LED žarki za avtomobile: pogledi, izbor, montaža

Dodatna svetlobna oprema je zelo potrebna za terenska vozila. Opremljene optične naprave, čeprav pošteno, izpolnjujejo zastavljeno nalogo, vendar pa je v zapletenih območjih ceste lastnik džipa težko pogledati na težka območja cest. Niti ne govorite o neprehodnosti. V gozdovih, kjer ni nikoli in nikoli ni bilo razsvetljave in kjer so padla drevesa, je zelo težko premakniti brez dodatne opreme. Pogosto se lahko pojavijo tudi nočno potovanje v gozdu. Ribiči in lovci radi ostanejo v gozdu do poznih večer. Nekdo se lahko vozi po gozdnih cestah domov ali sorodnikov. Z opcijskimi optičnimi napravami so zdaj priljubljene LED plošče. Takšne žarnice LED so dovolj svetle in cenovno ugodne. Z njimi se lahko samozavestno premaknete tudi v najtemnejšem gozdu. Poglejmo, kakšna oprema je, kako namestiti žarek na avto.

Funkcionalni namen

Zakaj je ta oprema potrebna, je na splošno jasna. Toda LED žarki se lahko uporabijo za reševanje različnih nalog. Število teh nalog se razlikuje od določenega modela. Razlikujte LED optiko oddaljene, bližnje ali kombinirane svetlobe. Te rešitve zagotavljajo razpršeno svetlobo, ki se razteza na precej široko območje. Primerni so za vgradnjo na pokrov, streho in tudi stranske dele.
En tak žarek vam omogoča, da ustvarite dobro vidljivost blizupodnevi in ​​v pogojih nezadostne vidljivosti zaradi težkih podnebnih razmer. Ta dodatna oprema je idealna za tiste, ki so pogosto prisiljeni ponoči voziti na neosvetljenih in ovinkastih cestah. LED žarki za avto bodo še posebej koristni za lastnike džipov, ki so ljubitelj ribolova ali lova. Vendar to niso vsa možna področja uporabe. Takšna optika je primerna za voznike posebne opreme v podjetjih. Pogosto imajo tovarne neprekinjen cikel proizvodnje, kar pomeni, da se bo v nočih uporabljala posebna oprema.

Sorte

LED žarki imajo različne tehnične lastnosti in parametre. Na podlagi tega je mogoče razlikovati več vrst te opreme. Obstajajo tudi različni načini za njihovo razvrščanje.

Plošče se razlikujejo po vrsti svetlobe. Da, razvrstite naprave mimogrede, visoke svetlobe in tudi mešanega tipa. Poleg tega je treba razlikovati med direktnimi in panoramskimi tramovi. Panoramski (tako imenovani "lestenec") lahko osvetli dovolj velika območja neosvetljene površine. In če ravna plošča ujame le del ceste, ki je pred nami, potem bo panoramska slika pokrila tudi cesto.
Svetleče diode za SUV-je se razlikujejo glede na število vrstic z LED diodami, glede na število teh istih svetilk na plošči in moč. Trenutno so na voljo žarki z 60 in več vati. Lestenci z majhno močjo lahko bolje osvetlijo cestno blokado kot standardna avtomobilska optika s kratkim svetlobnim pramenom. Vendar, če primerjate to skupino z močnejšimiLED opreme, potem bodo resno izgubili na tem ozadju. Med prednostmi takšne dodatne optike je treba omeniti njeno cenovno dostopno vrednost. Zmogljive naprave (vse nad 60 W) lahko prekrijejo cesto 200 metrov naprej. To so že resne enote. Vendar pa so stroški takih lestencev na višji ravni.

Prednosti in slabosti

LED žarki za SUV in vse druge vrste vozil so sposobni zagotoviti visoko svetlost pod nezadostno vidljivostjo. Celo najcenejši diodni lestenci bodo površino bolje prekrivali kot običajna halogenska ali ksenonska optika.
Skupaj s svetlostjo in kakovostjo osvetlitve te samostojne opreme poudarjajo njihovo visoko učinkovitost. Poraba energije je minimalna zaradi uporabe LED.
Lahko tudi visoko zanesljivost. Najpogosteje je ta oprema narejena na osnovi aluminija. Je lahka, vendar je precej trajna. Aluminij ni nagnjen k deformacijam. Takšna naprava vzdržuje korozijo in ostre temperaturne spremembe. Poleg tega se aluminij ne boji vlage. Prav tako lahko poudarite enostavnost namestitve. Namestitev LED žarka se izvede s pomočjo popolnih sponk. Vse, kar je potrebno za namestitev, je že v paketu. Proizvajalci so zaskrbljeni, da je delovanje njihovih naprav čim bolj preprosto in priročno. Svetlobni tok lahko nastavite. V ta namen se uporabljajo posebne leče. Zato je mogoče takšne dodatne svetlobne naprave imenovati eno najbolj učinkovitih inenostavna za uporabo. Takšna oprema bo odlična pridobitev za vse motoriste, ki imajo radi aktivne počitnice.

Značilnosti izbire

Za pridobitev kakovostne razsvetljave strokovnjaki priporočajo izbiro LED žarkov na strehi avtomobila. Moč takšnih naprav mora biti vsaj 180 vatov. To je jamstvo za visoko svetlost. Preden kupite lestenec, morate natančno izmeriti širino montažne površine, tj. Strehe avtomobila. Obstajajo tri velikosti širokih dvorednih žarometov za montažo na streho. Ti modeli so najpogosteje izdelani na osnovi LED diod z močjo 3 vatov. Na primer, žarek LED svetlečih diod za 60 LED z močjo 180 W je 800 mm. Žaromet z močjo 240 W na 80 LED ima dolžino 1100 mm. Ampak to še ni vse. Svetilka za 96 diod (280 W) ima dolžino 1300 mm. 240-vatni enosmerni LED žarek ima 24 LED diod, dolžine 1000 mm. Močnejši pri 30 diodah in 300 vatov so izdelani v dolžini 1280 mm.
Za tiste, ki potrebujejo največji svetlobni tok in ki niso omejeni na ceno, je treba paziti na izdelke ameriškega proizvajalca avtomobilske optične opreme Loyo. Ti žarometi imajo maksimalno svetilnost in so izdelani na podlagi 10-voltnih LED. Tako lahko žarek z manjšimi dimenzijami z uporabo močnejših diod zagotovi več svetlobe kot dvoredno. Na trgu je tudi velik izbor poceni izdelkov. Te svetilke so izdelane iz kitajskih LED. Če pogledate ocene za podoben avtooptiko kot celoto, potem je jasno razvidno, da večina teh izdelkov ne ustreza navedenim značilnostim. Poleg tega je pričakovana življenjska doba daleč od želenega. Svetlost ni dovolj in svetlobni tok ni tako velik.
Ameriški izdelki imajo garancijo do 30 tisoč ur. To je dovolj za več kot deset let nenehnega dnevnega delovanja opreme. Nosilci imajo dobro tesnjenje in se ne bojijo vlage.

Montaža

Kaj bo posledica uporabe LED žarkov? Vse je odvisno od pravilnosti in kakovosti namestitve. Opozorili smo že, kje lahko namestite te naprave. Zdaj razmislite o podrobnejši montaži.
LED žarke za avtomobil se lahko pritrdijo na ograjo, na vrh vetrobranskega stekla, na streho vozila in na prednji del odbijača. Naprava je pritrjena tudi na rešetke radiatorjev.

Namestitev na ograjo

Montaža LED tračnic na tirnice ne bo trajala veliko časa. Vsak lastnik SUV, pravzaprav, in vsa druga vozila, opremljena z ograjo, bodo lahko izvedla namestitev z lastnimi rokami. Ne smemo pozabiti, da s samostojno montažo ne bo mogoče uravnavati smeri svetlobnega toka. Vnaprej namestitveni kot morate izbrati. Najprej morate najti prostor, primeren za namestitev lestena. Najbolj optimalno je 20 cm do vetrobranskega stekla. Če izvajate montažo na tem mestu, se lahko znebite bleščanja. Priključek se nato izvede s posebnimi orodjinosilci - se prodajajo z napravo. Opremo ni treba pritrditi na vijake ali vijake, ki predvidevajo vrtanje lukenj v strehi. Nekateri SUV že imajo redne odprtine na strehi. O tem lahko preberete v tem priročniku ali v dokumentaciji vozila. Če takšnih odprtin ni, potem morate izvleči žice pod pokrovom.
Ko se je žica pojavila v kabini ali pod pokrovom avtomobila, je priključena na akumulator in v salonu izpeljala popolno vklop žarnice.

Vgradnja na vetrobransko steklo

V tem primeru se nosilci nosilcev montirajo s posebnim nastavkom. Nameščen je na mestu, kjer se vetrobransko steklo konča, kovinska streha pa se že zažene. Ta metoda je dobra, ker se lahko lastnosti svetlobe enostavno prilagodijo. Aerodinamične lastnosti stroja niso motene, hrup ni povečan.

Montaža na streho

Za to je potrebno imeti na strehi poseben križ ali strešni prtljažnik. Izkušeni vozniki se zavedajo prednosti, ki dajejo dodatno svetlobo na streho avtomobila. Ja, pogosto se zgodi, da ko se premika skozi roko, avto gre pod vodo, tako da žarometi niso več vidni. Potem vse upanje počiva na žarek LED. Naprava za LED žarek je priložena napravi in ​​je nekaj sponk. Samo zategniti jih morajo.

Vgradnja na odbijač in prtljažnik

Za vgradnjo nosilca na odbijač je potrebna posebna vgradnja. Z lahkoto jih lahko kupite naavtomobilske trgovine Pri tem ni težav. Pri vgradnji na prtljažnik tudi ni posebnih težav. Dovolj, da najdemo ustrezno vpetje.

O žicah

Ko je nameščen žarek LED, mora biti povezava izvedena z zanesljivimi in debelimi žicami. Priključki morajo biti tesno pritrjeni. Vendar pa tudi najdebelejših žic ni mogoče raztegniti na zunanji strani avtomobila. Med gibanjem se lahko na primer pripnejo s strani podružnice in pride do okvare.
Komplet za povezovanje večinoma že vključuje žice in vse, kar potrebujete. To je rele, gumb in varovalka. Vse naprave so že povezane z enim omrežjem. Ostaja samo, da vse to prinese baterijo. Za priključitev dodatne optike v komplet za vgradnjo za dva ali več žarometov so lahko dva izhoda.

Zaključek

V tem članku ugotavljamo, da predstavljajo LED žarke. Kot lahko vidite, je to zelo uporabna svetlobna oprema. Za majhno ceno lahko bistveno spremenite videz vašega SUV-ja. In ponoči lahko enostavno premagate lisice in druge ovire.

Sorodne publikacije