Oddaljeni računalnik: povezava in upravljanje

Ali se vam ni zgodilo, da ste na delo ali študij doma pozabili nekaj pomembnega papirja, eseja ali predstavitve v elektronski obliki, ne da bi prenesli bliskovni pogon in pustili domači terminal ali prenosnik vklopljen? Ni problema! Daljinsko upravljanje računalnikov z operacijskim sistemom Windows lahko konfigurirate v nekaj minutah. Enako velja za sodobne mobilne naprave v obliki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Oddaljeni računalnik: osnove za dostop

Običajno povezovanje računalnikov z drugim terminalom ali mobilno napravo običajno poteka z uporabo tako imenovanih strank RDP. Okrajšava pomeni oddaljeno namizje ali rusko različico oddaljenega namizja.


Na podlagi imena lahko ugotovite, da se oddaljeni računalnik poveže prek interneta (intranet danes ni pomemben). Čeprav je v katerem koli delu sveta in če sta vključeni obe napravi in ​​imata dostop do svetovnega spleta, ju lahko sinhronizirate med seboj. V tem primeru lahko takoj določite razliko med upraviteljem in otrokovim terminalom. Bistvo je, da lahko iz nadzorne naprave naredite nekaj dejanj, toda iz otroškega terminala - na kakršenkoli način. Kljub temu so v njem pluse.


Oddaljeno računalnik: Namestitev Windows

Mnogi uporabniki niso seznanjeni z operacijskimi sistemi Windows, vendar iz neznanega razloga poskušajo takoj odpraviti težavo s povezavo.namestite programe, ki so priporočeni na internetu. Da, lahko in uporabnikom zagotovijo precej dobro orodje. Toda tudi v večini sistemov, ki temeljijo na Windows, katere koli generacije, so vgrajena sredstva za povezovanje. Oddaljeni računalnik bo na voljo po nekaj preprostih operacijah.
Na primer, Windows se mora najprej prijaviti na nadzorno ploščo, nato v razdelku »Sistem« in nato uporabiti napredne možnosti na zavihku za oddaljeni dostop, aktivirana je vrstica dovoljenja za ta terminal.
Če želite oddaljenemu računalniku omogočiti povezavo z drugimi napravami prek interneta, dodajte uporabnike, ki jim bo dovoljen dostop. Potem, da bi poenostavili delo, morate dati dovoljenje za povezavo "Pomočnika", nato pa, ko kliknete gumb "Napredno", določite dovoljenje za katero koli različico namizja. Nato boste morali izbrati samo uporabniški sistem, s katerim se želite povezati.
Če je povezavo treba opraviti v obratnem vrstnem redu, ostanejo koraki enaki, vendar je treba upoštevati en odtenek: na terminalu, na katerega je priključena, mora biti način mirovanja ali stanje mirovanja izklopljen (v tem primeru bo objavljeno sporočilo o da je povezava izgubljena). Poleg tega je v nekaterih primerih, kljub vsemu, skoraj avtomatiziranim namestitvam, ko uporabljate povezavo, ki ni VPN, in žično povezavo, ki temelji na Ethernetu, morda treba aktivirati vrata 3389, ki so opravljena vnastavitve sistema.


Stranke RDP

Vendar pa lahko oddaljeni računalnik povežete tudi na druge načine. Danes lahko najdete veliko programov, ki vam omogočajo izvajanje takšnih operacij. Najpogostejše aplikacije TeamViewer in Chrome. Omogočajo dostop do oddaljenega računalnika ne samo prek drugega računalniškega terminala ali prenosnega računalnika, ampak tudi iz mobilne naprave, ki ima nameščen isti program.

TeamViewer

Oddaljeni računalnik, ki uporablja ta pripomoček, se lahko v nekaj minutah popolnoma povezuje.
Pri nameščanju programa morate takoj določiti povezavo, se strinjati z licenčno pogodbo, zagnati aplikacijo in se pomakniti na osnovne nastavitve. Najprej morate na plošči izbrati nadzor drugega računalnika in nato vnesti ID računalnika, ki ga želite upravljati (do njega lahko dostopate z uporabniškega terminala pri ogledu možnosti, ki so aktivirane prek ukazne vrstice cmd z ukazom ipconfig ali informacijami o stanju omrežja). Vendar to ni nujno potrebno, če je program nameščen na obeh terminalih.

Chrome RDP

Oddaljeni računalnik je mogoče povezati z univerzalnim odjemalcem Chrome. Za uporabo tega programa bo potrebna namestitev podobnega spletnega brskalnika (to je predpogoj).
Ko namestite razširitve in dodatne nastavitve, morate določiti namestitev dodatka in se pomakniti v trgovino aplikacij. Po prenosu lahko zaženete nastavitev.
Bvnesite naslovno vrstico chrome: //apps in potem, ko pokličete programček, morate odobriti. Če je povezava vzpostavljena samo z računalnikom, morate nastaviti dovoljenje in ustvariti kodo PIN.

Mobilne naprave

Zdaj je na voljo tudi oddaljeni računalnik s pripomočkom za mobilne naprave. Popolnoma nepomembno je, da je sistem Android nameščen na pametnem telefonu, Windows pa se uporablja na prenosnem računalniku ali računalniku.
Sinhronizacija vključuje samo namestitev odjemalske aplikacije na sami mobilni napravi, pod pogojem, da je v računalniku nameščena glavna različica strežnika. Za komunikacijsko sejo morate preprosto zagnati program v računalniku in podoben programček v telefonu, nato pa na isti način boste videli celovito sliko namizja Windows, s katere lahko nadzirate programe in nastavitve glavnega računalnika.

Prekinitev komunikacije in odstranitev odjemalca

Samoumevno je, da lahko uporabite običajni izhod iz programa, da ga onemogočite. Vprašanje, kako odstraniti oddaljeni dostop do računalnika z uporabo določenega programa, je mogoče rešiti preprosto tako, da odstranimo orodja operacijskega sistema v razdelku programi in komponente. Pravzaprav je bolje uporabiti pripomočke, kot je iObit Uninstaller, ki lahko izbriše in izbriše sistemske registrske ključe in preostale datoteke (in tudi brez ponovnega zagona sistema). Samo če uporabite spodnji pripomoček, morate uporabiti točko za uničenje datoteke. Toda kar se tiče okenskih sistemov, ali ga želite?brisanje te komponente ne bo delovalo. Tudi v razdelku Samodejno varnostno kopiranje manjka. Seveda lahko vdelate v razdelek komponent, vendar lahko izklop nekaterih sistemskih storitev, povezanih z oddaljenimi povezavami, povzroči neustrezne rezultate.

Sorodne publikacije