Opomnik v računalniku. Pregled in razvrstitev

Včasih je zelo priročno, če je na voljo avtomatizirano orodje, ki spominja na prihajajoče dogodke, praznike in velike datume. Vedno je mogoče pogledati in načrtovati svoja dejanja, določiti prednostne naloge. Ta članek ponuja majhen pregled programov opomnikov na vašem računalniku.

Kako so nastali ti programi?

Verjetno so bili "predniki" opomnikov na računalniku jekleni koledarji s posebej označenim prostorom za pisanje zapisov in načrtov. Kasneje so jih nadomestili dnevniki - zvezki, ki so bili razstavljeni in datirani za eno ali drugo določeno obdobje. Na vsaki strani bi lahko označili prihodnji dogodek, da ga pozneje ne bi pozabili.


Isto načelo deluje z opomniki na računalniku. Uporabnik lahko vnese svoje podatke v program in ob doseganju določenega datuma bo obvestil, da se bo načrtovani dogodek kmalu zgodil. Včasih aplikacija vsebuje seznam glavnih državnih praznikov in dogodkov.

Klasifikacija opomnikov

Programi opomnikov o dogodkih se lahko izvajajo na več načinov:
 • ločena aplikacija, ki je nameščena na računalniku;
 • pripomoček ali pripomoček na namizju;
 • spletne storitve.
 • Programi za namestitev na računalnik

  Ta vrsta v večini primerov zahteva takojšnjo namestitev potrebnih komponent v operacijski sistem. So lahki in enostavni za namestitev. Velik izbor vam omogoča, da izberete želeni dizajn in funkcionalnost po vašem okusu.

  Windows Logon Notifier

  Zelo zanimivoopomnik za računalnik. Prikaže prihajajoče dogodke ne samo v ločenem oknu, ampak v trenutku nalaganja sistema. Potreben bo nameščen paket .NET Framework. Čeprav bo sam program napovedal svojo odsotnost.


  Če želite dodati nov dogodek, vnesite njegov naslov in besedilo opomnika. Nato kliknite gumb Dodaj. Po ponovnem zagonu sistema bo škatla za zagon programa Windows vsebovala opomnik, ki ste ga ustvarili.

  Opomnik

  Samo ime govori o tem, za kaj je program namenjen. Preprosta je in ne zahteva namestitve. Ima dokaj preprosto funkcionalnost - obvešča uporabnika o načrtovanih dogodkih. Sporočilo bo prikazano tako, da ga uporabnik ne more preskočiti.

  LeaderTask

  Velika kombinacija, v katero je vgrajenih veliko funkcij in zmogljivosti. Ta program opomnikov v računalniku je predstavljen tudi v mobilnih različicah. Funkcionalnost programa vključuje pripravo projektov, načrtov, nalog in dogodkov. Vsak lahko prilagodite posamezno, priložite datoteko, ustvarite podopravilo, dodelite prednost itd.
  Program opomnika LeaderTask lahko tudi uvozi stike iz pametnega telefona in jih poveže z določenimi nalogami in dogodki. Precej priročna rešitev. Plačilo za ves užitek - cena programa, ki je precej visoka.

  PNotes portable

  Prenosni pripomoček pravi, da vam ni treba namestiti programa in ga lahko celo zaženete neposredno iz izmenljivega medija. To je vrsta papirnatih nalepk z opomniki, ki se uporabljajo za pritrjevanje na različne ploščehladilniki ali monitorji. V tem programu je na namizju operacijskega sistema prikazani posebni bloki z njihovimi dogodki. Navzven celo izgledajo kot analoge papirnatih nalepk.

  Pripomočki in pripomočki

  Podobna programska oprema - interaktivni elementi na namizju operacijskega sistema Windows. Z njimi lahko komunicirate in jih uporabljate kot celovit program.

  RainLendar2 lite

  V bistvu je pripomoček koledar z vgrajenimi dogodki in nalogami. Obstaja tak opomnik na računalniku in v ruskem jeziku. Namestitev in konfiguracija sta dokaj preprosta. Hkrati zelo informativen.

  Opraviti Opombe

  Ta opomnik je barvita nalepka z opombami, ki jih je mogoče "razpršiti" po zaslonu. Za udobno zaznavanje ali glede na kategorijo opravila lahko zagotovite posebno barvo posnetka.
  Gadget tehta malo manj kot 20KB in ga je enostavno naučiti.

  Spletne storitve

  Med programi opomnikov lahko označite tudi storitve, ki delujejo neposredno na internetu. Njihov plus je, da lahko vedno dostopate do svojih beležk od koderkoli na svetu.

  Manprogress.com

  Spletna storitev je namenjena številnim nalogam. Ustvarite lahko stvari, vključite dogodke v njih, ustvarite podkategorije. Možno je povezovanje in organiziranje sestankov prek internega klepeta. Na splošno načrtujte svojo dejavnost. Če želite začeti, je dovolj, da opravite preprosto registracijo.

  Google Koledar

  Dnevnik velikana IT. Če imate profil v Googlu, ga začnite uporabljati precejTo je enostavno - dovolj je, da se prijavite v Google Koledar.
  Med zanimivimi funkcijami lahko označite možnost povezovanja aplikacij tretjih oseb s tem koledarjem in si ogledate beležke iz njih. To je zelo priročno za uporabo kot preprost opomnik rojstnih dni na računalniku.

  Sklep

  Katere vrste opomnikov, ki jih je treba uporabiti, mora uporabnik še rešiti. Vsak od njih ima svoje pluse in minuse. Nekateri so na voljo brezplačno, nekateri pa na komercialni osnovi. V vsakem primeru lahko računi včasih upravičijo rezultat resnično dragih izdelkov.

  Sorodne publikacije