Kako odstraniti Webalto iz "Opera" ali iz katerega koli drugega brskalnika?

Spreminjanje domačih strani in iskalnikov v internetnih brskalnikih je precej razširjen pojav in mnogi uporabniki pogosto precenjujejo stopnjo tveganja, ki je s tem povezana, saj so v večini primerov spletni brskalniki in celoten operacijski sistem izpostavljeni virusnim vplivom. Takšne grožnje so najpogosteje znane kot Malware, Adware in Hijackers, v resnici pa so pogosti ugrabitelji brskalnikov. Toda v primeru Webalte je stanje veliko bolj zapleteno. Zato je vredno razmisliti, kako odstraniti Webalto iz "Opera" ali iz katerega koli drugega brskalnika. Najprej pa ugotovimo, kako je.

Kaj je Webalta?

Dejansko ta programski izdelek, ki prodira v brskalnike v obliki plošč in dodatkov, ter nadomešča nekatere privzete elemente brskalnika, je relativno nov ruski iskalnik, ki na splošno ne velja za viruse. Težava je v tem, da so njeni razvijalci preprosto izbrali, tako rekoč, napačno pot za promocijo svojih izdelkov, zaradi česar je to virusno podoben programček. To je pogosto mogoče opaziti pri namestitvi določenih aplikacij, ko je skupaj z glavnimi komponentami nameščena dodatna, domnevno affiliate namestitev, kar pomeni, da v računalnik vstopa popolnoma zakonito, medtem ko ima certifikate o varnosti in pristnosti ter ustrezne digitalne podpise.


V tem primeru bi morali uporabniki sami kriviti za to, da so se strinjali z namestitvijo takšnih izdelkov programske opreme ali preprostozanemarili predloge namestitvenega programa. Vendar pa je glavni problem opisanega iskalnika ta, da ga je praktično nemogoče odstraniti s standardnimi metodami. Tudi če spremenite začetno stran in želeni iskalnik v samem brskalniku (v isti "operi"), se ob ponovnem zagonu računalnika Webalta ponovno aktivira. Kako se znebiti Webalta iskalnika v "Operi"? V ta namen lahko ločite dve kardinalni metodi, ki sta predlagani za obravnavo. Kljub temu, da so opisane rešitve za brskalnik Opera, so enako primerne za vse znane brskalnike brez izjeme.


Kako ročno odstraniti Webalto iz "Opera" ali iz katerega koli drugega brskalnika?

Torej, zakaj standardna metoda ne deluje? Ampak samo zato, ker iskalnik ustvarja veliko število vnosov v povsem različnih delih sistemskega registra, in takih ključev, tudi če odstranite ta dodatek, operacijski sistemi Windows ne izbrišejo. Vse te ostanke in ponovno aktivira iskalnik. Torej, če govorimo o tem, kako odstraniti Webalta iz "Opera", se morate najprej znebiti vseh vnosov v registru.
Če želite to narediti, uporabite ukaz regedit za izvedbo konzole tako, da pokličete regedit in vnesete iskanje (Ctrl + F) z imenom iskalnika, z naslovi oddelkov, imeni parametrov in vrednostmi. Vse, kar bo vsaj nekako ustrezalo temu iskalniku, izbrišite. Rezultate lahko preskočite s pritiskom tipke F3 ali gumba za iskanje, dokler se ne izda sporočilo o njegovem dokončanju.
Ampak to še ni vse.Zdaj pa si poglejmo, kako enkrat za vselej odstraniti Webalto iz Opere.
V naslednjem koraku, če nimate ustrezne programske opreme pri roki, morate na nadzorni plošči odpreti razdelek programa in komponente ter poiskati aplikacijo na seznamu. Webalto morate odstraniti dvakrat. Prva odstranitev odstrani glavne komponente (ki so že "odklenjene" z odstranitvijo registrskih ključev), druga odstrani zagonske strani in nastavitve. Po tem, tako rekoč, za zvestobo, morate poiskati ime oddaljenega apleta v Raziskovalcu in, za vse razpoložljive particije, in ne samo za disk z nameščenim Windows ali Opera. V skladu s tem je treba izbrisati tudi vse najdene datoteke in mape. Če ni verjetno, da bo odstranitev blokirana, uporabite pripomoček Unlocker, po katerem morate odkleniti objekte, ki jih želite zagnati, in izbrati dejanja odstranitve kot dejanja. Ustavimo se pri tem.

Kako odstraniti Webalto iz "Opera" s pomočjo deinstallerja?

Vsa zgoraj opisana dejanja so veliko lažje izvajati v posebnih programih-deinstalaterjih. Na primer, univerzalni paket iObit Uninstaller je primeren za to.
Lahko se uporablja za iskanje nameščene aplikacije v glavnem seznamu aplikacij in se sklicuje na razdelek odstranjevanja plošč brskalnika. V vsakem primeru je zaželeno, da se predmet za odstranitev takoj označi (datoteke, imenike in vnose v register). Vse preostale smeti bodo samodejno izbrisane. Šele po tem mnogi in priporočamo, da ponovno zaženetesistemov, ki jih ni mogoče sprejeti.

Nadaljnje ukrepanje

Če govorimo o tem, kako odstraniti Webalta v "Opera" v celoti, ne smemo pozabiti, da lahko v lastnostih bližnjice brskalnik ostanejo enake postscript preusmerjen, ki aktivira namestitev te komponente večkrat
Če želite znebiti tega preko ikone PTP brskalnika, izberite Lastnosti in nato na naslednji zavihek v opisuje pot do izvedljive objekta (to sliko Launcher.Exe), odstrani vse, kar je predpisano po širitvi, nato shranite spremembe Hkrati v brskalniku spremenite iskalnik in izvirno stran. In šele nato lahko znova zaženete računalnik. Sled tega ne bo natančno ostal.

Sorodne publikacije