Computer Optimizer (Windows 8): Kaj izbrati?

Windows 8, kot vsak drug sistem v tej družini, ni zavarovan pred dejstvom, da se sčasoma začne "upočasniti". In hitrost dela, ki je bila opažena takoj po namestitvi, št. Zakaj se to dogaja? Ampak samo zato, ker sistem kopiči veliko količino računalniškega smeti, povečuje sistemski predpomnilnik in predpomnilnik brskalnika, v RAM-u nenehno visi veliko nepotrebnih procesov itd. Večina uporabnikov raje uporablja poseben program za pospešitev sistema optimizatorji Toda kateri od njih je najboljši? Če želite izvedeti odgovor na to vprašanje, morate pogledati programe ocenjevanja, da bi optimizirali delo računalnika. Res je, da lahko različni viri navedejo svoje podatke na podlagi mnenj uporabnikov in strokovnjakov. Torej je vse to zelo relativno.


Najboljši programi za optimizacijo dela računalnika

Na splošno ocena vsake aplikacije temelji na takšnih ključnih kazalnikih, ki vključujejo hitrost dela, število in kakovost vgrajenih modulov ter njihove zmogljivosti, algoritme za čiščenje sistema, stabilnost, sposobnost nadzora elementov sistema itd.
Če sestavite seznam najboljših in najbolj priljubljenih programov, seveda lahko vključuje naslednje pripomočke:
 • CCleaner;
 • Windows 8 Manager;
 • Advanced SystemCare;
 • Storitve Glary Utilities;
 • Utility Utilities;
 • Ashampoo WinOptimizer;
 • SpeedUpMyPC;
 • AVG PC TuneUp;
 • PC Optimizer Pro itd.
 • Pripomočke lahko najdete dolgo časa. Danes jih je tako veliko, da jih ne štejete. Večina teh je brezplačnih programov za optimizacijo računalnika. Mimogrede, spodnji seznam ni primeren samo za pospeševanje računalniških sistemov, ki temeljijo na osmi različici operacijskega sistema Windows, temveč tudi za druge (razen le upravitelja sistema Windows 8, katerega druge spremembe OS ne bodo delovale).


  Vgrajeni moduli

  Oglejmo si najboljše programe za optimizacijo vašega računalnika z drugega vidika. Za začetek bomo natančno ugotovili, katere module lahko najdete in po potrebi uporabite.
  Skupna značilnost vseh teh aplikacij je lahko takoj zaznamovana z dejstvom, da vsak računalniški optimizacijski program (Windows 8) vsebuje poseben oddelek, ki ga je mogoče očistiti z enim klikom (tako imenovani način vzdrževanja z enim klikom). . V glavnem oknu tega razdelka je več modulov, ki jih lahko po želji omogočite ali onemogočite. Značilno je, da med glavnimi poudarjate naslednje:
 • povečanje optimizacije;
 • obračunavanje in defragmentiranje registra;
 • čiščenje zasebnosti;
 • skeniranje in optimiranje diskov;
 • odstranitev vohunske programske opreme;
 • popravilo ranljivosti;
 • popravilo etiket;
 • pospeševanje interneta;
 • optimizacija sistema.
 • Včasih lahko najdete dodatna orodja za uporabo turbo načina, dodatnih protivirusnih modulov, krmilnih naprav za strojno pospeševanje, zaščite osebnih podatkov in sistemov za prijavo, pomnilniških čistilnikov,iskanje in brisanje podvojenih datotek, obnovitev datotek po brisanju itd.
  Kot že razumete, je vsak program za optimizacijo računalnika (Windows 8) združen z neverjetno količino funkcij. Toda kako jih uporabiti v praksi? Pogovorimo se o tem kasneje.

  Program za optimizacijo računalnika (Windows 8): praktične uporabe z uporabo primera ASC

  Najlažji način za hitro optimizacijo v kateri koli aplikaciji je uporaba čiščenja in popravljanja z enim klikom. To storite tako, da na strani za optimizacijo določite, katera orodja bodo uporabljena. Z izbiro potrebnih elementov morate samo pritisniti gumb za začetek skeniranja. Skoraj vsak tak program za optimizacijo računalnika (Windows 8) vsebuje tudi posebno področje popravila. Če je na njej nastavljeno potrditveno polje, bo odpravljena napaka samodejno, takoj ko bo zaznana.
  Če pa boste morali globoko skenirati ali očistiti RAM, se boste morali sklicevati na razdelek orodij, ki niso vključena v glavni sklop hitrih popravil. Enako velja za onemogočanje posameznih elementov sistema, ki lahko upočasnijo delovanje računalnika. Mnogi verjamejo, da samo aplikacija Windows 8 Manager vam omogoča, da v celoti upravljajo komponente sistema v smislu njihovega odklopa za nekoristne. Nič takega! To omogočajo skoraj vsi programi s seznama.
  Seveda ima Windows 8 Manager še več funkcij. Ne razpravljajte tukaj. Ampak, inprogram je sam plačan, drugi pripomočki, če se ne upoštevajo v različici Pro, se razdeljujejo popolnoma brezplačno in brez omejitev. Vendar pa se boste morali ukvarjati z vsemi priložnostmi, zato boste morali temeljito preučiti vse obstoječe module. Nekatere od njih je mogoče dostaviti ločeno.

  Kaj izbrati?

  Toda kaj dati prednost običajnemu uporabniku? Seveda je najbolj zaželen menedžer za osmo različico v smislu upravljanja komponent sistema. Toda v smislu optimizacije sistema ali celo defragmentacije registra, je najbolje, da uporabite katero koli drugo aplikacijo od zgoraj (vsaj CCleaner ali ASC). Mimogrede, vgrajen trdi disk defragments v takih javnih služb na glavi so višje od lastnih stroškov sistema, da ne omenjam, da Windows sam ne more očistiti ali defragmentirati registra sistema ne more. Dostop do njega s strani mnogih uporabnikov je tabu.

  Sorodne publikacije