Kako posneti webinar z računalniškega zaslona?

Danes, ne da bi zapustili hišo, ne moremo le plačati računov ali obiskati skoraj največjih muzejev na svetu, ampak tudi zlahka delati, študirati in učiti druge ljudi. Eden od načinov, da preživite čas na internetu v korist sebe in drugih, je napisati spletni seminar. Tudi tisti, ki se ne zavedajo popolnoma tehnične modrosti, ni težko ugotoviti, kako napisati spletni seminar. Pri roki, morate imeti računalnik z dostopom do interneta.

Pregled programov za pisanje spletnih seminarjev

Zelo enostaven za izkušenega uporabnika in je očitno zakrit za vprašanje začetnika o tem, kako napisati webinar z zaslona. V praksi je vse zelo preprosto: obstaja posebej zasnovana programska oprema, ki omogoča snemanje videa neposredno z zaslona prenosnega računalnika ali stacionarnega računalnika. Večina programov ima preprost in intuitiven vmesnik, zato je delo s takšno programsko opremo užitek.


Veliko je programov, večina pa je na voljo brezplačno. Seveda, začetniki so bolj primerni za tiste, ki imajo veliko potrebnih funkcij na voljo, in intuitiven vmesnik vam omogoča, da hitro razumeti vse modrosti. Programska oprema za shranjevanje video posnetkov z zaslona, ​​kot katera koli druga programska oprema, je plačljiva in brezplačna. Plačane različice imajo veliko priročnih in uporabnih funkcij, vendar je za neizkušene uporabnike zaželeno, da začnete delati z brezplačnimi različicami. Na voljo so brezplačni programiprenesi s spletnih mest:
 • Wiziq;
 • Kastim;
 • Strokovni sistem.
 • Popularne plačane različice vključujejo:
 • Webinar.fm;
 • GVOConference;
 • Meetcheap;
 • Webinar2.ru.
 • Zgodi se, da preprosto snemanje videa z zaslona ni dovolj in morate dodati zvok. Lahko greš na težji način: posneti videoposnetek, po drugem pa v ločenem programu tudi zvočni posnetek, nato pa je treba povezati obe datoteki.


  Snemanje z zvokom

  Vendar obstaja način, ki je veliko bolj priročen in hitrejši - programska oprema, ki omogoča hkratno snemanje zvoka in videa. Da bi danes posneli zvok spletnega seminarja, uporabite naslednje načine:
 • iSpring Free Cam - program, ki je jasen vsakomur, ki je kadarkoli delal na računalniku, v iSpring Free Cam ni nič odveč: preprost vmesnik, ki je preprost za razumevanje in enostaven za delo;
 • Faststone Capture - ima širšo funkcionalnost, hkrati pa obstaja še en velik minus - obdobje brezplačne uporabe programa ne presega 30 dni;
 • Jing je zelo uporabniku prijazen in intuitiven vmesnik, lep videz in zmožnost deliti povezavo do spletnega seminarja takoj po njegovi izdelavi, z minusi - program je na voljo samo v angleščini, zato lahko pride do težav brez znanja jezika.
 • Pogosto uporabljena programska oprema za ustvarjanje spletnih seminarjev je:
  snemalnik zaslonov oCam, posnetki QIP, Fraps, Camtasia Studio. Vsi programi so precej udobni pri uporabi in nudijo številne potrebne funkcije. S takšnimi pomočniki zagotovo ne bo nobenih vprašanj o tem, kako napisati webinar z zvokom.

  Kako snemati zvok

  Praviloma se začetniki spopadajo z istim problemom, namrečprisotnost prekomernega hrupa na zvočnem posnetku. To neprijetno situacijo se lahko izognete, če uporabljate aplikacijo z naprednimi nastavitvami snemanja zvoka ali posebnimi zvočnimi urejevalniki. Med njimi, na primer, "AudioMaster".
  Obstaja tudi programska oprema, ki podpira snemanje zvoka iz mikrofona, stolpce na različne zvočne posnetke, ki uporabniku omogoča, da izbere želeno datoteko in jo doda videu. Obstaja le nekaj takih programov, vendar so. Dobra izbira je Camtasia Studio. Če potrebujete kakovosten zvok (in to je običajno pomemben trenutek za uspešno odločitev, kako napisati webinar), je najbolje, da vnaprej preberete preglede določenega programa, si ogledate posnetke dela in se končno odločite za programsko opremo.

  Kako delati s programi

  Vse iznajdljivo je preprosto in razumljivo, če pa obstajajo težave s tem, kako napisati spletni seminar, morate upoštevati tako splošno zaporedje dejanj. Izberite program. Programska oprema, ki omogoča snemanje spletnih seminarjev, ki jih danes predstavljajo različni okusi in barve. Objektivno opisovanje vseh prednosti in slabosti vseh programov je skoraj nerealno, saj je vsak uporabnik individualen. Prenesi Ko je programska oprema izbrana, jo morate prenesti in namestiti v računalnik. Običajno je namestitev dokaj preprosta in je treba pritisniti bližnjico Namesti in vrsto zaporednih dejanj, ki so podrobno opisana v namestitvenem programu. Če obstajajo dodatne informacije o namestitvi in ​​uporabi programa, jih je bolje poznati vnaprej. Kakopravilo, so vsa priporočila objavljena na mestu, kjer se prenos programske opreme. Registracija in nastavitve. Ko je program že nameščen, se lahko odpre in seznani z vmesnikom, kot tudi z glavnimi funkcijami. Nekateri programi za nadaljevanje dela zahtevajo, da se registrirajo na spletni strani avtorja programske opreme ali dajo informacije o uporabniku za zbiranje statističnih podatkov. Po tem lahko začnete prilagajati svoje namene.
  Neposreden video posnetek. Po namestitvi programa lahko takoj posnamete videoposnetek, vendar je priporočljivo predhodno preveriti vse pomembne nastavitve. Na primer, privzeto je lahko potrditveno polje »Record Audio« (Zapis zvoka) manjka, nato pa bo spletni zapis posnet, vendar brez zvoka.
  Urejanje. Del programske opreme podpira funkcijo za urejanje videa po snemanju. Od majhnega popravka svetlobe, barve in ostrine do naprednih funkcij: zmožnost obrezovanja videa ali dodajanje podnapisi. Shranjevanje Programi, ki omogočajo shranjevanje videoposnetkov z zaslona, ​​so potrebni za shranjevanje posnetka in ogled po prenosu prek spleta. Poleg tega obstaja programska oprema, ki podpira možnost pošiljanja posnetih video posnetkov priljubljenim gostiteljem v enem kliku. Nekateri programi imajo svoje vire in vam omogočajo, da neposredno po snemanju delite povezavo do videa.

  Kratki rezultati

  Vsi, ki so vsaj enkrat sodelovali na videokonferenci, so se verjetno spraševali, kako napisati spletni seminar, da bi delili svoje znanje ali se lahko vrnili na že pregledanopo spletnem oddajanju. Vse je zelo preprosto tudi za začetnike: najprej se morate odločiti za ustrezen program in razumeti njegove nastavitve. Ko lahko napišete spletni seminar, uredite videoposnetek in ga objavite v omrežju ali ga uporabite za osebne namene.

  Sorodne publikacije