Pregled najboljših vesoljskih strelcev na računalniku

Vesoljski simulatorji - to je eden prvih žanrov iger, ki se pojavljajo na računalniku. Vesoljski strelec je postal prvi priljubljen po klasičnih igralnih avtomatih. S sodobnimi igrami niso imeli nič skupnega, vendar so že takrat na trgu video iger povzročili grozote. Do sedaj je serija franšize za vesoljske strelce na PC-ju razpršene v milijonih izvodov in še vedno lahko tekmujejo z igrami drugih žanrov.

freelancer

Ta igra, izdana v daljni 2003, lahko še vedno tekmuje s sodobnimi predstavniki tega žanra. 3D grafika je bila prvič uporabljena za predstavljanje vesoljskih bitk in bitk na obsežni, univerzalni lestvici. V igri je vse v redu, od parcele, do igranja in sistema črpanja.


Zgodba pripoveduje o alternativnem svetu, v katerem zemeljski prebivalci po porazu v vesoljski vojni zapustijo svojo galaksijo. Celotna civilizacija je razdeljena na več ločenih držav, katerih prototipi so že obstajali na planetu Zemlja (ZDA, Velika Britanija, Nemško cesarstvo in Španija). V igri se imenujejo nova imena, vendar ohranjajo politično strukturo držav prednikov, pa naj gre za liberalizem ali monarhijo. Glavni protagonist je rezident novih držav (Liberty), ki je bil napaden, ko je opravljal nalogo velikega prevoza tovora. Zdaj mora postati pilot v civilni službi.

DarkStar One

Še en odličen predstavnik Shooting iger na PC XP z vesoljskimi pirati, strateškimi elementi in RPG-i. To je toje daleč od nove igre, čeprav je videti kot DarkStar One precej moderno.


V tej vesoljski strelec na osebnem računalniku ima igralec možnost, da postane kapetan ladje "Black Star" in maščuje očetovo smrt. Bistvo igre je, da preidete vznemirljivo zgodbo in izboljšate svoje bojno vozilo. Zanimivo je, da je kljub velikemu in razvitemu svetu to eden redkih vesoljskih strelcev na osebnem računalniku, ki imajo tako raznolikost napredovanja ploskve in kombinacij razvoja ladij.

Serija masnih učinkov

Težko je najti osebo, ki bi jo zanimale video igre, ki ne bi nikoli slišali za franšizo o kapitanu Jacku Shepardu. Mass Effect temelji na istoimenski zbirki kratkih zgodb, ki je bila prenovljena kot vesoljski strelec na PC-ju leta 2008. "Masni učinek" je RPG-strelec z enim igralcem iz svetovno znanega studia Bioware. Vsak del je delo, dokončano po vsebini, napolnjeno z akcijo in kompetentno oblikovano z linijo parcele. Kljub kontroverzni kritiki kritikov do zadnjega dela, se ta franšiza šteje za eno najboljših v vesoljskih strelcih na računalniku.

Franšiza Dead Space

Izjemno zanimiva, izvirna serija iger, ki združuje več navidez nezdružljivih žanrov. Poleg tega, da se veže na vesoljske objekte, igra uporablja elemente groze, RPG, strelec in preživetje. To je zgodba o znanstvenofantastični fantastiki, ki ima zelo zapleteno plesno ploskev, zanimivo nastavitev in super igrivost. Igra je polna sklicevanj na klasične grozljive filme o brezmejnih globinah prostora.Opazite lahko vpliv na scenariste takšnih slik, kot je "Alien", "Through the horizon", "Something".
Glavna prednost pred drugimi igrami je enostavnost obvladovanja mehanike igranja. To je klasična puzzle strelec, tako da igralec potrebuje le ubiti xenomorphs in uživajte v parceli. Vendar, če to ni dovolj, lahko poskusite povečati stopnjo težavnosti, obiščite obrt in poiščite popolno metodo za razvoj drevesa talentov.

Star Wars: Battlefront

Ko že govorimo o vesoljskih strelcih, je preprosto nemogoče zaobiti igro, ki temelji na svetovno znani civilni populaciji Star Wars. Prva igra iz serije je izšla leta 2004 in povzročila razjarenost v igralniški skupnosti. Do danes je izšlo že 4 igre, od katerih je vsaka presegla priljubljenost prejšnje igre.
"Vojna zvezd" je več kot le igra. Lore predstavlja veliko število stripov, serija šestih filmov, zgodba v igri in razširjena z različnimi fanfighti, intervjuji z ustvarjalci iger, nastolkami in še veliko več. Igra je predstavljena v šestih načinih igre:
  • "Superiornost". Igralec izbere eno od štirih frakcij in se bori za ozemlje z ekipo 8 ljudi.
  • "Spor". Boj "vsak zase" na majhnem zemljevidu.
  • "Bitka vesoljskih posadk". Razburljive bitke proti vesolju proti drugim igralcem.
  • "Heroji proti zlobom". Bitka 4 do 4 na ploskvi prvih treh filmov.
  • "Arcade". Sprejemanje parcelnih misij proti računalniku. Obstaja priložnost za igranje s partnerjem.
  • "Galaktična vojna". Epske bitke na velikih zemljevidih.
  • Franšiza Battlefront ne preneha presenetiti, vendar je malo verjetno, da bi jo v bližnji prihodnosti pozabili.

    Sorodne publikacije