Prenosni računalnik Dell Inspiron 3542: pregled, funkcije in pregledi

Računalniki Dell je že dolgo poseben položaj na trgu prenosnih računalnikov. Odločitev tega podjetja je bila vedno znana po svoji visoki stopnji zanesljivosti, posebnem pristopu k oblikovanju in zmožnosti, da bi na voljo zmogljiv TTX. Ta načela podjetja so vedno pripeljala do odličnih pripomočkov, kot je prenosni računalnik Dell Inspiron 3542, ki bo pregledan spodaj.

Razmestitev na trgu

Treba je takoj pojasniti, da gre za proračunski sistem. Notebook Dell Inspiron 3542156 - skromen "delovni konj", ustvarjen s pogledom za večino. Hkrati, za razliko od drugih proizvajalcev, ki so očitno zanemarili zasnovo in kakovost montaže, inženirji iz Dell niso bili leni in ustvarili resnično trdne računalnik. Glavni poudarek proizvajalca se je preusmeril od uspešnosti na dolgo časa z ene polnjenja in poceni.


Stroški računalnika se razlikujejo v višini 16.000 rubljev, kar samodejno prevede v kategorijo tako imenovanih izredno proračunskih pripomočkov.

Oblika ohišja

 • Mere: 38 x 267 za 26 centimetrov.
 • Teža: 24 kilogramov.
 • Zgodovinsko gledano, proračun (in včasih dragi računalniki, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows se ne razlikujejo v izvrstnih zunanjostih, večina prenosnih računalnikov izgleda nerodno, kriči se sijajno in obilo z veliko nalepkami okoli primera. Stanje z Dell Inspiron 3542 je ravno nasprotno. Prenosnik izgleda strogo, "v moški". Prednostni material je mat teksturirana plastika brez dodatnih vložkov in gradientov.manjša škoda, in ga ne okužite. Edini sijajni detajl - logotip podjetja, se popolnoma ujema s splošno idejo oblikovalcev. Brez kolen, tečaj je čim bolj kompakten, brez vzvodov in reliefov. Celo nalepke so videti nežno in zavzamejo najmanj prostora. Na splošno, stalni asketizem in čistost v vseh barvnih rešitvah, a najboljši ta model izgleda v črni barvi.

  Komunikacije, vmesniki, kamera

  Ni prenosni računalnik in vredni popolni vmesniki. Na desni strani prenosnega računalnika lahko najdete:
 • priključek za pomnilniško kartico SD.
 • Priključek druge generacije USB-A.
 • Optični pogon DVD-RW (jezik o Blue Rayu, žal, ne gre).
 • Na levi strani so:
 • tečaj na ključu Kensingtona.
 • Polnilnik.
 • Rešetka hladilnika za odstranjevanje odvečne toplote.
 • HDMI priključek za izhodni video kanal.
 • Standardna vrata omrežja.
 • Dva priključka USB-A tretje generacije.
 • Kombinirana 35-milimetrska vtičnica za slušalke, mikrofon ali stereo slušalke.
 • Pri brezžičnih vmesnikih lahko označite:
 • Podpora za omrežja Wi-Fi 80211 b /n /g.
 • Bluetooth 4.0.
 • Nad zaslonom je spletna kamera. Njegova ločljivost je 1 milijona slikovnih pik. Dovolj dovolj za pogovor z Skype.

  Krmilni elementi

  Ko gre za krmilnike v prenosnem računalniku, je ključ ključnega pomena. Ta naprava uporablja tipkovnicotip otoka, vsak ključ ima rahlo depresijo na delovnem območju. Graviranje bele barve, ki je dobro prebrana tudi v odsotnosti osvetlitve. Pisma so raztresena po vogalih. Tipkovnica je trdna, vožnja je precej visoka, kar bo ustrezalo tistim, ki so navajeni na klasično periferijo za namizja. Obstaja tudi digitalni blok. Ni neuporabnega ključa Power, obstaja več funkcijskih tipk v kombinaciji s številom F1-F12. Med njimi so tipke za nadzor glasnosti, tipke za nadzor predvajalnika in brezžični vmesniki. Polna funkcija le, če obstaja specializirana programska oprema za Dell Inspiron 3542. Gonilniki za funkcionalne tipke so v osnovni konfiguraciji. Na prenosnem računalniku ni dodatnih gumbov in indikatorjev.


  Kompaktna sledilna ploščica je pod tipkovnico, izdelano iz materiala, podobnega ohišju, ki je nekoliko vstavljen. Ni ločenih ključev, vendar lahko vidite vizualni ločilnik, ki uporabniku pove, kje se nahajata levi in ​​desni gumb miške. Sledilna ploščica ne deluje najbolje. Opazovanje tresenja pri premikanju kurzorja ni podpora za določene poteze. Zaradi uporabe plastike slabe kakovosti, prsti zdrsnejo tudi v popolnoma čisto touchpad. Nagnjeni in dimenzije sledilne ploščice bodo ljubitelji dokumentov povleci in spusti ter poudarjali besedila z zaslonom na dotik.

  Dell Inspiron 3542: specifikacije

  Zaslon: 156 palcev, 1366 s 768 slikovnih pik. Procesor: Intel Celeron, frekvenca - 1.400 megahertzov. RAM: 2gigabajtov Trdi disk: 500 GB, 5.400 vrt /min. Grafika: Intel HD 4000. Baterija: 4400 miliamper /uro. Komponenta programske opreme: Windows 8.1.

  Zaslon

  Zaslon na žalost ni najboljša lastnost tega računalnika. Diagonala zaslona je 156 palcev, resolucija pa je 1366 za 768 točk. S tem razmerjem ločljivosti in velikostjo zaslona postane slika granulirana, kar povzroča nelagodje med dolgim ​​delom na računalniku, majhni deli pa so podmazani in izgubljajo obrise. Prenosnik uporablja klasično matrico Twisted Nematic + Film. Standardne matrike TN imajo slabo barvno reprodukcijo, se ne morejo pohvaliti z resno zalogo svetlosti. Običajno trpijo vidni koti, toda v tem modelu se uporablja dodatni sloj, ki razširi vidni kot na 150 stopinj. Na splošno, za delo z besedilom, spletno brskanje ta zaslon se popolnoma ujema. Ogledate si lahko tudi film, vendar je malo verjetno, da bi prineslo veliko zadovoljstva.


  Procesor

  Srce "strojev" je čip Intel Celeron. Ta serija procesorjev danes predstavlja nekaj srednjega razreda med linijo Atom (procesorji z nizko porabo za prenosne računalnike) in linijo Core i, zasnovano za ultrabook. Procesor ima 2 jedri, vsaka frekvenca je 1.400 megahertz. Najbolj zanimiva stvar v procesorju je uporabljena mikroarhitektura. Ta čip je zasnovan na procesorjih Haswell, ki so bili izdani leta 2013, in preobrnil pojem računalniške avtonomije (energetsko najbolj učinkovitih žetonov iz obstoječih). Moč procesorja je dovolj le za pisarniško delo in brskanje po spletu.Poskusi zagona programa ali igre, ki zahtevajo resno računalniško moč, verjetno ne bodo uspešni.

  Pomnilnik

  Količina RAM-a je bila ustavljena pri 2 gigabajtih. Ta količina ne bo zadostovala za udobno delo s sistemom (Windows 8.1 je precej "silovit"), zato je priporočljivo, da kupite še več pomnilnika, potem ko kupite računalnik, da povečate njegovo količino na vsaj 4 gigabajte, in idealno do 8 širitev ni mogoča). Z glavnim pomnilnikom je situacija nekoliko boljša. Uporablja standardni trdi disk s 500 GB. Hitrost trdega diska je 5400 vrt /min. Če želite pospešiti računalnik, lahko odstranite pogon DVD in trdi disk ter ju nadomestite z nizom SSD-jev. Skupaj s povečanjem količine RAM-a bodo imeli ti ukrepi pomemben vpliv na zaznavanje prenosnega računalnika.

  Video kartica

  Tu ni nič zanimivega. Diskretni video podsistem je odsoten, zato boste morali biti zadovoljni z vgrajeno Intelovo rešitev. Ne moremo reči, da so vgrajeni grafični čipi nekaj slabega. Za vsakodnevno delo na računalniku so dovolj z glavo. Težave se lahko pojavijo med igrami. Za sveže igre lahko zaženete le minimalne nastavitve grafike, vendar bo še vedno opazen padec hitrosti slik.

  Avtonomija

  In tu je glavna prednost naprave. Računalnik s povprečno obremenitvijo (brskanje po spletu, branje, delo s programskim paketom pisarne) lahko podaljša do 6 ur z enim polnjenjem. Kazalnik ni najboljši med računalnikina splošno (enaka izdaja MacBook Air 132013 bi lahko trajala do 11 ur), vendar zagotovo eden najboljših med Windows računalniki. Pri visoki obremenitvi (videoigre ali filmi v HD formatu) se čas dela znatno zmanjša. Med igro je najbolje, da ostanete "na žici", tako da ne boste izpadli iz procesa.

  Zvok

  Zvočniki v Dell Inspiron 3542 so nameščeni samo za kljukico. To dejstvo je očitno tudi po zagonu računalnika. Vredno je pozabiti na tiste, ki radi poslušajo glasbo z vgrajenim stereo sistemom. Absolutno ni globine, nobenih basov ni mogoče zaznati. Prenosni računalnik igra zelo tiho, z največjim povečanjem glasnosti, lahko slišite popačenje zvočnega zapisa (hripanje, različni artefakti in izgube). Prilagoditev izenačevalnika in uporaba digitalnega avdio ojačevalnika ne rešujeta situacije. Poslušanje glasbe ali uporaba druge zvočne vsebine brez slušalk je kontraindicirana.

  Temperatura in hrup

  Tu se je izkazalo, da je bil prenosnik zelo vreden, vsaj ne slabši od ultrabookov, ki delujejo na podlagi Windowsa. Pri delu v prostem teku, brez posebne obremenitve, se upoštevajo naslednji temperaturni indikatorji:
 • Do 25 stopinj Celzija v območju tipkovnice.
 • Do 25 stopinj pod dlanmi in sledilno ploščico.
 • Do 32 stopinj na dnu računalnika.
 • Pri delu pod obremenitvijo se računalnik resno segreje in postanejo vidni naslednji indikatorji:
 • Do 35 stopinj Celzija v območju tipkovnice.
 • Do 30 stopinj pod dlani in sledilno ploščico.
 • Na dnu do 35 stopinjračunalnik
 • Toleranten in precej vreden za takšen "stroj" kot prenosni računalnik Dell Inspiron 3542.

  Recenzije

  Prenosnik je zasluženo prejel veliko pozitivnih ocen iz strokovnih izdaj in veliko zvestih povratnih informacij od navadnih uporabnikov. Prvič, računalnik je zadovoljen s svojo ceno. Zdaj je težko najti dober računalnik v obsegu 20.000 rubljev, in Dell Inspiron 3542 je prav to. Mnogim ljudem je bil všeč videz računalnika. Stroga zasnova je bila všeč vsem: tako za moške kot za ženske. Tehnična komponenta postavlja vprašanja, vendar je bila večina pripravljena sprejeti nizko zmogljivost zaradi razpoložljivosti pripomočka. Lastniki računalnika so ugotovili, da je brez nadgradnje zelo težko delati tudi z vgrajenim pisarniškim paketom. Utripali in touchpad pod tipkovnico, ki je po mnenju uporabnikov popolnoma neuporabna, saj deluje nepravilno in počasi. Poleg tega nima sistema za filtriranje naključnega dotika (če se med tiskanjem dotaknete dlani, se bo sledilna ploščica odzvala). Uporabniki so pohvalili zaslon za dobre vidne kote in ne preveč očitno bleščanje (v odsotnosti kakršnega koli premaza proti bleščanju). Razpoložljivost celotnega nabora pristanišč za ceno in konfiguracijo, podobna proračunskim netbookom. Posebno pozornost namenja tipkovnici, močni in stabilni. No, seveda, življenjsko dobo baterije za eno polnjenje. Računalnik tega formata, ki lahko traja več kot 4 ure na akumulatorju, je tudi zdaj zelo redka.

  Namesto zaključka

  V suhem ravnotežju pred nami - velik zvezek srednjega razreda. Da, dovoljskromen, nekoliko oster, vendar hkrati absolutno popolnoma brez slogov. Ne najhitrejši, ampak hkrati najbolj dolgočasen. Računalnik ni brez pomanjkljivosti, vendar je užitek preživeti nekaj časa. Morda bo za večje udobje potrebna majhna nadgradnja s strani uporabnika (dodajanje pomnilnika, vdelava SSD-ja), vendar je to v vsakem primeru cenejše kot nakup drugega računalnika, ki ima te značilnosti. Še posebej dejstvo, da bo močnejši računalnik tako simpatičen in energetsko intenziven, še posebej ni več, in ti kazalniki so dragi. Na splošno in za celotno ceno 17-21 tisoč rubljev je odlična možnost.

  Sorodne publikacije