Detektor kovin "Minelab Safari": lastnik povratne informacije, specifikacije in funkcije

Nadgradnja detektorjev kovin - primer navadnega, vendar v primerjavi, na primer, z avtomobilskim restylingom, pogosto skriva veliko presenečenj. Najbolj žalostno je, da so že v procesu izkoriščanja in ne dajo ničesar vedeti ob prvem poznavanju. Izjema od tega pravila je bila sprememba "Minelab Safari". Mnenja lastnikov, ki so uporabili prejšnjo različico, kažejo na ohranjanje zunanjih atributov in korenito spremembo pri polnjenju. In notranje spremembe so šele izključno v korist detektorja, ki, mimogrede, ni mogoče reči o ceni.


Značilnosti modela

Model nadaljuje koncept detektorja kovin Kvadrat, ki prikazuje primer uspešnega razkritja potenciala njegove platforme. Navzven, nova različica je drugačna od barvne lestvice, kar je povsem upravičeno, saj so se razvijalci odločili zapustiti običajno popolnoma ergonomsko shemo nadzora. V zvezi z delovnimi lastnostmi smo pregledali funkcionalnost naprave, procesor in izboljšane možnosti iskanja v problemskem okolju med odpadki. Temeljna razlika te naprave od starega modela, ki ga čuti tudi neizkušen iskalec, je hitrost obdelave. Tako novi procesor in posodobljena programska oprema sta posledično zmanjšala odzivni čas signala in povečala jasnost detekcije ciljnega objekta. Razširitev frekvenčnega območja je vplivala tudi na učinkovitejše razlikovanje, kar je omogočilo priložnostrazlikovanje nezaželenih predmetov in želene kovine. Vrsta pokrovnosti tal hkrati ni pomembna - v zvezi s tem je naprava univerzalna. Podrobnejši pregled kovinskega detektorja Minelab Safari bo pomagal odkriti druge razlike od prejšnje generacije in pokazati nove zmožnosti naprave.


Dokončanje

Zagotovljena sta dva sklopa paketov. Standardni komplet je namreč namenjen izkušenim ljubiteljem, ki ne nameravajo reševati problemov visoke kompleksnosti. Napredni paket daje modelu bolj solidno iskanje, brez katerega izkušeni strokovnjaki ne gredo. Posledično v "standardu" poleg strukturnih delov naprave lastnik prejme tudi škatlo za baterije, 11-palčno tuljavo, zaščitno prevleko, pritrdilne elemente s podložkami za pritrditev tuljave, navodila in garancijo. Poleg vsega navedenega je detektor kovin podjetja Minelab Safari opremljen tudi z nikelj-magnezijevim akumulatorjem 1600 mAh, polnilnikom in slušalkami RPG za priključek 635 mm, za neposredno delujoče lastnosti pa se njihova oprema ne spreminja - oba paketa nudita enake naprave . To pomeni, da lahko uporabnik standardnega kompleta izboljša svojo napravo na profesionalni ravni, le z dodatnim snapom. Druga stvar je, da bo začetni nakup razširjenega paketa cenejši.

Specifikacije

Treba je spoštovati ustvarjalce modela, ki ni začel loviti potrošnika in ga privlačiti svetlo,ne vedno koristne možnosti in posebne strukturne rešitve. Rafinirani detektor kovin Minelab Safari, katerega značilnosti so predstavljene v nadaljevanju, so v glavnem cenjene zaradi praktičnih tehničnih in operativnih lastnosti:
 • Tip algoritma delovnega tuljavja - FBS.
 • Podprti frekvenčni spekter - od 15 kHz do 100 kHz.
 • Število frekvenc - 28.
 • Število diskriminacijskih mask - 4 s popravkom.
 • Vrsta zvočne identifikacije je večtonska.
 • Vrsta zaslona je enobarvni tekoči kristal.
 • Glavni elementi napajanja so 8 AA baterij.
 • Življenjska doba baterije v povprečju - 7 ur
 • Delovno temperaturno območje je od 0 do 50 ° C.
 • Območje nastavitve palice - od 110 do 140 cm.
 • Teža dokončanega instrumenta - 17 kg
 • Globina delovanja in iskanja

  Obstajajo štirje načini diskriminacije za iskanje različnih vrst kovin. Omogočajo vam neposredno iskanje kovancev, nakita, svinčevih zlitin in relikvij ter odkrivanje vseh kovinskih predmetov brez izjeme. V neposrednem dostopu do nadzorne plošče so gumbi, ki omogočajo vključitev ugotovitev na "črni" seznam, omogočajo preklapljanje med načini diskriminacije, obnovo naprave iz elektromagnetnega hrupa. Mimogrede, pinpointer način je na voljo tudi v napravi "Mynelab Safari". Povratne informacije lastnikov kažejo na natančnost njegovega delovanja in nizek koeficient površinske pritrditve neprimernih predmetov.Ta način je zasnovan za poglobljeno iskanje na določenem območju, kar vam omogoča, da pred izkopavanjem določite vrednost fiksnega objekta. Glede globine zaznavanja je odvisno od velikosti in lokacije predmeta. Na primer, kot sami lovci na zakladnice poudarjajo, lahko majhne srebrnike najdete na ravni 15-30 cm. Kovinske čelade in podobni predmeti so velikosti 80-100 cm. Največja globina zaznavanja je približno 200 cm, vendar je bolj verjetno, da ne bo predmet, ampak dimenzionalni dizajn.

  Nastavitev instrumenta za delo

  Nastavitev se mora začeti z občutljivostjo. Za velika območja lahko uporabite blizu maksimalne ravni, da zagotovite široko pokritost. Najmanjša občutljivost je upravičena za določena območja s iskanjem na kraju samem, vendar je pomembno ohraniti ravnovesje hrupa. Praksa kaže, da je optimalna rešitev za univerzalno iskanje 15-20. Nato je nastavljen mejni ton - zvočna indikacija, ki omogoča akustično razlikovanje med vrstami kovin. Za uveljavitev tega dela sledi kazalnik 9-11, na ravni katerega bodo ujeti celo diskriminirani materiali. Poleg tega bo glede na uspešnost iskanja mogoče povečati to vrednost. Nato lahko greste na izterjavo zaradi motenj, ki bodo odvisne od pogojev, v katerih se uporablja detektor kovin podjetja Minelab Safari. Mnenja, v katerih lastniki priporočajo aktiviranje te funkcije z dvignjeno napravo 30 cm od površine, se pojavljajo zelo pogosto. Po 20 sekundah naprava zaživi in ​​se bo zaželelastabilno delovanje z minimalnim vdorom hrupa.

  Pozitivne povratne informacije

  Naprava je bila uspešna z vidika funkcionalnosti in osnovnih delovnih lastnosti, ki jih opazijo uporabniki. Začnite z globino zaznavanja in načini. Skoraj vsi pregledi, ki jih opravi detektor kovin Minelab Safari, kažejo stabilno in visoko natančno delo do 30 cm, v tem primeru pa ima ta model v primerjavi z analogi majhno maso, primerno porazdeljeno po celotni zasnovi. Pri načinih je poudarjena možnost njihovega podrobnega popravka, pa tudi prikaz značilnosti vsakega iskalnega formata in pomožnih možnosti. Na primer, vzpostavitev načina iskanja za vse kovine ali posamezne kovance se samodejno prilagodi ustreznim značilnostim in zvočni indikaciji "Mynelab Safari". Pregledi lastnikov kažejo na trdno postavitev. Vsaka naprava tega razreda, ki je že v standardnem paketu, ne prejema zaščitnih prevlek na tuljavo.

  Negativni odzivi

  Kritika aparata se nanaša na visoke stroške (povprečno 45-50 tisoč rubljev.), Posamezne ergonomske nianse in priložnosti za iskanje na velikih globinah. Dejstvo je, da je naprava naredila velik tehnološki in funkcionalni kreten, izrazito izstopa na ozadju iste naprave "Kvattro". To je pripeljalo do večjega zanimanja za Minelab Safari. Mnenja hkrati bodite pozorni na dejstvo, da bi morali primerjati možnosti te različice s polnimi profesionalnimi modeli, saj je strošek 50 tisoč in povečuje zahteve za to vrstico. In merilo kakovosti odkrivanja na velikih globinah pod 30-50 cm ne bo dalečv korist Safari.

  Primerjava s konkurenti

  Prvič, mnogi primerjajo značilnosti naprave z Garrett AT PRO. Imajo približno podobne možnosti iskanja, vendar različne oblike. Garrett je večinoma monoblok naprava in je opremljena z elipsoidno tuljavo. Kot kaže praksa, prav v primerjavi s tema dvema tuljavama ni razlike - krožna oblika senzoričnega organa "Minnelab" daje enak učinek. Čeprav se verjame, da je elipsa boljša zase glede na delitev objektov, ki so tesno razporejeni. Mnogi se soočajo z izbiro znotraj ravnila - "Mynelab Safari" ali "Terra 705". Povratne informacije lastnikov pogosto kažejo na to, da prvi model pripada strokovnjakom, zato je pozicioniranje detektorjev v eni vrsti neprimerno. Toda če primerjate resnične možnosti, imajo izkušeni iskalci raje model Terra, ki sicer nima večfrekvenčnega spektra, ampak zagotavlja visoko natančnost v osnovnih razponu.

  Zaključek

  Model je primernejši za uporabnike, ki že poznajo prejšnje različice te družine - z isto Kvattroy. Koncept serije je precej originalen in ne bo razočaral tistih, ki so pripravljeni sprejeti posamezne operativne nianse "Mynelab Safari". Pregledi lastnikov, poleg kakovosti dela, priporočajo tudi, da se bolje seznanite s konfiguracijo krmilne enote. Ima nekatere funkcije, ki ga razlikujejo od večine drugih modelov. In ne pozabite, da so šibke točke naprave kompenzirane s širokim funkcionalnim in optimiziranim lahkimnačrt, ki je prav tako pomemben.

  Sorodne publikacije