Vozilo na krovu KrAZ-257

KrAZ-257 je postal prednik nove generacije tovornjakov mladih takratne tovarne avtomobilov v mestu Kremenčug. Obrat, ki je bil ustanovljen leta 1945 kot most, se je kmalu preoblikoval v kombinacijo. V petdesetih letih prejšnjega stoletja se je po novih načrtih začela rekonstrukcija Yaroslavlskega avtomobilskega obrata, ki je bila predelana za proizvodnjo novih dizelskih motorjev za tovornjake. Proizvodnja avtomobilov do leta 1958 je bila prenesena v tovarno v Kremenčugu.

Videz KrAZ-257

Oblikovalci tovarne so spoznali jalovost posodobitve zastarelega modela tovornega vozila KrAZ-219 (ki se ni zelo razlikoval od YAZ-210). In že v zgodnjih šestdesetih letih se je začel razvoj družine težkih tovornjakov neodvisnega oblikovanja. Stroji so bili razviti z dvema različicama pogona - polnim (6x6) ali pogonom samo na kolesa zadnjega vozička (6x4). Slednji so vključevali cestni vlačilec KrAZ-257 KrAZ-258 in tovornjak KrAZ-256B. Proizvodnja je bila dostavljena v potok.

Leta 1964 je bil zbran prvi KrAZ-257. Avto je bil namenjen za prevoz blaga po cestah s trdo prevleko 1 in 2 kategorij. Podvozje KrAZ-257 je bilo uporabljeno za različne variante posebne opreme.

Opis konstrukcije

Prejšnja generacija strojev je bila opremljena z 2-taktnimi dizelskimi motorji YZZ, ki nimajo rezerv za povečanje zmogljivosti. Zato so oblikovalci kot pogonska enota takrat izbrali nov 1486-litrski motor YMZ-238. Motor je imel 8 valjev in razvil zmogljivost 240 l. z Vrsticecilindri so nameščeni pod pravim kotom. Togi blok je bil izdelan iz litine iz litega železa.
Motor je bil opremljen s 5-stopenjskim menjalnikom YAMZ-238. Vsa prestavljanja naprej, razen prve, so bila opremljena s sinhronizatorji. Stikalo za hitrost vožnje - mehansko. Močan okvir tovornjaka je imel dolgoletne kanale in žigosane prečke. Sprednji snop z dvojnim prerezom je bil opremljen s pol-eliptičnimi vzmeti in amortizerji. Konci vzmeti so bili nameščeni skozi gumijaste blazinice. Volanski trapezo je nameščen za gredami. Balanser zadnjega vzmetenja, na pol-eliptičnih vzmeti. Konci vzmetenja se svobodno opirajo na nogavice nosilcev zadnjih mostov. Na splošno je vzmetenje novega tovornjaka postalo zanesljivejše.

Krmilni sistem na začetku ni imel hidravličnega pogona. Pojavil se je šele leta 1968. Zavorni bobni s pnevmatskim pogonom. Električna oprema 24 Napetost v trojno zaprti kabini je imela lesen okvir in plašč iz jeklene pločevine. Nastavljiv voznikov sedež z amortizerjem vzmeti. Sprednja okna v pilotski kabini - odprta, stranska okna na vratih - potomci. Standardna oprema kabine je vključevala grelec, strešno okno, ventilator za meglo za vetrobransko steklo, brisalec, senčnik za voznika in škatlo za shranjevanje. Telo z lesenimi ploščami in podnožje 577 na 245 metrov. Stranske plošče so sestavljala dva ločena odseka. Vse razen fronte so zavrnili. Kolesa so opremljena s pnevmatikami dimenzij 1200-20. Avto je bil opremljen z vlečno napravozadnji prečni okvir Nova generacija tovornjakov je z novo oblikovno odločitvijo narasla za skoraj 50 odstotkov v primerjavi s svojimi predhodniki. Namestil obrat, je bilo do prve večje prenove za KrAZ-257 ne manj kot 190 tisoč kilometrov, in vir med popravila kapitala - ne manj kot 152 tisoč. Izdaja tega modela je trajala do leta 1977, ko jo je zamenjal posodobljen 257B1 na tekočem traku.

Severna različica

Na podlagi KrAZ-257 je bila izdana severna različica tovornjaka na vozilu - 257 °, ki je namenjen za delovanje pri nizkih temperaturah (z dovoljenim odstopanjem minus 60 stopinj). Glavne enote in deli stroja so enaki.
Severna implementacija je predvidela izolirano peno, dvojno zasteklitev, grelec z večjo učinkovitostjo. V sistemu za gorivo sta poleg dveh glavnih rezervoarjev 165 litrov nameščena tudi grelnik goriva in dodatni rezervoar s 50 litri dizelskega goriva. Za odstranitev vode iz zavornega sistema je bil uporabljen alkoholni razvlaževalnik. Baterijska škatla je opremljena s toplotno izolacijo in ogrevalnim sistemom izpušnega sistema. Izolacija žic in gumijastih izdelkov je izdelana iz delovanja, odpornega proti zmrzovanju.

Tehnične lastnosti KrAZ-257

  • Uporabna obremenitev 12000 kg
  • Prikolica bruto teža 16600 kg.
  • Teža vgrajenega vozila 10350 kg
  • Največja hitrost s polno obremenitvijo 68 km /h.
  • Nadzor porabe goriva s polno obremenitvijo 36 l /100 km.
  • Skupne dimenzije 9640/2670/2665 mm.
  • Razdalja od prednje osi do osi zadnjega vozička je 5750 mm
  • Sorodne publikacije