Kaj je krom? Opis in funkcije brskalnika

Google Chrome je produkt enega najmočnejših Googlovih iskalnikov. Datum ustanovitve družbe je 1998. Brskalnik »Chrome« iz »Google« začne delovati leta 2008. Dober tempo občinstva postaja eden najbolj priljubljenih brskalnikov za računalnike in mobilne naprave. Zdaj je na stotine milijonov ljudi. Brskalnik se uporablja na skoraj vsakem drugem računalniku na svetu. Oglejmo si več o tem, kaj je "Chrom", kako ga pravilno nastaviti in kakšne zmogljivosti ima.

Korporacija "Google". Začetek

Vsi vemo, da je Google najprej iskalnik. Danes je Google ogromna multinacionalna korporacija, ki ima pisarne v številnih državah in kar je najpomembnejše - v Združenih državah. In vse se je začelo v oddaljenem letu 1996. Dva kalifornijska študenta - Sergey Brin in Larry Page - sta se ukvarjala z znanstvenim projektom za razvoj novih tehnologij za digitalno univerzalno knjižnico. Med študijem so študentje preučevali matematične lastnosti takrat obstoječega svetovnega spleta. Torej je bil ustvarjen njihov iskalnik, ki je našel potrebna mesta, ponudil jim je seznam, najprej ocenil pomen informacij in ne največje količine določene besede, ki jo najdemo na spletnem mestu, kot so to storili obstoječi iskalniki.


Potem so za takšnega študenta študentov obstajali vlagatelji. Novi iskalnik, ki je bil podvržen številnim revizijam, je postal zelo hiterosvojiti srca uporabnikov.

Rojstvo novega brskalnika

Kaj je "Chrome"? Sprva je vodstvo korporacije "Google" in ni nameraval ustvariti novega brskalnika, ker je bila niša že precej napolnjena. In iskreno, ustvarjalci mogočne korporacije so se bali glasnega neuspeha projekta brskalnika. Vendar pa so se z močnimi finančnimi zmožnostmi odločili, da bodo še vedno poskušali vrniti projekt in ga pripeljati do sodnega vodstva. Nenavadno je bilo odobreno - zaradi preprostosti, spretnosti in užitka.

Jeseni 2008 je prišla prva različica brskalnika Google Chrome za operacijski sistem Windows. Zaradi ogromnega proračuna, vloženega v novo idejo, brskalnik hitro preseže pot od neznanega do zelo priljubljenega.

Brskalnik Google Chrome. " Kaj je:

Chromeov brskalnik Chrome poganja brezplačen brskalnik Chromium, ki je "staršev" mnogih obstoječih brskalnikov. Razvijalci programa so se odločili, da bodo Webkit uporabili kot osnovo za svoje delo, vendar pa se v letu 2013 brskalnik Google Chrome preklopi na motor Blink.
Zdaj se Google Chrome pozicionira kot preprost, hiter in varen programski izdelek. Seveda se izkaže, da je priljubljen, uporabniku prijazen, nenatančen vmesnik, visoka raven varnosti, ki jo lahko govorimo ločeno, veliko aplikacij in razširitev za vsak okus. Prav tako je mogoče opozoriti, da tak brskalnik, kot Chrome ne stoji še vedno, nenehno izboljšuje svoje številne storitve.

Prednosti brskalnika Chromium

Po besedah ​​"Vse je briljantno - samo", "Google Chrome" ima veliko prednosti, ki so mu dale takšno popularnost. Med njimi lahko opazimo hitro brskanje po straneh in minimalističen dizajn, ki ne moti spletne strani.
Če ne želite videti zgodovine obiska strani po uporabi, bo zasebnost zagotavljala brez beleženja zgodovine. Ker je iskalni niz povezan z naslovom, ni treba vnesti polnega naslova spletnega mesta. Če želite sinhronizirati podatke, jih Google poveže drug z drugim in jih shrani na strežniku v oblaku. Po potrebi se lahko prijavite v svoj račun iz katerega koli računalnika in dostopate do zaznamkov in potrebnih informacij. Ta priročna funkcija bo uporabna, če je brskalnik izbrisan. Nadzor neuspeha programa ne bo omogočil prekinitve dela v neprimernem času. Prav tako je zadovoljen z vsestranskostjo brskalnika za vse operacijske sisteme. Verjetno veliko ljudi ve, da je Chrome brskalnik, ki ga je mogoče namestiti na kateri koli operacijski sistem in elektronsko napravo. Da bi zagotovili varnost svojih uporabnikov, je Google Chrome črni seznam zlonamernih spletnih mest in poroča tudi o morebitni nevarnosti, ko se premaknete na to ali tisto neznano stran. Prednosti tega brskalnika so številne, a glavna stvar pri delu "Chromium" je visoka hitrost.

Namestitev

Brezplačen prenos brskalnika Google Chrome. Najbolje je, da to naredite na uradni strani. Pred prenosom poskrbite, da naprava ustreza zahtevam. Torej, za Windows "Chromium" je trebazačnite s sedmo različico. Procesor Intel Pentium naj bi bil v četrti ali poznejši generaciji. Če želite namestiti Chrome v mobilno napravo, ki temelji na Androidu, uporabite različico operacijskega sistema, ki ne more biti pred Androidom 4.1. Sistem iOS bi se moral začeti z 9 in novejšimi različicami. Ko brezplačno prenesete namestitveno datoteko »Chromium«, morate klikniti gumb »Zaženi« ali »Shrani«. Nato dvokliknite miško, da zaženete shranjeno datoteko in uporabite brskalnik Google Chrome.

Uvoz nastavitev

Če je potrebno, lahko uvozite nastavitve iz drugih brskalnikov z nameščenim brskalnikom Google Chrome, po katerem bodo na voljo informacije, kot so začetna stran, zgodovina brskanja, zaznamki, gesla iz računov.
Preden uvozite, morate zapreti vse odprte brskalnike, zagnati Chrome, v zgornjem desnem kotu, pojdite v meni z nastavitvami, ki je prikazan kot tri navpično razmaknjene točke. Nato kliknite Zaznamki, nato Uvozi zaznamke in nastavitve ter izberite pregledovalnika, iz katerega želite uvoziti podatke. Če na seznamu ni zahtevanega brskalnika, morate iz njega izvoziti zaznamke v obliko HTML, nato pa pri uvozu v Chrome izberite element »HTML datoteka z zaznamki«. Ko kliknete gumb Uvozi, bodo vse nastavitve iz prejšnjega brskalnika premaknjene v Chrome.

Posodobitev

Brskalnik Chrome se samodejno posodobi, ko se znova zažene ali v ozadju. Toda zStalno omogočeno stanje lahko preskočite njegovo posodobitev. Če želite preveriti, ali je na voljo nova različica Chromiuma, morate biti pozorni na barvo menija Google Charm Settings in Control v zgornjem desnem kotu zaslona. Zelena barva bi pomenila, da je bila nova različica izdana pred približno dvema dnevoma, oranžna - pred štirimi dnevi, rdeča - pred sedmimi dnevi. Če želite Chromium ročno posodobiti, odprite brskalnik, pojdite v meni Nastavitve za Google Chrome, izberite položaj »Posodobi Google Chrome« (odsotnost tega položaja pomeni, da je različica brskalnika nova) in kliknite »Ponovni zagon«. Vsa odprta okna in zaznamki v brskalniku bodo samodejno shranjeni in naloženi ob ponovnem zagonu. Znova lahko znova zaženete s klikom na gumb »Ne zdaj«.

Brisanje

Če morate izbrisati brskalnik Chrome, ga morate zapreti, pojdite na nadzorno ploščo operacijskega sistema (v spodnjem levem kotu). Nato odprite »Nastavitve«, izberite položaj »Dodatki«, poiščite »Google Chrome« in izberite dejanje »Izbriši« (za Windows 8 in 10). V operacijskem sistemu Windows 7 ali Vista v položaju "Možnosti" izberite "Nadzorna plošča", nato pa izberite "Izbriši program" ali "Programi in komponente". Dvokliknite miško in kliknite Google Chrome. Brskalnik se izbriše s pritiskom na gumb "Izbriši".
Za brisanje podatkov o profilu morate klikniti »brisanje podatkov brskanja«. Če sinhronizirate podatke in znova vnesete Google Račun, bodo nekatere informacije na voljo, ker so shranjene na strežniku.»Google« Da bi počistili vse, morate počistiti zgodovino. To lahko storite tako, da odprete meni Nastavitve za Google Chrome, nato izberete »Več orodij« in nato »brisanje podatkov brskanja«. Če določite zahtevani časovni pas, izberite potrditveno oznako za vrsto podatkov, ki jih želite izbrisati, in kliknite gumb Počisti zgodovino.

Dodatki in razširitve

Chromeov brskalnik Chrome ponuja različne razširitve in vtičnike ter aplikacije za uporabnike, plačane in brezplačne. Pravzaprav lahko zaradi razširitev za vsak okus izdelate brskalnik Chrome za vas. Poiščite pravi program ali razširitev v uradni spletni trgovini. Če je razširitev dodatek in izboljšanje funkcij brskalnika, je program ločen program, ki deluje neposredno v brskalniku.

Kako dodati, odstraniti aplikacijo ali razširitev

Če želite v brskalnik Chrome dodati razširitev ali dodatek, morate v brskalniku Chrome v levem stolpcu izbrati Razširitve ali dodatke. Nato iz novega imenika izberite tisto, kar potrebujete, medtem ko lahko uporabite iskanje. Gumb "Namesti" se prikaže v bližini položaja želene aplikacije ali razširitve. Če dodate pripono, preverite, kateri podatki bodo dostopni, in kliknite Namesti razširitev. Po tem se bodo v zaganjalniku prikazali nameščeni programi »Chrome«, razširitve, ki jih vidite, pa lahko vidite kot gumbe v orodni vrstici »Chromium«.
Če želite odstraniti nepotrebno podaljšanje, morate iti v meni»Nastavitve za Google Chrome«, nato iz nje izberite »Dodatna orodja« in »Razširitve«. Na seznamu, ki se odpre, izberite želeno razširitev in kliknite gumb »Odstrani iz Chroma« in nato znova kliknite »Izbriši«. Aplikacijo lahko odstranite iz orodne vrstice "na namizju.

Koristne razširitve in programi

Tisti, ki sledijo časom, že dolgo uporabljajo priročne in uporabne razširitve in razširitve v svojem brskalniku. Funkcionalna v njih je lahko raznolika - od asistentov pri delu do iger in zabav. Oglejmo si nekaj zanimivih razširitev in aplikacij iz Google Chroma:
 • DataSaver je vaša resnična pomoč pri varčevanju prometa. Ima funkcijo stiskanja prenesenih strani, besedila in slik. Zelo priročno za mobilne naprave. To je že vgrajeno v različici Android ali iOS (Nastavitve - Varčevanje prometa).
 • AdBlock Plus - blokiranje nepremagljivega oglaševanja za več kot 90%, in vam bo omogočilo, da uživate v bivanju na spletu, ne da bi ga motili.
 • Hitre opombe - Beležnica, ki se po želji pojavi na spletu kot okno. Pomaga vam takoj zajeti misel, ki vas je obiskala na kateri koli spletni strani.
 • XTranslate - ta razširitev bo zagotovila takojšen prevod posameznih besed in celotnih spletnih strani, kar bo dovolj, da bo poudarilo zahtevano besedilo.
 • Gmail Offline - omogoča delo z pošto v odsotnosti interneta. Res je, da mora še vedno prejemati in pošiljati pisma. Toda odgovor se lahko natisne ne mudi.
 • Shrani v žep - shranite spletne strani za poznejše branje,istočasno čiščenje oglasov in nepotrebnih elementov, pri čemer ostanejo samo besedila in slike. Stran bo shranjena v predpomnilniku in bo dostopna tudi brez interneta.
 • Na koncu

  Torej, kaj je "krom"? To je sodoben in uporaben brskalnik. Pregled priljubljenih aplikacij in razširitev se lahko nadaljuje za nedoločen čas. Vendar pa se samo vi odločite, katero aplikacijo ali razširitev potrebujete. Odlična izbira, njihova raznolikost in dostopnost za brskalnik »Google Chrome« omogoča naše življenje lažje in svetlejše, pomaga pri delu, učenju ali vam omogoča, da skrajšate čas za igranje aplikacij.

  Sorodne publikacije