Procesor AMD Phenom II X3720 Black Edition: pregled, specifikacije, pregledi

Procesor je srce računalnika. Lahko je zelo močna ali odkrito šibka. Vendar se odloči, kako hitro bo računalnik deloval. Količina podprtega pomnilnika RAM je tudi v celoti odvisna od procesorja. Zdaj na trgu veliko modelov z različnimi značilnostmi: od poceni in nizke porabe "kamni" za pisarniške računalnike do super-produktivne "pošasti", namenjen za težke naloge. Karkoli je že bilo, je treba izvesti procesor, pred tehtanjem vseh prednosti in slabosti. Vendar pa obstaja tržni model, ki bo ustrezal skoraj vsem: igralcem in navadnim uporabnikom. To je AMD Phenom II X3720 Black Edition. Poglejmo podrobneje ta procesor.


Malo o podjetju

AMD je začel svoje delo leta 1969. Proizvajalec je bil dolgo časa monopolist na področju elektronskih računalnikov. Toda Intel se je kmalu pojavil in naši junaki se že nekaj časa borijo s tem podjetjem na področju proizvodnje računalniških čipov in komponent. AMD je bil dolgo časa prisiljen zavzeti stališče. Njihovi čipi niso šli v nobeno primerjavo z izdelki Intel. In šele v zadnjih letih je podjetje začelo ponovno pridobivati ​​nekdanjo veličino. Eden od mejnikov je bila izdaja AMD Phenom II X3720.
To je prvi procesor podjetja AMD, ki je bil sposoben tekmovati z inteligentnimi izdelki glede učinkovitosti in porabe energije. Ni presenetljivo, da je podjetje začelo razvijati to linijo. "Fenomi" so osvojili ljubezen uporabnikov po vsem svetu. TaPC procesor je postal najbolje prodajan v Rusiji in državah SND. In vse zahvaljujoč uspešnemu oblikovanju, kompetentnemu marketingu in optimizaciji. Sprostitev tega procesorja je postala zvezda AMD. Od zdaj naprej so na približno enaki ravni kot Intel.


Pozicioniranje procesorja

Spada v kategorijo nizkih cen. To pomeni, da je naprava cenovno ugodna kategorija, namenjena množični prodaji. Vendar pa obstajajo nekatere razlike z frank "državni lasti". Sestavljen je iz tehničnih lastnosti čipa. Nikoli tako zmogljivi procesorji niso bili tako dostopni. Eden samo predpomnilnik tretje stopnje s 6 megabajti o tem, kaj pravi. Tudi druge značilnosti ne zaostajajo. In vse to je odkrito smešen denar. Ni presenetljivo, da se je močan položaj "Intela" opazno pretresel.
AMD Phenom II X3 procesor je resnično priljubljen izdelek. Po mnenju trgovcev na drobno je nameščen na vsakem tretjem osebnem računalniku. Kljub temu, da je sedaj procesor videti nekoliko arhaično s tremi jedri, ima bogate zmogljivosti za overclocking. In to je veliko o tem, kar piše. Predvsem je jasno poudarjena tudi pri nizko-cenovnih pripomočkih.

Vsebina paketa

Čip je pakiran v škatlo s črnim kartonom z grafičnim in logotipom AMD. Napisana je z velikimi črkami z Black Edition, ki se zdi malo odveč. Škatla je tako črna. Na koncu je okno, skozi katerega si lahko ogledate sam procesor. Ampak tam ne boste videli ničesar zanimivega. Poleg označevanja modela. Škatla je poslikana osnovno tehničnoznačilnosti procesorja in njegova urna frekvenca (najpomembnejše).
V notranjosti je hladilnik z radiatorjem, navodila za uporabo v različnih jezikih in sam procesor. Tukaj bi lahko bilo kaj drugega. Toda vprašanje je - kaj? Kaj je še potrebno s procesorjem? AMD Phenom II X3720 je dobro pakiran v celofan. To popolnoma odpravi možnost poškodb med prevozom. Tukaj je Spartan in enostaven paket dostave.

Specifikacije

AMD Phenom II X3720 je ustvarjen pod vtičnico AM3. Lahko pa je odličen za vtičnice AM2 in AM2 +. Namestitev je preprosta. To nikomur ne bo povzročalo težav. Glavna stvar - ne pozabite, da razmazati thermopast pred namestitvijo hladilnika, ki prihaja v kompletu. Nazivna taktna frekvenca je 2800 MHz, množitelj pa je 14. Ampak to je daleč od meje, saj je ta procesor preprosto ustvarjen za overclocking. Procesor ima trojno zasnovo in 6-MB predpomnilnika tretje stopnje. To je dokaj dober rezultat.
Ta procesor za osebni računalnik deluje s celotnim sklopom navodil in ima vrsto tehnologij, ki trenutno niso navedene, ker ne vplivajo na splošno učinkovitost tega "kamna". Treba je opozoriti, da čeprav je ta procesor tudi moralno zastarel, podpira skoraj vse moderne matične plošče in grafične kartice.

Zmogljivosti z overclockingom

AMD Phenom II X3720 ima zaradi odklenjenega množitelja najširše zmogljivosti za overclocking. Po overclockingu ta procesor za osebni računalnik pokaže enako zmogljivost kot večinasodobnih quad-core procesorjev. Tako, na primer, uspelo overclock na uro frekvenco 3600 MHz. In zdaj primerjajte z "zalogo" 2800 in vsi boste jasni. Zdaj ti procesorji ne delajo. In tako je še prezgodaj, da bi odpisali račune.
Pri sintetičnih testih učinkovitosti procesor dokazuje čudeže vzdržljivosti. Ne smemo pozabiti, da je pred overclockingom potrebno zamenjati hladilni sistem, ker standardni ventilator ni zasnovan za takšno moč. In bilo bi lepo, če bi iz uradne strani AMD prenesli takšno stvar, kot je program za temperaturo procesorja. Lahko nadzoruje ogrevanje "kamna" v realnem času. Če temperatura doseže kritično najvišjo vrednost, je treba zaustaviti overclock in vrniti privzete nastavitve. Vsaj za nekaj časa.

Skrito jedro

Uradno, "Fenom" Black Edition velja za trijedrni procesor. Toda malo jih ve, da ima skrito zaklenjeno jedro. Fizično je v njej 4 jedra! In obstaja način, da odklenete to jedro, ki bo nekoliko povečalo zmogljivost. Vendar pa zahteva pravilno matično ploščo. Idealno za GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P. Omogoča aktiviranje možnosti naprednega umerjanja ure. Po vklopu ustreznega elementa v Bios se priključi četrto jedro. In procesor gre na povsem drugo raven. Zdaj si zamislite možnost overclocking quad-core procesor.
Ta praksa je v celoti v duhu AMD. Podjetje je v arhitekturi procesorja posebej namestilo skrito jedro, da bi ga prodalo kot trikotno in zagotovoenako, vendar z vsemi štirimi jedri, ki jih prodajajo za red velikosti dražje. To je odličen marketinški korak. Samo "ljudski obrtniki" so hitro našli skrito jedro in se naučili preoblikovati "proračunske" procesorje v premijo. Vseeno potrebujete program za temperaturo procesorja (sledenje), da se izognete težavam.

Pozitivne povratne informacije

Mnenja - vedno so koristne informacije od tistih, ki so že pridobili določen izdelek in skušajo z drugimi deliti svoje izkušnje z uporabo. Branje mnenj o procesorjih je nujno potrebno, saj le to lahko razume, kako se njegove dejanske tehnične specifikacije razlikujejo od zahtevanih. V primeru AMD Phenom II X3720 je situacija taka. Večina lastnikov tega procesorja je popolnoma navdušena nad bogastvom overclocking zmogljivosti. Takšnih "prilagodljivih" procesorjev še ni bilo. Glavna stvar, uporabniki opomba, prisotnost ustreznega hladilnega sistema. V nasprotnem primeru boste čakali na "mrtvi kamen".
Mnogi opažajo tudi visoko stabilnost overclockiranega Phenom II Socket AM3. Takšen izdelek v takšnem načrtu še ni bilo. Najpomembnejša stvar za mnoge pa je nizka cena. In ne razočara. Zdaj lahko kupite tak procesor za skoraj nobene vrednosti. To najbolj radi uporabniki.

Negativni odgovori

Nekaj ​​lastnikov, ki so sklenili zakonsko zvezo ali se niso držali pravil razpršitve. Med temi so pregledi, da se "kamen" segreje kot peč. Ampak, če namestite napredni hladilni sistem, ni nič takega in blizubo Standardni hladilnik ni vedno zmožen obremenitve. Tudi mnogi so se pritožili, da je bil procesor požgan po overclockingu. Pri tem je pomembno razumeti, da je treba razširiti v razumnih mejah. In seveda z dobrimi hladilniki. In še bolje - s tekočinskim hlajenjem. Potem ne bo nobenih težav. Večina negativnih odgovorov na ta načrt ni povsem poštena, saj uporabniki zaradi nevednosti in neskladnosti z osnovnimi varnostnimi pravili ne uspejo doseči zelo dobrega procesorja. Zato strokovnjaki svetujejo, da upoštevate navodila za uporabo.

Zaključek

Tako smo pregledali procesor AMD Phenom II X3720 Black Edition. To je odličen izdelek na ravni proračuna, ki se lahko zlahka spremeni v vrhunski štiričlanski čip (z ustrezno matično ploščo). Dodate lahko široko paleto overclocking zmogljivosti, nizke stroške in visoko kakovost. In izkaže se, da je ta model v našem času zelo pomemben.

Sorodne publikacije