Procesor Qualcomm Snapdragon 410: pregled, tehnični podatki in pregledi

S tehnološkega vidika je mikroprocesor Qualcomm Snapdragon 410 postal "prebojna" rešitev. To je prvi čip s podporo za 64-bitno računalništvo. V tem primeru je veljal za proizvajalca naprav srednjega razreda. Ta model procesorja bo namenjen temu pregledu.

Namen čipa. Zgodovina videza

Drugo kodno ime v skladu s specifikacijami proizvajalca mikroprocesorja Snapdragon 410 - MSM8916. Napovedana je bila decembra 2013. Ključne inovacije te naprave so nova arhitektura Cortex A53 in sposobnost obdelave kode v 64-bitnem načinu računalništva. To ohranja združljivost nazaj in čip je sposoben obvladovati predhodno razvito 32-bitno kodo. Prvi model z uvedbo 64-bitnih registrov je bil Apple A7 čip, predstavljen septembra 2013. Da bi lahko sledili tehnologiji, je bil Qualcomm prisiljen predložiti alternativno rešitev, ki je veljala za del tega materiala mikroprocesor.


Model proizvajalca je razdeljen na naslednji način:
 • Proračunski procesor na ravni proračuna je Snapdragon 2XX. Nizka hitrost, zastarela arhitektura in manjša količina računalniških enot omogočajo uporabo podobnih čipov samo v pametnih telefonih v ekonomskem razredu.
 • Serija 4XX in 6XX sta CPU srednjega razreda. Imajo naprednejše tehnične specifikacije in znatno povečajo zmogljivost. Zato se lahko uporabljajo kot osnova za vmesne mobilne naprave. To je toTa skupina vrednostnih papirjev pripada junaku tega pregleda.
 • Premijski pametni telefoni pa temeljijo na čipih vrstice 8XX. Ta položaj je označen z visoko hitrostjo ur in najsodobnejšo arhitekturo. Ampak cena teh naprav je primerna.
 • Značilnosti računalniškega dela

  Kot je bilo že omenjeno, Snapdragon 410 temelji na mikroprocesorski arhitekturi A53. Njegov prototip je bil 32-bitni A7. Kot rezultat, ta procesor odlično združuje visoko stopnjo energetske učinkovitosti in sprejemljivo raven učinkovitosti. Strukturo tega čipa sestavljajo 4 računalniške enote. Hitrost vsakega od njih v načinu največje produktivnosti je 14 GHz. Če programska koda ne zahteva maksimalne zmogljivosti, se lahko hitrost katerekoli od njih zmanjša na 300 MHz. Če je za reševanje dane naloge dovolj 1 ali 3 jedra, se neuporabljena računalniška moč samodejno izklopi.

  Pomnilniški podsistem. Značilnosti OPERATIVNEGA pomnilniškega krmilnika

  Procesor Snapdragon 410 lahko upravlja dve vrsti čipov RAM. Ena izmed njih je LPDDR2. V tej kombinaciji se zmogljivost mobilnega računalniškega sistema znatno zmanjša. Druga vrsta uporabljenega pomnilnika je LPDDR3. Delovanje pametnega telefona v tem primeru je močno povečano. Količina RAM-a je lahko 1 GB ali 2 GB. Tudi RAM krmilnik je enokanalni. Ta okoliščina zmanjšuje produktivnost mobilnega računalniškega sistema kot celote. Ampak, če je bil kontrolor RAM-advokanalni, potem se je čip na hitrosti spremenil v odločitev o premijski ravni.

  Grafični podsistem. Kamere

  Procesor Qualcomm Snapdragon 410 je opremljen z grafičnim podsistemom Adreno 306. Naprave serije AMD Radeon so prototip tega pospeševalnika. Pravočasno je Qualqomm pridobil licenco in te pospeševalnike spremenil za potrebe mobilnih naprav.
  Najvišja ločljivost zaslona, ​​ki jo podpira grafična kartica, je FullHD ali 1080p. Toda v praksi so proizvajalci uporabili matrico HD-formata v takšnih mobilnih rešitvah. Kot videobuffer se uporablja del RAM-a, ki ga samodejno rezervira operacijski sistem. Najbolj optimalna uporaba senzorjev kamere je 13 MP v takšnih mobilnih napravah. Vendar so proizvajalci praviloma take rešitve opremili s senzorji v 8 Mp in 5 Mp.

  Komunikacije

  S tem čipom je opremljen odličen nabor podprtih načinov povezovanja. Vključil je naslednjega proizvajalca:
 • univerzalni brezžični oddajnik, ki podpira vse pomembne spremembe celičnih omrežij. V tem primeru ta seznam vključuje GSM /2G in UMTS /3G kot tudi LTE /4G.
 • Drug pomemben brezžični vmesnik, ki ga podpira ta mobilni čipset, je Wi-Fi. In pri hitrosti prenosa, gre celo LTE /4G.
 • Ta seznam dopolnjuje Bluetooth. Če se prva dva vmesnika uporabita za izvedbo povezave na "globalno" mrežo, potem se ta oddajnik vklopi, ko se signal odda v zunanjo akustiko ali pri izmenjavi informacij s podobnimi podatki.pripomočki za mobilne naprave.
 • Poleg tega se izvaja podpora GPS. Poleg tega lahko ta čipov priključite tudi na alternativne navigacijske sisteme GLONASS in Beidou.
 • Glavni žični vmesnik je USB. Poleg tega se ne uporablja samo za sinhronizacijo z računalnikom in za polnjenje baterije.
 • Dopolni celoten zvočni seznam tega seznama 35 mm. Nenadomestljiv je pri preklapljanju s stereo sistemi.
 • Tehnologija. Poraba energije

  Snapdragon 410 je bil izveden v tehnološkem postopku, ki je dosegel toleranco tolerance 28 nm. Do leta 2013 je bil eden najboljših. Ampak od takrat je že 5 let. V skladu s tem se je tehnologija proizvodnje polprevodnikov dramatično spremenila. Glede na zagotovila razvijalca, ta mikroprocesor v povezavi s 5-palčnim zaslonom, 2000 MAG baterijo in 1 GB OPERATIVNIM pomnilnikom omogoča samostojno delo 17-20 ur. Tudi ta vrednost velja za način omrežja 3G. Če pa preklopite na način GSM, se bo avtonomija povečala na 15 dni.

  Specifični model

  Nabor čipov Qualcomm Snapdragon 410 je bil osnova mnogih pametnih telefonov. Med njimi sta tudi Desire 510 iz NTS. Diagonala zaslona je 47, njegova ločljivost pa je 854 x 480. OPERATIVNI pomnilnik je 1 GB, vgrajeni pogon pa 8 GB, 4 GB pomnilnika pa je napolnjen z nameščeno programsko opremo, tako da lahko uporabnik računa le na preostalih 4 GB. Ekspanzijski pomnilnik lahko na zunanji kartici vsebuje dodatnih 128 GB. Zmogljivost baterije v tej napravi je magija 2100. Glavni pripomoček za programsko opremo je Androidrazličica 4.4 Takšna naprava je zdaj mogoče kupiti za 5000 rubljev. To je odlična vrednost za pripomoček 4G /LTE, tudi s trenutnimi standardi.

  Ocene. Pomembnost CPU

  Za prednosti Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 so strokovnjaki in lastniki naslednji:
 • Energetska učinkovitost, ki je posledica uporabljene mikroprocesorske arhitekture.
 • Sprejemljiva produktivnost, ki je dovolj za reševanje večine dejanskih vsakodnevnih nalog.
 • Cenovno ugodne mobilne naprave.
 • Minus tega mikroprocesorja je samo eden - to je trenutno zastarelo. Vsekakor se je elektronska tehnologija v petih letih radikalno spremenila in junak članka je moralno in fizično zastarel. Zato ta čipov zagotovo ni aktualna naprava.

  Zaključek

  Ključna značilnost Snapdragon 410 je bila podpora za 64-bitne aplikacije. Še več, ta čip je bil prvi na tem mestu v seriji Qualcomm. V prihodnje ga je leta 2015 zamenjal 412 in 415. Nato je prišel 425 in 427 let kasneje. Najpomembnejša odločitev te serije je 435. To je najnovejši čip in je dejansko mikroprocesor v tej vrstici. Seveda so takšni pametni telefoni precej drage naprave, vendar imajo večjo zmogljivost. To je dejanska programska platforma, ki bo prava izbira za to. Ta čipov ima določeno mejo učinkovitosti. Zato je najbolj primerno izbrati računalniške module Snapdragon 435 c 8.

  Sorodne publikacije