Nvidia GeForce 7025: Opisi in aplikacije

Mnogi uporabniki so prišli do takšne vrste grafične kartice kot integrirane. Samo Nvidia GeForce 7025, za razliko od mnogih, se nahaja na matični plošči, ne v procesorju. Potem pa se pogovorimo o njegovih značilnostih in v katerih matičnih ploščah se lahko srečamo.

Nvidia GeForce 7025: Funkcije

Kot mnogi vgrajeni grafični procesorji, ta predstavnik črpa večino sredstev iz drugih komponent. Nvidia je v letu 2006 izdala žetone sedme generacije. Torej, z delovno uro frekvenco 425 megahertz, ta grafična kartica igra video posnetke na lestvici 2 x 2. Obstaja podpora za DirectX deveto različico in tretjo generacijo shader model. Ta grafični procesor odda sliko na zunanji zaslon z enim samim spojnikom - DVI. Območje kristala je 87 kvadratnih milimetrov. Na 112 milijonov tranzistorjev je 90-nanometrski proces. Tudi grafični čip Nvidia GeForce 7025 ima tehnološko podporo tretje generacije proizvajalca Nvidia CineFX. Razpoložljivi pixel shaderji tretje generacije (kot so verteksni shaderji). Ne zahteva dodatne hrane, vendar je vredno razmisliti o hlajenju.


Vgrajeni grafični procesor je primeren za izvajanje preprostih aplikacij, aplikacij in opravil brskalnika. Lahko poskusite zagnati navadno ali flash igro, vendar ne smete računati na visoko zmogljivost.

Katere matične plošče lahko najdem?

Vse matične plošče z nameščenim video čipom Nvidia GeForce 7025standardov velikosti, ki ustrezajo obliki faktorja microATX. Procesorji za take matične plošče se bodo ujemali z vtičnico AM3. Te matične plošče imajo le dve reži za RAM in njihova skupna vrednost ne sme presegati 8 gigabajtov. Ker je grafična kartica integrirana, uporablja pomnilnik RAM - delovno frekvenco in pomnilnik, kar močno zmanjša skupno porabo energije.

Primer matične plošče s podatkovnim video čipom

ASRock N68 UCC ima vtičnico za procesor, ki ustreza parametrom vtičnice AM3. Faktor oblike, kot je navedeno zgoraj, ustreza standardu microATX.
Matična plošča ima dve reži za pomnilnik DDR2. Podpira procesorje AMD s porabo energije do 95 vatov. Pasovna širina podatkov je dve gigatexceli na sekundo. Največji dovoljeni RAM je 8 gigabajtov. 12-voltni napajalni kabel ima 24 kontaktov. Velikost take matične plošče je 216 x 178 centimetrov.

Sorodne publikacije