Kako omogočiti posodobitev sistema Windows 7: Nasveti za aktiviranje storitve in odpravljanje težav

V operacijskih sistemih Windows 7 in novejših je namestitev nenehno nastajajočih servisnih paketov na nek način predpogoj za pravilno delovanje sistema. Ta funkcija je privzeto vklopljena. Toda kako omogočiti nadgradnjo sistema Windows 7, če je bila ta storitev iz neznanega razloga deaktivirana? Oglejmo si nekaj osnovnih metod aktiviranja te komponente sistema in hkrati se pogovorimo o nekaterih pogostih napakah pri iskanju ali namestitvi posodobitev in kako jih popraviti.

Kako omogočiti nadgradnjo sistema Windows 7 na najlažji način?

V najpreprostejšem primeru lahko dostopate do posodobitve sistema preko sistemskega pladnja, ki ga morate najprej klikniti na prikaz skritih ikon, nato kliknite na ikono "Center za podporo", v meniju izberite element za dostop do posodobitev sistema Windows in uporabite razdelek z nastavitvami .

Podobna dejanja, ki vam omogočajo, da pokličete "Center za nadgradnjo Windows 7", lahko izvedete tudi iz standardne "Nadzorne plošče", tako da v njem izberete varnostni del.

Izbira metode za iskanje in namestitev posodobitev

Ker mora biti storitev aktivna za iskanje in namestitev posodobitev, morate najprej preveriti vrsto operacije.
To uporablja vrsto pomembnih posodobitev in možnosti, ki so v spustnem meniju. Kako s temi možnostmi omogočiti posodobitve sistema Windows 7? Na splošno priporočajo Microsoftovi strokovnjaki uporabo popolnoma avtomatiziranega iskanja innamestite posodobitve brez sodelovanja uporabnikov. Z vami pa vemo, da lahko namestitev nekaterih paketov povzroči kritične napake v celotnem sistemu. To velja zlasti za posodobitveni paket KB971033. Poleg tega se lahko v drugih okoliščinah pojavi tudi napaka pri posodobitvi sistema Windows 7, na primer, ko se aktivira ciklično iskanje posodobitev, ki jih ni mogoče dokončati. O problemih tega značaja se bomo zadržali malo kasneje.

Kako omogočiti administratorju posodobitve v sistemu Windows 7 z drugimi metodami?

Medtem ko se obračamo stran od težav in vidimo, katere druge načine lahko aktivirate storitev posodobitve sistema.
Najprej lahko uporabite razdelek za storitve, do katerega lahko dostopate prek menija za upravljanje računalnika, ali pa uporabite ukazno vrstico Zaženi, da zaženete ukaz services.msc (dejanje se izvede s pravicami skrbnika). Na tem seznamu morate najti "Center za posodobitve za Windows 7" in dvokliknite meni, da uredite parametre, kjer se storitev zažene, in nastavite vrsto zagona (samodejno, ročno itd.). To je za sedmo različico sistema, je bolje, da namestite samodejno zakasnitev način.

Nič manj preprosta metoda, ki vam omogoča, da rešite problem, kako omogočiti Windows 7 posodobitev, je uporaba ukazne vrstice, spet, ki se izvaja v imenu skrbnika. V njej je potrebno registrirati kombinacijo net start wuauserv in pritisniti Enter. Če storitev iz nekega razloga ni aktivirana, je priporočljivo dodati še dve vrstici: neto začetni bit in neto začetni dosvc. Če imate nastavitve »Center za posodobitve«potrditveno polje za dovoljenje za namestitev posodobitev za vse uporabnike, bo storitev aktivna, ko se prijavite v sistem pod katerim koli registracijskim zapisom. Nastavitve lahko spremenite tudi v urejevalniku pravilnika skupine, vendar je preveč parametrov, ki jih povprečni uporabnik ne bo jasno prikazal. Zato ga preprosto ne potrebujejo.

Napaka v sistemu nadgradnje

Zdaj nekaj besed o napakah pri iskanju ali nameščanju posodobitev. Tipična napaka pri posodabljanju sistema Windows 7 je nezmožnost samodejnega zagona procesa. Včasih lahko pride do težav z bolj resnim načrtom. Na primer, ena najpogostejših situacij je neskončna posodobitev operacijskega sistema Windows 7, da običajne metode ne prenehajo in med procesom nalaganja sistema zelo močno.

Metode odpravljanja napak

Prvi primer ima najpreprostejšo rešitev. V razdelku za posodobitev morate uporabljati ročno iskanje in ko je posodobitev najdena, morate le potrditi njihovo integracijo v sistem. Običajno ročni način deluje skoraj vedno. Če pa iz kakršnega koli razloga nadgradnja še ni nameščena, morate najprej preveriti, ali obstajajo napake na trdem disku (v ukazni vrstici ukaza chkdsk c: /x /f /r in sfc /scannow). Morda boste morali ponastaviti nastavitev ssl (netsh winsock reset directory).
Včasih pomaga preimenovati mapo SoftwareDistribution v korensko mapo sistema z dodatkom na koncu želenega starega imena skozi točko. V drugem primeru boste morali uporabiti ukaz msdt /id WindowsUpdateDiagnostic, vendar ga je lažje prenesti iz uradnega Microsoftovega pripomočka za vire.diagnostika WindowsUpdateDiagnostic. Včasih je priporočljivo ročno namestiti ločen servisni paket KB3102810, tako da izberete pri nalaganju sistemskega bita. V nekaterih primerih pomaga prenesti in namestiti najnovejši servisni paket UpdatePack7 Live, ki je nadgrajen na servisni paket SP1 in lahko odpravi nastajajoča vprašanja.


Namesto naknadne besede

Skratka, dostop do aktiviranja iskanja in namestitve posodobitev v operacijskem sistemu Windows (in morebitnih sprememb) je preprost. Težave z zrušitvami in napakami z uporabo nekaterih metod za njihovo odpravo so bile precej površne, saj je to ločena tema, uporaba ene ali druge metode pa bi morala biti v skladu z vrsto napak. Mimogrede, nekatere napake med posodobitvijo se rešijo s ponovnim aktiviranjem storitve prek storitvene ali ukazne vrstice, tako da lahko celo začetno poznavanje začetka postopka v nekaterih primerih pomaga tudi brez uporabe kardinalnih metod.

Sorodne publikacije