Dexp Ixion e145: Kratek pregled

Podjetje Dexp je težko poimenovati dobro znano, vendar se tako ali drugače sooča z njim. Še posebej pogosto so izdelki tega podjetja vidni v različnih domačih spletnih trgovinah, kot tudi v običajnih hipermarketih tehnologije.

Dexp je dejansko rusko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1998 v Vladivostoku. Podjetje je specializirano za proizvodnjo pametnih telefonov, tablic, namiznih računalnikov in prenosnih računalnikov. V današnjem majhnem pregledu bi želel razmisliti o eni od naprav imenovanega proizvajalca - pametnega telefona Dexp Ixion e145 in hkrati ugotoviti, ali lahko naše naprave tekmujejo s tujimi analogi ali ne. Začnimo!


Opis

Dexp pametni telefon Ixion e145 ni novost v letu 2017, temveč model, ki je izšel leta 2015, dve različici sta bili standardni in EVO SE. Iskreno, razlika med različicami je minimalna, in če je ne pogledate, potem sploh ni opazna.
V času izdaje je naprava zdaj zelo poceni, vendar je o tem pozneje. Kupite ga lahko samo na uradni spletni strani proizvajalca, saj v drugih trgovinah e145 ne bo več mogoče najti. V pametnem telefonu ni posebnih posebnosti - to je najbolj običajna ultraproračunska naprava, namenjena najbolj običajnim nezahtevnim ljudem.

Videz

Videz telefona Dexp Ixion e145 je zelo dober. Na voljo je v teh barvah - oranžna, črna in modra (modificirana EVO SE). Mimogrede, ni nobene razlike od običajne različice "EVO", do velikosti, teže indrugih parametrov.


Material, iz katerega je telefon sestavljen, je običajna poceni plastika. Kakovost gradnje je nadpovprečna. Deli ohišja so tesno pritrjeni, včasih pa se pojavijo škripanje. Še posebej dobro je slišati, če je telefon tesen in tesen v roki. Zadnji pokrov tudi ne povzroča zaupanja. Sedi na svojem mestu dobro, vendar je stiskanje, tako da bo pod njim imelo kaj za posojilo.
Pomanjkljivost je mogoče pripisati pokritosti s plastičnim ohišjem. Je sijajna, zaradi česar so prstni odtisi zelo dobro vidni na površini. Poleg tega, če je roka rahlo vlažna, potem telefon skuša zdrsniti stran od njega zaradi zaobljenih vogalov in vse enakega sijajnega zaključka.
Na sprednji strani pametnega telefona je zaslon 45 cm diagonalno, gumbi na dotik pod njim, kot tudi zvočnik na vrhu, skupaj s sprednjo kamero in senzorji osvetlitve in približevanja. Na desni strani so že obicajne tipke za vklop /zaklepanje in zibanje glasnosti. Leva stran je prazna, na njej ni nič.
Na vrhu je priključek za mikro USB in 35 mm priključek za priključitev slušalk. Mimogrede, oba priključka sta premaknjena v levo in sta zelo blizu drug drugemu. Na dnu ni ničesar drugega kot luknja za mikrofon.
In končno, za telefonom je glavna kamera, LED bliskavica in majhna reža pod zunanjim zvočnikom. Oko kamere je precej rahlo naletelo na površino, tako da zunanji zvočnik nese bo popolnoma prekrivalo, če pa bo telefon še vedno ležal na zadnji strani, potem obstaja možnost, da prekličete klic.

Specifikacije

Specifikacije Dexp Ixion e145 so precej dobre, kot za ultraproračunsko napravo, vendar ne povzročajo posebnega navdušenja. Da, procesor je nameščen tukaj iz modela Mediatek, MTK6572M. Ima 2 jedra, ki delujejo na 1 GHz. RAM je samo 512 MB, zato ni vredno prenesti določenega pametnega telefona. Kot video pospeševalnik se uporablja čip Mali-400 MP. Ni potrebe govoriti o visoki ali celo povprečni uspešnosti. Nekaj ​​podobnega bi lahko videli v letih 2011–2013, na pametnih telefonih, kot so Samsung Galaxy Gio, Sony Xperia U, Xperia Sola. Čeprav so se zaradi pravičnosti navedeni pametni telefoni zdeli veliko bolj zanimivi ne le navzven, ampak tudi v smislu železa.

Zaslon

Zaslon v Dexp Ixion e145 ima diagonalo 45 palcev. Njegova ločljivost je 854 x 480, gostota slikovnih pik na palec pa 218 ppi. Matrika temelji na IPS tehnologiji. Iskreno, matrica ni najbolj uspešna. Vidni koti so povprečni, odstopanja v eno ali drugo smer, zaslon začne rumeno ali vijolično, nasprotno.
Barvni prenos rahlo izgubi, ne bi preprečil rahlega povečanja zasičenosti zaslona. Svetlost zaloge je majhna, informacije o svetlem soncu verjetno ne bodo jasno vidne.

Kamera

Za fotoaparat Dexp Ixion e145 ima dva pametna telefona. Najprej je osnovni, ima modul 2 Mp in je opremljen s samodejnim ostrenjem. Sprednja kamera ima ločljivost 03 MP in je primerna zaVideoklici Skype.
Kar zadeva glavno kamero, je tu najverjetneje kljukica. Ni jasno, zakaj je tu potreben samodejno ostrenje, ker je preprosto nemogoče dobiti vsaj bolj ali manj vredno fotografijo.

Baterija

Baterija Dexp Ixion e145 ima zmogljivost 1600 mAh. Na prvi pogled se zdi, da to ni veliko, vendar ni. Glede na to, da ni najbolj zmogljiv nadev pametnega telefona in dejstvo, da se telefoni iz Dexpa razlikujejo v povečani "živahnosti", lahko varno pričakujete od stroja 2-3 dni dela brez polnjenja. Vendar pa je ta številka mogoče doseči le, če uporabljate napravo kot redno "narečje" + SMS in nekaj ur na dan deskanje po internetu.

Operacijski sistem

Pametni telefon z operacijskim sistemom Android 5.0 deluje popolnoma standardno ali, kot pravijo, "goli android". V napravi ni zavor ali kablov, vse deluje gladko, vendar še vedno ob pomanjkanju OPERATIVNEGA pomnilnika se lahko pojavijo majhne zavore.
Kar se tiče alternativne firmware na Dexp Ixion e145, je zelo malo. Ogledate si jih lahko v ločeni veji na strani 4pda. Obstajajo navodila, kako jih namestiti.

Cena in sklep

Danes je Dexp Ixion e145 mogoče kupiti po ceni 2700 rubljev, zaradi česar je zelo poceni. Torej, telefon ne more pohvali z nekaj posebnih funkcij in funkcij, vendar po svoji ceni, ponuja vse potrebne zahtevne stranke, ki išče najbolj navaden telefon na dotik zaslon.

Sorodne publikacije