Kaj je Gmail: pojem, ustvarjanje e-pošte, račun in nastavitve

V našem času široko razširjena uporaba računalniške tehnologije ne more predstavljati oseba, ki uporablja računalnik ali mobilni telefon, ki nima registriranega e-poštnega naslova. Takšne storitve v svojem neposrednem namenu pri delu z elektronsko korespondenco opravljajo daleč ne edino vlogo, lahko pa se uporabljajo tudi za dostop do drugih funkcij. Do danes so na voljo številne spletne storitve. Ena izmed najbolj priljubljenih poizvedb je pošta Gmail.com. Kaj potrebuje ta storitev, kako ustvariti lastno registracijo, prilagoditi pošto in dodatne module, nato pa poskusiti razumeti, ob upoštevanju vseh glavnih vprašanj, kolikor je mogoče, podrobno. Ampak za začetek, naj na kratko preučimo, kaj je Gmail in kakšne so prednosti te storitve v primerjavi s podobnimi storitvami. Veliko napreduje, je treba opozoriti, da je njegov razvijalec in lastnik svetovno znani IT velikan Google, iz katerega veliko uporabnikov računalnikov, ki imajo raje brskalnik Chrome za brskanje po spletu in lastnike pametnih telefonov, ki uporabljajo operacijske sisteme Android, nekatere sklepe.


Kaj je Gmail?

Torej, kaj je ta služba. Kot že omenjeno, to ni le sredstvo za delo z e-pošto.
Uporabniški račun, ki je ustvarjen ob registraciji v pošti Gmail.com, je najbolj blizu in avtomatiziran za druge.Googlove storitve in se lahko uporabijo tudi za ustvarjanje profila na mobilnih telefonih (brez takšnega računa naprava Android ne bo popolnoma uporabna). Toda storitev v smislu svojih zmogljivosti ima veliko število dodatnih funkcij in modulov, ki jih navadni uporabniki pogosto ne samo pozabijo, ampak sploh ne vedo.

Koristi Gmaila

Toda zakaj je ta storitev vodilna v številnih analogih? Dejstvo je, da ima na začetku sama storitev veliko zanimivih funkcij, včasih celo skritih od uporabnikovih oči, med katerimi lahko opazimo naslednje:


 • prijazen in lahko prilagodljiv vmesnik, ki temelji na mnogih predlogah ali po meri prednosti;
 • popolna sinhronizacija s skoraj vsemi znanimi Googlovimi storitvami;
 • izboljšan sistem za zaščito pred neželeno pošto;
 • uporaba največje zavarovane povezave;
 • možnost, da se za glavne račune vežejo dodatni računi, ne pripada glavni poštni službi;
 • Gmailove možnosti za prijavo in prijavo hkrati z več napravami s sinhronizacijo računov in naprav med seboj;
 • Začetna velikost je dodeljena obsegu poštnega predala najmanj 15 GB z možnostjo povečanja za nominalno ceno in še veliko več.
 • Začetna registracija in ustvarjanje računa

  Zdaj gremo neposredno na ustvarjanje nabiralnika in registracijo uporabniškega računa, ob predpostavki, da uporablja osebni računalnik in nemobilna naprava s sistemi Android na krovu. Ni treba posebej poudarjati, da morate najprej obiskati uradno spletno stran Gmail.com z vnosom ustreznega naslova v kateri koli od obstoječih nameščenih brskalnikov. Če na domači strani vsaj enkrat ne najdete registriranega naslova v lokalnem računalniku, se bo samodejno preusmerilo na vir, kjer je bila opravljena registracija.
  Tukaj morate klikniti na gumb za ustvarjanje računa, po katerem se na zaslonu prikaže majhen vprašalnik, ki ga želite izpolniti. Na splošno je vse preprosto, a težave vas lahko obdržijo v prvih korakih. Najpomembnejša težava je, da se bo Google prijavil v Gmail, zato bo moral iznašati nekakšen izvirni vzdevek, saj število uporabnikov te storitve izračunajo desetine milijonov ljudi, tako da pokažite domišljijo. Za to so vse možnosti, saj lahko za vzdevek uporabite številke, črke in simbole, njihovo skupno število pa lahko variira od 6 do 30. Za geslo Gmail je tudi zaželeno, da vnesete nekaj prefinjenega in ni omejeno na kombinacije, kot so "qwerty12345" ali rojstni dnevi. , ker se taka gesla prekinejo v nekaj sekundah. Res je, da skupno število znakov v tem primeru nima omejitev, vendar mora biti vsaj osem. Ko ustvarjate svoj poštni račun Gmail.com, posebno pozornost namenite vnosu številke mobilnega telefona. Ne morete ga vnesti, če nameravate kupiti pametni telefon Android v prihodnosti in ga uporabiti samostojno.SIM kartico, lahko navedete številko (to bo uporabno pri registraciji na telefonu).

  Neobvezni naslov

  Uporabniki, ki prvič registrirajo, imajo pogosto pomisleke glede potrebe po uporabi dodatnega naslova. Kaj pa, če pozabite svoje podatke in nimate naprave Android? Navsezadnje bo za pošto Gmail prijava v e-pošto (glavno registrirano polje) postala nemogoča. Vendar bo priloga sekundarnega naslova omogočila, da obnovite podatke v nekaj minutah (za to bo poslano pismo). Potem boste morali sprejeti le pogoje sporazuma. Opomba: Če razmišljate o ustvarjanju več računov za delo, ne delajte napak, ko nastavljate prijavo - Gmail.ru pošti Googlovim storitvam nima nič opraviti, vendar lahko določite tak naslov le kot dodaten. Lahko pa imate več aktivnih računov. Ustvarite lahko dodatno registracijo s predhodno izdajo iz svojega računa ali neposredno z dodajanjem nove registracije v svojih nastavitvah.

  Osnovne nastavitve vmesnika

  Torej, kako ustvariti Gmail pošto, ste ugotovili. Zdaj pa na kratko preučimo nastavitve spletnega vmesnika. Za začetek lahko uporabite klic nastavitvenega menija s klikom na gumb s sliko orodja in izbiro ustrezne postavke.
  Nato se bo pojavilo okno, v katerem so tri vrste vnaprej nameščenih predlog: privzeto so standardne in kompaktne. Nekoliko se razlikujejo, tako da lahkouporabite tisto, ki je najbolj udobna. Na dodatnih nastavitvah se ustavimo še malo kasneje, vendar lahko vsem uporabnikom takoj podate nekaj nasvetov: ne oklevajte, da dodate svojo fotografijo, ki bo prikazana kot avatar, vendar ob uporabi nastavitev eksperimentirajte z oddelkom, kjer lahko izberete nekaj za sebe, ko kliknete na nastavitev teme. primerno. Na splošno je na voljo veliko nastavitev za spreminjanje parametrov, zato jih lahko poskusite spremeniti. Tu ni nič zapletenega.

  Dvostopenjska overitev

  Ko govorimo o tem, kako je Gmail, je še posebej pomembno omeniti, da to ni samo poštna storitev, ampak ena najbolj varnih naborov naprednih funkcij. Daleč od zadnjega je v dveh korakih preverjanje pristnosti, ki je nastavljeno neposredno v uporabniških nastavitvah računa (povezava za prijavo v Googlu), varovala podatke na vseh napravah.
  Privzeto so te možnosti za prijavo v Gmail.com deaktivirane, vendar jih lahko, če je potrebno, omogočite, nato pa boste za prijavo vedno morali vnesti podatke za prijavo in potrditveno kodo, poslano na telefonsko številko, določeno pri registraciji.

  Dodajanje naprav

  Pri aktiviranju preverjanja pristnosti je mogoče dodati zanesljive naprave, za katere je mogoče prekiniti drugo stopnjo (potrditev) (telefon, domači računalnik, prenosni računalnik ali tablični računalnik).
  Poleg tega lahko takoj uporabite hitro ustvarjanje enkratnih kod, kiče se želite prijaviti v storitve, na primer, če ste v tujini. Na koncu lahko priložite tudi nekaj dodatnih dodatkov, ki lahko z vašim računom uporabijo Googlov dostop do vašega Google računa. Ko izberete aplikacijo, se ustvari dodatno geslo, ki ga boste morali uporabiti pozneje (ko vklopite preverjanje v dveh korakih za vse povezane storitve in programe, se dostop samodejno zapre).

  Nastavitev možnosti nabiralnika Gmail.com za razvrščanje pošte po kategorijah, oznakah in bližnjicah

  Kar zadeva nastavitve nabiralnika, lahko poleg naprednih nastavitev izkoristite tudi napredne funkcije. Vse možnosti so v nastavitvenem meniju. Za začetek lahko uporabite orodje za samodejno razvrščanje dohodne korespondence, kljub temu, da storitev kot sama določa in kje dati.
  Za katero koli mapo (na primer za dohodna sporočila), ko kliknete gumb zobnika, lahko izberete, katere kategorije bodo prikazane na zaslonu. Še dve možnosti za razvrščanje e-poštnih sporočil sta nastavitev tako imenovanih zvezdic in bližnjic za njih, kot sta pomembnost sporočil in njihova lokacija na zgornjih ravneh aktiviranja opomnikov. Z bližnjicami lahko ustvarite ne samo porazdelitev črk po kategorijah, temveč ustvarite tudi nekaj podobnih map, ki bodo prikazane v drevesni strukturi. Nalepke lahko sami izbrišete, vendar to ne vpliva na odstranjevanje samih sporočil, na nek načinv določeni kategoriji.

  Filtriranje in uvoz podatkov

  Ampak, kot je jasno, vsakič, ko premaknete črke v določeno mapo ali kategorijo, to ni povsem priročno. Ali se lahko to stori tako, da poštna pošiljka na določenih mestih brez vaše udeležbe postavi korespondenco? Da, lahko! Nastavitve filtra veljajo za to.
  V najenostavnejšem primeru lahko uporabite naslovno nalogo, če pa želite, lahko vključite bolj kompleksne pogoje distribucije na seznam možnosti, na primer z določitvijo, na primer, nekaterih ključnih besed ali besednih zvez, ki so lahko v določeni črki, s samodejnim premikanjem takih sporočil v določeni lokaciji. Še en "čip" pošte je zmožnost uvoza absolutno vseh podatkov s povezovanjem drugih e-poštnih naslovov, ki niso neposredno povezani s storitvijo Gmail.com.
  Ko odprete nastavitve računa in uvažanje, lahko vidite veliko zanimivih možnosti. Tukaj morate začeti z uvozom podatkov iz drugih poštnih predalov (na primer Mail.Ru) in lahko prejemate pošto iz teh nabiralnikov neposredno v vmesniku Gmail. Je to priročno? Nedvomno! Opomba: Če e-poštna storitev ni vključena na seznam, boste morali ročno konfigurirati protokole POP3 /IMAP.

  Samodejni odzivnik

  Če je potrebno, če nameravate oditi na počitnice, potovati ali pa ne boste dolgo, če ne boste imeli možnosti preveriti pošte, lahko uporabite aktiviranje telefonskega odzivnika, ki se bo odzval na vsa dohodna sporočila z uporabopredlogo, ki jo lahko ustvarite sami. Upoštevajte, da se odgovori na korespondenco, ki so označeni kot neželena pošta, ne posredujejo.

  Vgrajen Messenger

  Druga velika značilnost je uporaba vgrajenega pogovora za pogovor Hangouts, ki ga mnogi poznajo pri standardnih aplikacijah Android.
  Če ga uporabljate neposredno, lahko ustvarjate skupinske klepete, izmenjujete medijske vsebine, hranite videokonference, pošiljate in sprejemate SMS, kličete itd.

  Dodajanje dodatnih funkcij

  Končno lahko uporabite dodatek nekaterih nestandardne funkcije. Na primer, včasih je priporočljivo aktivirati pogovore, dodati prikaz sporočila neposredno na namizje, kar je še posebej priročno, kadar se ukvarjate s korespondenco iz drugih storitev, ponovno konfigurirate kombinacijo bližnjic, spremenite videz gumbov, dodate digitalni podpis, aktivirate način brez povezave, ko črke bodo poslane šele, ko boste ponovno vzpostavili povezavo z internetom, uporabili del laboratorija, kjer so predstavljene nove preiskovalne funkcije, ki še niso izvedene v glavnem naboru poštnih storitev, itd. ato

  Nekaj ​​vprašanj o brisanju računa

  Kaj je Gmail, je hitra rešitev. Kot je, seveda, jasno, da v celoti opisati vse funkcije in zmogljivosti te storitve ni mogoče zgolj fizično, in s nastavitvami za njihovo globoko razumevanje bodo morali eksperimentirati na svoje. Kar se tiče odstranitve registracije, obstajata dve možnosti: lahkoizbrišete le pošto, pustite račun aktivno ali izbrišite eno in drugo. Bolje je, da izberete prvo možnost, seveda, ker ko deaktivirate račun, ki ga lahko povežete z drugimi napravami, kot je pametni telefon ali tablični računalnik, se te naprave samodejno deaktivirajo in ko jih poskusite uporabiti, boste prejeli napako za dostop. Ko bo zapis popolnoma izbrisan, bo moral opraviti več korakov potrditve in navesti e-poštni naslov, ki ni povezan z Googlovimi storitvami ali rezervnimi naslovi. Opomba: Pri brisanju samo celotnega nabiralnika lahko uporabite funkcijo arhiviranja in zahtevate predložitev vsebine na drug naslov ali shranite oblak v arhiv. V tem primeru bodo shranjene ne le črke, temveč vsi naslovi, ki so lahko v imeniku. Med drugim je pogosto zelo težko popolnoma obnoviti oddaljeni račun in to je mogoče storiti le v nekaj tednih od trenutka popolne odstranitve. Torej, preden se lotimo takšnih stvari, dvakrat premislite o najprimernejši odločitvi.

  Sorodne publikacije