Igre, kjer lahko gradite hiše

Igre, kjer lahko zgradite hiše ali celotna velemestna območja, se imenujejo urbani simulatorji. Danes je veliko takšnih projektov. Igralcu je dana izbira: zgraditi moderno mesto, reševati težave z vodo in pomanjkanjem kriminala, arhaično vasico, v kateri se bodo prebivalci borili za zelje ali visokotehnološko postajo na Marsu. Vendar pa ne le lestvica določa posebnosti takega simulatorja. Igre, kjer lahko gradite na osebnem računalniku ali Androidu, se razlikujejo tudi glede na obdobje, vrsto stavb, odstopanje strategije, razpoložljivost dodatnih ovir in stopnjo razvejanosti tehnološkega drevesa.


Anno

Ko govorimo o igrah, kjer lahko gradimo celotna mesta, ne moremo omeniti Anno. Ta simulator mestnega načrtovanja, ki ima pristranskost pri upravljanju in ekonomiji, je bil še posebej navdušen nad Nemci, ki so celo pripravljeni odložiti svoje delo za nov projekt iz Interactive Sunflowers. Posebnost igre je potreba po sodelovanju in trgovanju. Čim bolj učinkovit igralec uporablja vire, tem večja je odvisnost nasprotnikov od transakcij z njim. Zmaga v igrah te serije ni dosežena z mečem, ampak z zlatom. Anno je tudi prijazen do začetnikov, kar ne pomeni večine drugih segmentnih iger. Usposabljanje tukaj popolnoma razkriva tehnološko drevo, za katero je značilno veliko število povezav, ki se sidrajo v geolokacijo in infrastrukturo. Vendar pa to ne pomeni, da je igralniški proces dolgočasen in predvidljiv. Dovolj je priznati napake pri načrtovanju mestnih mest in prebivalcevsproža upor zaradi lakote, saj izdelki ne sodijo pravočasno v oddaljena območja.


Prepovedano

Med urbani simulatorji je posebno mesto zaslužil otroški program Shining Rock, ki je zaradi svojega samega sistema upravljanja zelo primeren. Vsak kmet, ali bolj kanonsko, naseljen, opravlja določene dolžnosti in je specializiran za pridobivanje ali predelavo vira. Vaščane je treba nadzorovati, celo zaščititi, da bi se spomnili nevarnosti pomanjkanja hrane in prehlada. Konec koncev, med igrami, kjer lahko gradite hiše ali vasi, je izgnanost najbolj premišljena glede razmerja med potrebami prebivalstva in metodami zadovoljstva. Ta strategija vam omogoča, da odklenete svoj polni potencial kot manager. Ampak, kot pri drugih mestnih simulatorjih, Banished nima dodatne vsebine za dolgo igro. Prej ali slej začne igralec dolgočasiti, da postopoma premaguje enake težave, igra pa se pošilja po prahu na police Steama.

Stronghold

Ta strategija je namenjena tistim igralcem, katerih meč uniči v generičnem gnezdu, in pogumni konjski konj poje trebuh pri polnem hlevu. Stronghold naenkrat ni pridobil priljubljenosti med igralci iger, ki so skromno prevzeli nišo simulatorja mestnega načrtovanja s pristranskostjo pri upravljanju gradu. Medtem je igra bistveno razširila svoj čas. Enostavno v razumevanju, vendar zanimiv model gospodarstva, sposobnost za boj in celo zajemanje ključavnic, precej zahrbtno II in zanimivo podjetje - vse to se ponaša s Stronghold.
Za razliko od drugihprojekti segmenta, tukaj so sovražniki več kot resnični, vojska je raznolika in ustreza zgodovinskemu sistemu orožja v srednjem veku. Strategijske igre, kjer lahko gradite, se pogosto zanašajo na razvojni model. Nasprotnik je abstrakten dejavnik vpliva, kot so lakota, pomanjkanje virov ali mraz. V Stronghold, igralec ne potrebuje le za gradnjo svojega gradu, ampak tudi za zaščito: razmišljati o obrambi, zaloge s hrano in orožjem, zagotoviti pretok virov in zaščito surovin baze. Zaradi tega je ta projekt eden najboljših urbanih simulatorjev.

Tropico

Diktatura, cigare in rum - vse v eni strategiji Tropico. Igre, kjer lahko zgradite hiše in poslujete sami, predvidevajo globoko upravljanje sistema upravljanja, vendar je projekt šel še dlje. Tropico je malo duhovit način, da je v vlogi diktatorja, da gradi gospodarstvo celotnega otoka in se zanaša na kmetijstvo, rudarstvo lesa, minerale ali obrambno industrijo. Bogata izbira razvojnih možnosti omogoča igralcu, da uteleša resnično delujoč, avtonomen gospodarski sistem in nato zgradi še en spomenik v čast "predsedniškega slona". Strategija se zdi preprosta, vendar je le na prvi pogled. Z izgradnjo vsega takoj se boste morali odločiti, ali je učiteljev otok potreben, ko lahko kupite surovine. Igralec bo moral celo vzpostaviti močne odnose z Zahodom ali ZSSR, kar bo povzročilo pritisk s strani storjenega partnerja. Tropico je zanimiv, večplasten, barvit in, kar je najpomembnejše, nevam omogoča, da zamudite ravnilo za minuto.

SimCity

SimCity je eden od vodilnih simulatorjev mestnega širjenja zaradi razvite infrastrukture metropole. Pomembno vlogo igrajo tudi viri v igri, saj se mora igralec prilagajati potrebam mesta, saj proračun ni neomejen. Poleg tega je ta simulator pokazal, da morate spremljati ne samo golo gospodarstvo, temveč tudi zadovoljstvo prebivalcev, socialno varnost, sosesko in kriminal. Če obstaja bolj premišljen simulator za izgradnjo sodobne metropole, potem je SimCity pripravljen na vsako tekmovanje.

Minecraft

Igre Maincraft, kjer lahko gradite hiše, so dobile svoje ime iz enega samega projekta. Minecraft je urbanistični simulator z največjo javnostjo. Gradnja in tehnološko drevo nadomestita neprijazen vmesnik in šibko privlačnost igre za začetnike. Ta igra je lahko namenjena več materialom, tako velike priložnosti za igralce. Variacije strežnikov, prisotnost konkurence in precej resničnih sovražnikov, nedostopnost posameznih virov - vse to naredi Minecraft eno izmed najbolj priljubljenih iger v segmentu. Peskovnik ponuja tudi veliko možnosti za ustvarjanje pristnih arhitekturnih mojstrovin, vključno z mnogimi slavnimi zgradbami iz priljubljenih televizijskih serij in serij knjig. Ta spretnost ni na voljo vsakemu igralcu, ampak sposobnost za njeno izvedbo. Urbanističnih simulatorjev ne bomo videli na policah najbolj priljubljenih iger, saj so na njihamaterski Resen in premišljen poznavalec počasnega razvoja. Vendar pa je njihov segment našel takšne projekte in se postopoma razvijal, pri čemer je navdušil svoje navijače z vsemi novostmi igranja.

Sorodne publikacije