SPSR Express zahteva podatke o potnem listu. Vstopite ali ne?

V tem članku bomo razpravljali o zakonitosti situacije, v kateri dostavna služba SPSR Express zahteva podatke o potnem listu. Ali ima to podjetje pravico zahtevati, ali lahko zavrnete in hkrati dobite naročilo?

Zakaj je internet cenejši od trgovine

Internetno poslovanje v našem času je veliko bolj razvito kot tržno trgovanje. To je posledica dejstva, da je blago, predstavljeno na spletnih straneh, ne potrebujejo skladišč za skladiščenje, kot tudi v stanju usposobljenih prodajalcev. Kot rezultat, njegova cena ne spremeni, vendar ni nobenega dodatnega goljufije, ki je prisotna na trgu in v trgovinah. Posledično takšne trgovalne platforme, kot so AliExpress ali Ozon, ponujajo izdelke, ki so včasih za nas manjši od običajnih trgovin. "Zato je izdelek" z interneta "cenejši! In tukaj ni čarovnije, «- bodo zdaj mislili nekateri bralci. Dostavljeno blago neposrednim kupcem preko dostavnih storitev. Pri izbiri blaga na trgovalnih tleh se kupec sam odloči, katero podjetje bo kupil dom. Ko govorimo o "Alyxpress", ta stran ponuja več načinov dostave blaga.


Obstajajo storitve, ki omogočajo, da so brezplačne, veliko jih je. Bistvena pomanjkljivost teh podjetij je, da se nakup lahko pričakuje vsaj tri mesece. To je neprijetno, ker če želite, da darilo za jubilej ali praznovanje ljubljene osebe, potem ne morete dobiti naročilo v času.
Drugi minusbrezplačne ladjarske družbe je, da zelo pogosto blaga ni mogoče slediti. Posledično kupec ne ve niti naročila, ki mu je bil poslan, ali pa je njegov denar preprosto blokiran s trgovalno platformo. Če bo v prvem primeru blago šlo za dolgo časa, potem v tem primeru parcele sploh ni mogoče dobiti. In ni nobenega jamstva, da boste prejeli denar za naročilo v celoti.


Zato AliExpress ponuja plačane ladijske storitve. Eden od najbolj znanih je "SSD Express". Medtem lahko pogosto vidite vprašanje, da SPSR Express prosi za podrobnosti o potnem listu. Za primerjavo, brezplačne storitve pošiljanja ne zahtevajo take zahteve. Kupec ima utemeljene dvome, ali ni prošnja za dajanje osebnih podatkov v neko vrsto prevare. Poglejmo spodaj s tem vprašanjem.

O podjetjih za dobavo SPSR

"SSD Express" je ruska storitev dostave blaga, ki se ukvarja z dostavo paketov v državi in ​​v tujini. Blago se dostavi v obdobju do dveh tednov. To je veliko hitreje kot čakanje na paket od brezplačnih storitev. "AliExpress" in "SSD Express" sodelujeta že več kot 7 let, zaradi česar to dostavno podjetje včasih ponuja priložnost, da blago brezplačno namesti na cilj.
Seveda, nihče ne dela brezplačno, "SSD Express" pa bo nujno odstranil prevoznino. Toda plačati za to, prodajalec je zainteresiran za prodajo svojih izdelkov. Pri naročilu izdelka na AliExpress in videnju, da bo SPSR Express dostavljen brezplačno, je na voljopazite, da ga plača prodajalec.
Ali lahko naročim dostavo s to storitvijo, če prodajalec ne sodeluje s to družbo? Ne, ne boste uspeli. Pri izbiri izdelka, ki kaže na kraj dobave želenega artikla, boste videli seznam podjetij, ki lahko dostavljajo vaše naročilo. Blago lahko dobite samo prek teh posrednikov.

Dati ali ne?

Danes lahko naletite na dejstvo, da pri naročanju izdelka na spletnem mestu AliSexpress SPSR Express zahteva podatke o potnem listu kupca. Vsaka civilizirana oseba ve, da takšne informacije danes ogrožajo neprijetne posledice. Obstaja veliko nezakonitih shem, s katerimi lahko z uporabo osebnih podatkov državljanov dostopate do njegovih prispevkov ali v njegovem imenu sklenejo sporazum.
Če zaposleni v SPSR Express zahtevajo potni list, je pametno zavrniti posredovanje takih informacij. Kako upravičene so te zahteve? Ali lahko prejmem paket brez odgovora na SPSR Express podatke potnega lista na AliExpress? Dajmo.

Načela dela Rusija SPSR Express

"Ne želim, da se podatki o potnih listih posredujejo zakladniku!" - to je prva reakcija osebe, če prosi za osebne podatke nekdo drug, razen za banko, v kateri je servisiran. Če ste že naročili blago na Alyexpress in ste izbrali dostavo prek druge storitve, potem veste, da se vaši osebni podatki niso zanimali nihče in da je bilo naročilo varno na voljo. V tej razliki od ruskega transportnega podjetja SPSR Express zahteva podatke o potnih listihstrank. V kakšni obliki se izvaja in ali se lahko zavrne?

Zahteva za osebne podatke

Takoj po tem, ko ste izbrali izdelek in prevozno storitev, boste po elektronski pošti prejeli poseben obrazec. Označuje, da ste v trgovalnem prostoru "Alyexpress" naročili takšno številko. Za dostavo vašega nakupa ekipa SPSR Express potrebuje podrobnosti o potnem listu. V posebnem obrazcu morate navesti polno ime, številko in serijo potnega lista, kraj in datum izdaje, naslov za dostavo.
SPSR zahteva podatke o potnih listih na podlagi sporazuma "O postopku za gibanje blaga s strani posameznikov prek carinske meje". Prav tako boste morali vnesti svojo številko mobilnega telefona, tako da boste lahko prejeli SMS o statusu naročila.

Zakonitost zahteve SSD

Po naročilu družbe AliExpress SPSR Express zahteva podatke o potnem listu. Je to zakonito? Da. Ta postopek za delovanje te kurirske službe je urejen z odredbo Zvezne carinske službe št. 1772 z dne 15. septembra 2014. Zahteva za osebne podatke je v celoti zakonita na podlagi potrdila o vključitvi na seznamu carinskih zastopnikov. To pričanje lahko najdete na uradni strani SPSR. Na to vprašanje je mogoče pristopiti, da bi potrdili zakon in na drugi strani. Če želite to narediti, pojdite na spletno stran Zvezne carinske službe in preverite, kaj so carinske odredbe o organizaciji SPSR. To storite tako, da v stolpec »Organizacija« vnesete »SPSR Express«.

Kakšni so podatki o potnem listu za ladijski prevoz?

SPSR Express zahteva podatke o potnem listu kupca, da bi imelmožnost izvajanja določenih dejanj o izvedbi paketov na carini, ki se uvažajo na ozemlje naše države. S posredovanjem osebnih podatkov podjetja pojasnite, da se strinjate s prejemanjem SMS sporočila o stanju naročila, premikanju vašega izdelka in tudi, da ste seznanjeni z vsebino dokumentov in se z njimi strinjate ("Politika zasebnosti osebnih podatkov" SPR Express "," Informacije o obdelavi osebnih podatkov "Pogodba o carinskem zastopanju"). Ko bo naročilo prispelo, boste na telefon prejeli sporočilo, ki bo označilo kodo za prejem vašega izdelka. Poleg tega vam bo po elektronski pošti "SPD" poslal pismo z navodili o tem, kje prevzeti blago. Storitev dostave lahko izberete po kurirju. Kako pogosto SPSR Express zahteva osebne podatke? Podatke o potnem listu boste morali vnesti samo enkrat, ko prvič naročite izdelek. Naslednjič, ko izberete to ladjarsko podjetje, boste morali navesti samo mesto, iz katerega bo vaš artikel primeren.

Ali je mogoče zavrniti posredovanje osebnih podatkov?

Možna je naslednja situacija: SPSR Express prosi za podatke o potnem listu in zavrnete njihovo posredovanje. V skladu s sporazumom o Zvezni carinski službi lahko osebno opravite carinjenje blaga, ki ga prejmete na vaš naslov. Potem pa morate še vedno posredovati osebne podatke carinskemu organu. Če tega ne storite, se bo naročilo po 30 dneh vrnilo prodajalcu.

Sorodne publikacije