Telefon Nokia 105: specifikacije, opis, fotografija

Vsi ne potrebujejo sodobnih "spattoo" pametnih telefonov z nerealistično zmogljivostjo in veliko funkcij. Nekateri uporabniki so zelo zadovoljni s klasičnimi gumbi "cevi". Mnogi verjamejo, da so takšni telefoni neuporabni in nihče ne potrebuje. Toda to je daleč od primera. Sicer jih preprosto ne bi izpustili. Toda proizvodnja takšnih naprav se ukvarja z mnogimi podjetji. In ena izmed njih je legendarna Nokia. V arzenalu tega proizvajalca so zelo zanimivi in ​​preprosti modeli. Eden od njih je Nokia 105 Dual Sim. Funkcije tega telefona so seveda daleč od pametnega telefona, vendar iz tega ne postane manj zanimivo. In zdaj se spomnimo glavnih mejnikov razvoja finskega velikana.


Kratka zgodovina Nokie

Finsko podjetje Nokia je bilo ustanovljeno leta 1896. Nato se je ukvarjala s proizvodnjo papirja in kartona. Po nekaj desetletjih je bil glavni profil podjetja različni gumeni izdelki (vključno s haloshami). Toda proizvajalec elektronike je začel proizvajati šele v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. In tako jih je vzelo tako dobro, da so se odločili ustvariti ločeno enoto za izdajo mobilnih telefonov. To je popolnoma enaka Nokia, ki jo vsi poznajo in ljubijo. Telefoni iz Fincev so uživali izjemno popularnost. Takrat so bile visokotehnološke naprave, ki so mimogrede veliko stale. Toda naš trenutni junak je Nokia 105 DS. Njegove značilnosti so takšne, da zaradi sodobnih pametnih telefonov ne morejo veliko stati.
Leta 2010 se je z Nokia pojavilo nekaj neverjetnega. Družba preprosto ni moglatekmovati z Appleom in Samsunom na trgu pametnih telefonov. Na platformi Windows so bili poskusi uvedbe sodobnega pametnega telefona, vendar niso uspeli. Na koncu je proizvodnja postala tako nedonosna, da se je uprava odločila prodati mobilno enoto Nokia Microsoftu z vsemi čustvi. No, in Microsoft je končno pokopal legendarno blagovno znamko, kar je pogosto v življenju. In le relativno pred kratkim je postalo znano, da se legendarni Nokia vrne. In ne z nič, ampak s pametnim telefonom na "Android". In model Nokia 105, katerega tehnične lastnosti so precej skromne, ne več kot vzorčenje s peresom.


Namestitev telefona. Kdo jo potrebuje?

Absolutno pošteno vprašanje, glede na to, da je starost pametnih telefonov zdaj. Vendar pa ljudje z nevarnim delom, starejši in samo ljubitelji retrostock - tukaj je ciljna publika Nokia 105. Značilnosti tega telefona je takšna, da je super za starejše: udobne gumbe z velikimi številkami, velike črke na zaslonu, zvezek z dostojnim številom , odsotnost različnih nepotrebnih možnosti. Da, in za tiste, ki imajo nevarno delo, je ta telefon točno to, kar potrebujete. Tudi če ga slučajno zlomite, ne bo grozno. Lahko greš in kupiš novega, ker stane peni, vendar ga moraš še vedno poskusiti zlomiti.

Videz in oblikovanje

Začnimo z videzom naprave Nokia 105. Značilnosti oblikovanja so naslednje: trpežna, zanesljiva, plastična, barvna. In to je res. Telo telefona je narejenotrpežna plastika, ki je prav tako zelo prijetno na otip. Obstaja več barvnih različic naprave: črna, modra in bela. Pripomoček črne barve izgleda najbolje. Prav tako je izjemno praktičen, saj je umazanija na črni manj opazna. Treba je omeniti, da je tipkovnica popolnoma gumijasta. Kot navigacijska tipka. To jim omogoča, da služijo malo dlje. Da, in moker telefon ni strašljiv. Značilnost zasnove tega telefona je primer. Zdi se, da je klasičen, vendar ima zaobljene robove, ki omogočajo udobno nošenje pripomočka v žepu, brez strahu, da bodo ostri vogali absorbirani v telo. Na zgornjem koncu naprave je polnilna vtičnica (tanek in okrogel, v stilu "Nokia"), svetilka, priključek za priključitev slušalk. Na dnu je samo govorni mikrofon. Nič več. Na zadnjem pokrovu je le rešetka zvočnika. Brez fotoaparata, utripa ali drugih nepotrebnih komponent. To je ultra-proračun telefon telefon. Pot je ista.

Tehnične značilnosti naprave

Zdaj razmislite o polnjenju Nokia 105. Značilnosti telefona vam ne omogočajo, da se zadržite na procesorju in RAM-u iz preprostega razloga, da jih ni. Naprava deluje na osnovi klasičnega operacijskega sistema Nokia S30. Pripomoček je opremljen z notranjo pomnilniško zmogljivostjo 16 megabajtov. Ampak ta smešna številka se lahko poveča s pomnilniško kartico microSD. Podpira flash pogone do 16 gigabajtov. Za glasbo je to dovolj. Zaslon v napravi je zelo majhen. Njegova diagonala je le 14 palcev.Ločljivost zaslona - 128 x 128 slikovnih pik. Seveda, s takimi parametri zaslona, ​​da razmisli o slikah na njem bo zelo neprijetno. Toda ta miniaturni čudež ima eno prednost: na sončen dan na ulici so informacije popolnoma vidne.

Gadgetske funkcije in funkcije

Vgrajeni operacijski sistem Nokia 1052017 dodaja številne funkcije. Značilnosti operacijskega sistema ne omogočajo razpoložljivosti posebej naprednih možnosti, toda vse, kar je potrebno, je tam. Najprej seznam stikov. Lahko sprejme 500 enot. Za vsakega monterja ne bo posebnega zvonjenja, lahko pa uporabite osebno sliko za vsakega naročnika. Drugič, shranjevanje SMS. Omogoča shranjevanje do 700 besedilnih sporočil. Tretjič, naprava ima radio. Deluje samo, ko priključite slušalke. Uporabljajo se kot antena. Druge funkcije vključujejo prisotnost kalkulatorja, budilke, svetilke, časovnika, štoparice, pretvornika valut. Obstaja tudi zelo zanimiv program, imenovan "Stroški". Pomaga spremljati finance in druge izdatke.

Kakovost komunikacije

Taki telefoni imajo posebno vlogo pri kakovosti komunikacije. Moral bi biti na ravni. Kaj pa Nokia 105? Značilnosti sprejemanja naprave dostojno. Če sodobni pametni telefoni ne ujamejo omrežja, ta telefon deluje tako, kot bi moral. Antena v pripomočku je močna. V zvezi s kakovostjo govora je potem ulov. Sogovornik te sliši veliko, a ne - zelo veliko. To je posledica zasnove telefona. Uporablja se tukajen zvočnik za predvajanje glasbe in za pogovor. Zato je zvok med pogovorom izredno tih, saj se zvočnik nahaja bližje zadnjemu delu pripomočka. Seveda lahko zvok povečate, potem pa bo vaš pogovor javni. In to ni dobro.

Življenjska doba baterije in baterija

Telefoni, kot je Nokia 105, se morajo dobro napolniti. Ta telefon ima ločljivo baterijo 800 mAh. To je dovolj, da naprava deluje pri normalni obremenitvi štiri dni. Kot da iz baterije in zmogljivosti je majhna, vendar ne bomo pozabili, da nimamo pametnega telefona pred nami. Ta naprava porabi energijo izjemno ekonomično. Zato je to čas trajanja baterije. Za mnoge je to in je odločilen dejavnik pri nakupu tega telefona.

Zaključek

Torej smo pogledali klasično telefonsko tipkovnico Nokia 105. Je zelo preprosta, izvedena v klasični monoblok formatu, ima vse potrebne funkcije in odlično ujame omrežje. Toda njegova glavna prednost je življenjska doba baterije. Njena cena je taka, da v primeru zloma naprave ne bo nobenega dela, da bi šel in kupil novega. Definitivno dostojno napravo, ki bo privlačna za mnoge. Na kakovost sprejemanja se sodobni pametni telefoni ne prilegajo.

Sorodne publikacije