Ustvarite tabelo v zbirki podatkov MySQL Create Table

Baze podatkov kot variante koncentracije informacij so bistvenega pomena, brez katerih niti majhen projekt ne uspe. Struktura strukture je dobro premišljena, tabele so pravilno zgrajene, komunikacije so uglašene glede na hitrost vzorčenja /zapisovanja, zanesljivost shranjevanja podatkov, zagotovitev nezmožnosti po nesreči, razpoložljivost povrnitve, popolnost vsake transakcije in splošni uspeh. Baza podatkov je predvsem konceptualna ideja, predstavitev informacij in logika njene uporabe v določeni nalogi.

Enostavna razmerja = učinkovita izvedba

Relacijske ideje za organizacijo podatkov definitivno niso najboljše, vendar z gotovostjo držijo svoja stališča že več desetletij. Kot tovarne za proizvodnjo hrane in surovin, ki so osnovnega pomena za potrošnjo ljudi, so seveda potrebne.


Revolucionarne ideje v informacijskem poslovanju so večkrat izrazile svojo pravico do življenja, vendar do sedaj niso mogle zagotoviti pomembnih dokazov o obstoju take pravice. Kot vedno je preprostost ključ do uspeha. Toda tema odnosov in povezav med informacijskimi objekti - točkami in sistemi v informacijskem prostoru - je še vedno polna belih točk in zanimivih presenečenj. Uporaba preprostih MySQL ustvarjanje tabele oblikovanje vodi do oblikovanja preprostih in enostavnih za uporabo desetine tabel, ki formalizirajo obseg naloge. Začetek uporabe "mišic" je zelo preprost, vendar po prvih desetih mizahRelacijski odnosi ustvarjajo drugačen odnos do informacij, njegove predstavitve, shranjevanja in uporabe.


Začasna, nadzorovana in stalna

Tipična točka: "temeljna konstrukcija" koncepta zbirke podatkov je bila izvedena brez sodelovanja MySQL, ki je zaživela z internetnim programiranjem in postala bistveni del tega. Dinamične sodobne tehnologije so omogočile, da je ta podatkovna zbirka postala hitra, zanesljiva in učinkovita, enostavna za učenje in uporabo. Poleg glavnih tabel, ustvariti začasno strukturo tabele MySQL zagotavlja programer z ustvarjanjem začasnih podatkovnih struktur, ki obstajajo v trenutni seji, obisk določenega uporabnika, videz določenega dogodka.
Če bi se prej tabele in povezave med njimi obravnavale kot nekaj nevzdržnega, danes tudi ne sprejemamo niti močnih baz podatkov, da bi jih uvrstili med temeljne objekte. To je le korak do razumevanja informacijske strukture, potrebne za rešitev problema. Zagotavljanje temp tabele za začasne tabele, MySQL vam omogoča, da razdeli bazo podatkov v statične in dinamične komponente. Z določitvijo tipov polj tabel lahko programer samodejno nadzoruje pravilnost oblikovanja. Z uporabo MySQL konstrukta ustvarite pregled tabele, lahko razvijalec določi pogoje za izpolnjevanje polj. Čeprav je ta možnost bolj verjetno olajšala migracijo konstruktov SQL iz drugih narečij.

Informacijski prostor: točke in sistemi

Vsak projekt, ne glede na to, ali je to mesto v celoti, ena stran ali en preprost algoritem, se nahaja na določenem mestu določenega mestainformacijski prostor. Naslov tega kraja - posebna naloga, pogoji obstoja algoritma: informacijska struktura na vhodu in izhodu, oblike transformacije v procesu.
Vendar ni treba upoštevati pravil MySQL, ustvarjanje tabele pa ne sme ustvariti, kar zagotavlja njegova sintaksa.
V tem primeru polja polja code_back, owner_code in session_code določita ključe za vrnitev odjemalca in seje. Ne samo uporaba nestandardnih MySQL variant ustvariti tabelo, ključ tukaj ni na področju pristojnosti, ampak v smislu vsebine: povratno kodo v primeru transakcije, aktivno kodo odjemalca in kodo seje, ki je lahko več za stranko, vendar je odvisno od njega, koda bo vrnila nadzor. Obstaja tudi nestandardna uporaba polj h_code, a_contents in a_surprise. Tukaj v ustvarjalni tabeli MySQL je primer, kako lahko posamezno polje vsebuje podatke in semantiko. V vsaki situaciji, ko morate imeti tabelo strank, je pametno ustvariti aktivni del predpomnilnika. Hkrati pa ni nujno, da je to ustrezno s prvotno strukturo podatkov. Polje a_contents bo na primer prejelo vsebino: ime, geslo, e-pošta in polje a_surprise - trenutno stanje uporabnika.

Zamisel o vsebini in /ali presenečenju

Ta možnost ne bo zahtevala dostopa do glavne tabele, ki je lahko velika in močna, vendar bo omogočila, da bo omejena na majhno, vsebuje ustrezne informacije. Tukaj ustvarite tabelo MySQL je primer, kaj lahko storite z vnosom odjemalca po imenu in geslu, geslu in e-pošti v preprostem stanju: (a_contents kot '{$ cUserName}; {$ cUserPass}; {$ cUserName} '). V tem primeruUporablja se lastna funkcija pregledovanja tabel: scTableExists ('rm_cache'), ker če ni tabele, jo boste morali ne samo ustvariti, ampak tudi zapisati, na primer, več začetnih zapisov s podatki skrbnikov virov. Privzeta možnost za ustvarjanje tabele, če ne obstaja MySQL, ponuja omejeno različico prisotnosti tabele in njeno ustvarjanje v odsotnosti. Ponavadi to ni dovolj. Potrebno je ne le preveriti razpoložljivost tabele, ampak jo tudi zapolniti z začetnimi informacijami.

Preprost tip celice

Posebnosti jezikov MySQL, zlasti PHP, običajno zmanjšujejo količino priljubljenih podatkov: najprej ne-tiprobilnost njenih spremenljivk. Najpogosteje se uporabljajo vrstice, po potrebi - številke in datumi, včasih logični podatki. Razširjena zmožnost opisovanja podatkov na tabeli ustvarjanja MySQL redko vsebuje. Čeprav je slednje določeno z rešitvijo naloge. Možno je uporabiti celoten obseg podatkov z uporabo ustvariti tabelo MySQL, na primer, vsak sodoben sistem za upravljanje vsebin. Kaj in kako uporabljati - definiral ga je razvijalec. V sedanjem času, po Wikipediji, lahko obseg in hitrost MySQL zadovolji najbolj zmogljivo domišljijo stranke, ob upoštevanju izkušenj, ki jih uporablja razvijalec. Ko se uporablja na MySQL, ustvarite privzete konstrukcije tabele, ki vam omogočajo, da ustvarite čiste (prazne tabele) s celicami s spremenljivo dolžino in ustvarite dinamično vsebino v procesu.

Kompleksne strukture podatkov

Usmerjenost k preprostim tipom podatkov, predvsem linija, je povzročila povečanje zanimanja za oblikovanjekompleksne informacijske objekte, ki se pri delu s podatkovno bazo pretvarjajo v pomnilnik v glavnih linijah, številke (indeksi - pogosteje), datumi in "veliki podatki" - slike, zvoki, druge prostrane vsebine. Tukaj narečje ustvariti tabelo SQL, MySQL praktično ne omejuje. Z vsemi preprostostmi in dostopnostjo mišic ima programer polno moč pravega jezika SQL.
Navzven preprosta v smislu podatkovnih baz se celica tipa char ali varchar pretvori v algoritem, ki se bere v celotnem objektu - kompleksna podatkovna struktura (lastnosti in metode, sintaksa in semantika) in ko je zapis ponovno sestavljen v kompaktni obliki, bistvo določi razvijalec.

Elementarna tabela

Samo stolpci, samo vrstice in samo en element na njihovem presečišču in samo en tip - celica. To je osnovno pravilo za izdelavo tabele MySQL. Nobena vrsta podatkov MySQL ni edinstveno nastala: številke, znakovni nizi, datumi, kar ne sledi iz sintakse, ampak v praksi. Programer, ki razlaga celico, mu lahko dovoli, da je predmet kakršne koli vrste, pogojene z zahtevami naloge. Z vidika podatkovne baze je ta "kakršen koli" samo cela vrstica.
Vendar ni pomembno, kaj in kako najbolje uporabiti razvijalca. Pomembno je, da v tem trenutku (glede na Wikipedijo), obseg in hitrost parametrov MySQL lahko zadovolji najbolj prostran fantazije stranke, ob upoštevanju izkušenj razvijalec. "Življenje" so najbolj preproste mize, urejene na najbolj preprost način. Če razvijalec vlaga v vsakopolje je smiselno tako, da ga vstavimo v char ali varchar tip v sintaksi mize za mizo MySQL, potem bo tabela delovala.

Celotna tabela

O indeksih v MySQL se je treba pogovoriti ločeno. Ustvarjanje tabele vam omogoča, da jih takoj opišete in uporabite za dostop do velikih količin podatkov. Ta pristop je zelo jasen, običajen in pripravljen na takšne trivialnosti, da optimizacija temelji na hitrosti procesorja, vzorčnem predpomnjenju, naprednih algoritmih štetja, pogosto izbranih podatkih, urejanju php.ini, my.ini in httpd.conf.
Medtem pa nihče ne moti razvijalca, da bi ustvaril svojo idejo "podatkovnih" - "podatkovnih ključev", zaradi enostavnosti celote - ne ene vrstice v tabeli, ampak samo številk. Microproject ustvariti tabelo int MySQL bo zagotovil vse potrebne druge tabele: hiter dostop, preproste operacije, polno funkcionalnost pri idealni hitrosti. Celotne številke, ki so organizirane kot zemljevid realnih podatkov v velikih in obsežnih tabelah brez težav, bodo pospešile izbiro in spreminjanje informacij. Te možnosti ni treba ustvariti za ves čas, lahko uporabite konstrukt za ustvarjanje začasne tabele, MySQL bo ustvaril začasno tabelo, preden jo bo uporabil. Ali na primer za vsakega uporabnika obstaja tabela ključev. V tem kontekstu sintaksa ni označena z uporabo tabele ustvarjanja, če ne obstaja.

Realnosti gostovanja - MySQL +

V preteklosti je bila baza podatkov enastrukturi podatkov. Oblikovanje M ySQL tabele je v začetku sledilo klasičnim predstavitvam podatkov in njihovemu mestu na diskovnem prostoru. Internet programiranje, še posebej gostovanje možnosti in logika priljubljenih sistemov za upravljanje spletnih strani, je čudno, na prvi pogled, pristranskost: ena baza je lahko več. Delitev temelji na predponah imen tabel.
Nekateri ponudniki gostovanja so svoje baze podatkov naložili v svojo bazo podatkov, na primer ime baze podatkov se začne z imenom gostitelja. Na splošno ni pomembno, kako imenovati bazo podatkov in kako imenovati njene tabele. Vendar pa je trenutna situacija postala ne le sintaksa MySQL-a, temveč zahteve gostovanja in skladnje, to je MySQL +. Manjša je tabela, enostavnejša je razporejena in manjši so zapisi v njej, bolj se je vsadila v programski jezik, skozi katerega se izvajajo potrebni podatki. Načeloma je vsako nalogo preprosto barvati na elementarnih komponentah, vprašanje je samo, koliko bo stalo tako preprostost. Če potrebujete čist MySQL, potem je to vaše lastno gostovanje, lasten strežnik, kjer ne bo nobenih omejitev glede števila baz podatkov, niti pravil za njihovo poimenovanje in tabele, ki so vključene z njimi.

Različne različice Apache /MySQL /PHP

Odvisno od gostiteljskih pogojev ni toliko problem kot pomemben pogoj za sodobno varno programiranje. Lahko pišete v PHP 7013 za uporabo MySQL 5716, vendar bo stranka gostila, perl dovoljuje le različico "muscle" 411 ali zastarelo različico PHP.
BV glavnem (ki, mimogrede, ni dejstvo) so gostitelji na voljo na Linux, FreeBSD, UBUNTU in drugih variacijah enomponentnih sistemov. Vsi delujejo odlično, vendar ima vsak svoje funkcije, svoje AMP sklope (Apache, MySQL, PHP). Ne vedno in ne vsaka ekipa bo delala v naslednji različici, čeprav je delovala v prejšnji različici. Preprosta operacija, kot je izvoz baze podatkov, katera koli različica MySQL nima težav z phpMyAdmin in ukazno vrstico. Obratne operacije uvoza morda ne bodo izvedene. Pogosto boste morali nekaj spremeniti v nastavitvah PHP, MySQL ali Apache. Če spremembe ne pomagajo, boste morali iskati alternative. Očitno dejstvo je, da lahko drugo operacijo izvedemo z obnovitvijo baze podatkov, programskega jezika ali strežnika. To ni najboljša rešitev, ampak praviloma učinkovita.

Tabela za ustvarjanje /preverjanje baze podatkov

Sintaksa tabele za ustvarjanje MySQL se redko uporablja v standardni različici. Če se ne upošteva v kontekstu priljubljenih sistemov za upravljanje spletnih mest: vedno bo klasičen žanr. V vsakodnevnem delu jo je najlažje obravnavati v kontekstu prakse: kakšna so polja v tabeli, ki bi jih morali imeti tip in velikost. Preostali del bo še vedno dokončan v procesu razvoja: niz znakov, vrstni red razvrščanja, ključi.
Optimalna je možnost algoritma, v katerem tudi odsotnost baze podatkov ne preprečuje, da bi spletno mesto začelo delovati. Lahko napišete svojo lastno funkcijo, da preverite razpoložljivost baze podatkov in /ali tabele, ko je potrebno oblikovati ne le informacijske strukture, temveč jih tudi zapolniti z začetnoinformacije. Pogosto je dovolj, da uporabite niz konstruktov Ustvari tabelo, če ne obstaja, potem MySQL ne bo presenetil lastnika spletnega mesta ali njegovega obiskovalca s tistimi, ki nepričakovano poročajo: ni baze podatkov ali je struktura tabele lomljena. V sodobnem programiranju splošno pravilo "zaupanje, vendar preverjanje" ne deluje ali pa raje uporablja logiko "preverjanje in uporaba".

Ustvari tabelo: primer uporabniške tabele MySQL

Registracija novih obiskovalcev in vstop /izstop uporabnikov spletnih mest so oblikovani večkrat, vendar so meje odličnosti v tem pomembnem delu spletnega mesta še vedno. Kaj je vstop /izstop in registracija, je določen z obsegom pristojnosti spletnega mesta in /ali ga uporablja sistem za upravljanje spletnega mesta, vendar pogosteje - želja, da se razvije nekaj varnejšega, zaščiti uporabniške račune, prepreči poškodovanje spletnega mesta. Običajno je baza podatkov MySQL varnejša od mesta, vendar v primeru okvare izhod v brskalnik v sporočilih o napakah konfiguracijske kode spletnega mesta, ki vsebuje imena in gesla za bazo podatkov, ni mogoče izključiti. Dobra praksa je, da podatke razdelimo na statične in dinamične komponente. Primer tabele uporabnikov ima lahko tabelo za množične uporabnike in aktivne uporabnike cache_users. Prva tabela vsebuje veliko število uporabnikov, drugi - samo tisti, ki so delali v zadnjih dneh (na primer). Vsak nov uporabnik, ki ni v drugi tabeli, pride po prijavi /prijavi in ​​je shranjen za nekaj časa. Toda tukaj delitev na dve tabeli ne prikazuje samo stopnje vzorčenja podatkov (tabela je bila vedno hitrejša in bolj okorna in velika), ampak tudi vker vsebuje samo informacije, ki se najpogosteje zahtevajo, ko katera od strank neke spletne strani deluje. Seveda se za vzorčenje ali spreminjanje podatkov uporablja glavna tabela.

Pomnilnik, informacije in podatkovne baze

Na področju informacijske tehnologije nekako ni uspelo predstaviti programskega jezika s pomnilnikom. Jezik so spremenljivke, konstante in načrti, ki omogočajo nekaj in nekako manipulirati. Baza podatkov je nekaj, kar je shranjeno. Iz nje lahko vedno izberete nekaj iz njega, lahko napišete nekaj. Jezik in baza podatkov sta združeni za namen dela z informacijami, vendar logika interakcij v tej triadi ni tako popolna kot v preprostem paketu AMP: Apache, PHP, MySQL. Tu je vse jasno: strežnik, programski jezik in baze podatkov so vse, kar je potrebno za večino nalog. Jezik SQL - isti programski jezik in na splošno v podatkovni bazi ima svojo logiko delovanja, lasten koncept programiranja. Tukaj je želja baze podatkov v smeri programiranja. PHP je dobro orodje, vendar je še vedno težko reči, da ustrezno stremi k bazi podatkov. Vendar se njegove oblike in funkcije razvijajo in izpopolnjujejo.
Če pa združite PHP in MySQL v eno celoto, boste dobili orodje s pomnilnikom. Različica kombinacije daje idejo objektno usmerjenega programiranja: predmet, opisan v jeziku, v času njegove neuporabnosti je v spominu (v bazi podatkov) v kompaktnem stanju. Kadar se zdi potrebno, se vrne v popoln predmet in deluje v skladu s svojo pristojnostjo.

Sorodne publikacije