Podrobna navodila, kot v "Vardo" za zmanjšanje razmika med vrsticami

Občasno, ko naložite dokument Ward ali ustvarite svoj, lahko naletite na takšen problem, kot je velik prazen prostor med vrsticami. Vse to je posledica nepravilnega oblikovanja dokumentov. Da bi odpravili to napako, boste morali spremeniti oblikovanje. V tem članku bomo govorili o tem, kako zmanjšati razmik med vrsticami v Wordu. Obravnavali bomo vse možne variante in jim posredovali navodila o odpravi tega pojava.

Preverite odstavke

Najprej, preden zmanjšate razmik med vrsticami s spremembo konfiguracije oblikovanja v Wordu, priporočamo, da preverite besedilo za dodatne odstavke. Kot veliko ljudi ve, odstavki niso vizualizirani na noben način, in lahko se zgodi, da je dodatni razmik, ki ga povzroči dejstvo, da ste bili neprevidni namesto enkrat, postavili odstavek dvakrat.


Za lažje preverjanje lahko uporabite posebno funkcijo Vord in omogočite prikaz znakov, ki jih ni mogoče natisniti. To storite s klikom na ustrezen gumb na zgornji orodni vrstici. Simbol za ta gumb lahko vidite na fotografiji v članku.
S klikom na gumb boste v besedilu videli vse nevidne (do danes) znake. Znak odstavka je enak kot gumb - "¶". Zdaj morate le odstraniti dodatne odstavke. Po tem bo besedilo naravne.

Zmanjšamo razdaljo med odstavki

. Če pa problem ni v dodatnih odstavkih,namreč pri napačnem oblikovanju predlagamo naslednjo metodo, ki bo pomagala rešiti problem. Zdaj pogledamo, kako zmanjšati razmik med vrsticami v Wordu s spremembo parametrov oblikovanja.


Najprej moramo vstopiti v okno z nastavitvami. To je zelo enostavno. V orodni vrstici morate klikniti le na želeni znak. Nahaja se pod zavihkom »Domov« v razdelku »Odstavek«. Njegovo natančno lokacijo lahko opazujete na sliki.
Ko kliknete na želeno ikono, se odpre okno "Odstavek". No, zdaj lahko gremo do podrobnih navodil, kot v "Vardo", da zmanjšamo razmik med vrsticami. Če želite to narediti, je zelo preprosto - morate paziti na razdelek v oknu, imenovanem "Interval". Zdaj bomo razmislili, kako zmanjšati razdaljo med besednimi nizi na presečišču odstavkov in nato v samem odstavku.
Kot lahko vidite v oknu, sta dve lestvici: "Pred" in "Po". Če ne želite, da je razmik med odstavki sploh, potem jih postavite v nič. V nasprotnem primeru postavite želeno vrednost. V vsakem primeru, morate to storiti ročno, in jasna navodila o tem, kako nastaviti razmik pravilno ne more biti. Tukaj, kot pravijo: "Ni barve prijateljev".

Zmanjšamo razdaljo med vrsticami

Zdaj bomo preučili, kako zmanjšati interval med vrsticami v "Vordi" v besedilu samega odstavka. To je tudi zelo enostavno. V istem grafu zabeležite spustni seznam in števec poleg njega. Če želite nastaviti lastno vrednost, vnesitev števec. V nasprotnem primeru lahko uporabite šest prednastavitev na spustnem seznamu. Poskusite poskusiti tudi tukaj in poiščite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Sorodne publikacije