboljše izmed najbolj znanih proizvajalcev.

Kingston ValueRAM 8GB DDR3

To je dober pomnilniški modul, ki deluje na 1600 MHz. To pojasnjuje relativno visoke stroške. Toda ta RAM je namenjenPrenosni računalnik DDR3 bo zagotovil nerealno delovanje vašega računalnika. Še posebej dva takšna modula, ki delujeta v dvokanalnem načinu. Pomnilnik lahko prenese celo "overclocking". In to je njena glavna prednost. Mnogi prav tako izberejo te pomnilniške module zaradi svoje izjemne zanesljivosti. Znano je, da lahko ta RAM preživi precej.

Kingston 4GB DDR3 PC3-10600

RAM za prenosni računalnik DDR3 - 1333 megahertz. Poleg tega se ta proračunski modul lahko uporablja v najcenejših modelih. To je enostavno namestiti tudi v najbolj zapletenih primerih in lahko zagotovi nemoteno delovanje katerega koli operacijskega sistema. Vendar pa za zahtevne igre ta modul ne bo dovolj. In obseg je majhen - samo 4 gigabajta. Tudi pri dveh podobnih modulih bo skupni volumen le 8 gigabajtov, kar je zelo malo za sodobne igre. Toda za delo takega modula je dovolj za oči dovolj.

Corsair Mac Memory 4GB DDR3 PC3-8500

RAM za prenosni računalnik DDR3 - 1066 megahertz. Verjetno najcenejši modul iz vseh obstoječih. Njegova cena verjetno ustreza njegovi delovni frekvenci - 1066 megahertzov. Ta RAM se lahko uporablja samo v starejših prenosnih računalnikih. Seveda ga je mogoče namestiti v nove modele, vendar namesto povečanja produktivnosti bo uporabnik prejel upad. Ker se delovne frekvence zelo razlikujejo. Torej je ciljna skupina tega modula lastniki zastarelih računalnikov, ki svoje prenosnike uporabljajo izključno za delo.

Kingston HyperX Impact 8GB DDR3 PC3-17000

Ampak to je "kul" RAM za prenosni računalnik DDR3. Njena značilnost jedelovna frekvenca. To je kar 2133 megahercev. To je absolutni rekord v svetu mobilnih računalnikov. Ni presenetljivo, da je takšen modul vreden denarja. Njegova prostornina do 8 gigabajtov bo dovolj za vse. Še posebej, če namestite dva takšna modula in prisilite RAM, da deluje v dvokanalnem načinu. Uspešnost delovanja bo fantastična. Če je omogočena z grafično kartico, potem uvedba sodobnih igrač ne bo delo.

Zaključek

Pomnilnik prenosnih računalnikov DDR3 je zdaj najpogostejši tip pomnilnika v svetu mobilnih računalnikov. Ti moduli lahko delujejo na nerealnih visokih frekvencah, so sposobni imeti veliko količino in se popolnoma prikazati pri delu v večkanalnem načinu. Linija modulov je zelo široka. Vključuje tako proračunske nizko frekvenčne modele kot tudi drage "letvice" z visoko pogostostjo dela in možnostjo overclockinga. Izbira posameznega modela je v celoti odvisna od uporabnika in njegovih finančnih zmožnosti.

Sorodne publikacije