Kako pomnožiti v "Excel" celicah med seboj?

Danes je Microsoft Excel eno izmed najbolj priljubljenih orodij za kompleksne izračune. Njegova široka funkcionalnost vam omogoča, da poenostavite rešitev za številne naloge, ki ste jih prej morali porabiti veliko časa. Danes bomo razmislili, kako v "Excel" celicah pomnožiti med seboj v velikih količinah.

Množenje "excel"

Preden ugotovimo, kako pomnožimo v "excel" številki, je vredno omeniti široko funkcionalnost programa, ki vam omogoča, da delate z izrecno nalogo številk in z uporabo celic, ki vsebujejo same številke , formule, ki jih določajo. Da bi pomnožili eno ali več celic v število ali druge celice, je treba v vrstici formul po znaku enačbe določiti podatkovni element črke ali zapisati vrednost neodvisno.


Množenje na celicah celice

Nato je treba razumeti načelo, kako "Excel" pomnožiti celice v celico in katere težave se lahko pojavijo v procesu. Da bi pomnožili vrednosti dveh celic v formularni liniji, napišite naslednjo obliko: "= A * B", kjer se "A" in "B" nanašata na ustrezne elemente črke "Excel", tj. Celice.
Po pridobitvi rezultata je morda treba ustvariti kopijo, pogosto pa uporabniki brez razmišljanja preprosto kopirajo vrednost te celice tako, da jo vstavijo v drugo. Vendar pa bo s tem pristopom prišlo do spremembe in ustreznih referenc, ki kažejo na dejavnike. Da bi se izognili tej napaki, morate v celico, kamor želite kopirati rezultat, vnesti povezavo dokopira celico ali "popravi" naslov njegovih množiteljev z znakom "$". Znak dolarja ohrani vrednost povezave za parameter, ki ji sledi povezava $ A4, ki se vedno nanaša na stolpec A, 4 $ - na četrto vrstico, in $ A $ 4 - samo na celico A4. Z drugimi besedami, fiksacija celice je ustvarjanje absolutnega sklicevanja nanj.


Množenje stolpcev in vrstic

Z uporabo algoritma za določanje naslova celice lahko neposredno premaknete stolpec v stolpcu "Excel" ali vrstico na vrstico. Da ne bi zapravljali časa za pisanje velike formule, lahko preprosto uporabite lastnost spreminjanja sklica na celico, ko se prenese na nov naslov kazalca. To pomeni, da morate podvojiti vrednost v dveh stolpcih, zato je dovolj, da zapišete množilno formulo za prvi par celic, po tem, ko ohranite znak "black plus" v spodnjem desnem kotu, raztegnite rezultat navzdol vzdolž vseh vrednosti stolpcev množitelja.
Da bi dosegli podoben rezultat za strune, morate samo raztezati rezultat vzdolž črt. Treba je omeniti: da bi se izognili premiku v nadaljnjem kopiranju rezultatov, je treba v formuli določiti določen stolpec ali vrstico, da bi se izognili napakam pri izračunu.

Množenje vrstice ali stolpca v celici

Razumevanje, kako pomnožiti stolpec v stolpcu "Excel" ali vrstico na vrstico, bi morali ostati na eni določeni operaciji - množenju celice, vrstice ali stolpca.Če pomnožimo isti algoritem, kot v primeru množenja stolpcev, se rezultat pomnoži samo z vrednostjo prve vrstice stolpca, saj se naslov celice spremeni z vsakim spuščanjem celice na eno mesto.
Da bi se temu izognili, je treba določiti bodisi številko vrstice pomnožene celice bodisi njeno celoto, v tem primeru bo mogoče uporabiti njeno vrednost za več stolpcev. V primeru pomnoževanja vrstice na določeno celico je dovolj, da se določi črka stolpca, v katerem se nahaja, ali da dva parametra naslova konstante celice.

Kako pomnožiti vse številke v vrstici ali stolpcu

Včasih v Excelu morate izvesti operacijo, ki je podobna celotnemu znesku, samo z izvajanjem množenja. Vendar pa posebnega samodejnega postopka za to ne obstaja, tako veliko, ne vedo, kako "Excel" pomnožiti številke enega stolpca ali vrstice med seboj, to storite v eksplicitni obliki, pisanje dejanje za vsako celico. Pravzaprav v programu obstaja operacija, ki lahko pomaga rešiti vprašanje, kako večkrat povečati Excel v številu.
Da bi med seboj pomnožili določen obseg celic, je dovolj, da v meniju "Funkcija lepljenja" izberete operacijo, imenovano "PRODUCT". Kot argumente te funkcije je treba določiti celice, ki jih je treba pomnožiti med seboj, ki so lahko stolpci, vrstice, celice in celotni nizi. Treba je omeniti, da v prisotnosti prazne celice v danem razponu rezultat množenja nibo nič - v tem primeru program ignorira to celico, kar pomeni, da enako prazno vrednost enoti.

Povzetek

Po razumevanju, kako se pomnoži v Excelu, je mogoče izvajati dokaj zapletene dokumente, vključno z gospodarskimi poročili in ocenami. Večino aritmetičnih operacij lahko izvedemo po podobni shemi, za nekatere pa je treba upoštevati tudi posebnosti njihove izvedbe, pa tudi obliko celic. Na primer, ko je celica razdeljena na celico, v odsotnosti vrednosti v eni od njih, bo rezultat napaka delitve nič.

Sorodne publikacije