Nvidia GeForce GTX 260: funkcija, pregledi

Nvidia ima zelo bogato izkušnjo z video karticami. Ta izdelek je ustvarila že dolgo in je bila praktično prva, ki je postala vodilna na trgu. Kljub temu je imel ta proizvajalec tudi težave, s katerimi se je moral spopasti ves svet. Po izdaji GT200 so bili ventilatorji razburjeni zaradi dragih čipov. Zato so bili konkurenčni modeli zelo uspešni. Nvidia je morala, da bi ostala na površini, znižala svoje stroške, da bi pritegnila ljudi v serijo GTX. Ob povrnitvi zanimanja uporabnikov je družba izdala GeForce GTX 260, ki je v celoti ustrezala navadnim strankam.


O zemljevidu

Pogosto se novi GeForce GTX 260 primerja s starejšim modelom GTX 280. To je povsem upravičeno, saj ima čip v njih GT200. Glavna razlika med obema modeloma je število aktivnih enotnih procesorjev. GTX 260 ima manj pomnilnika.
V drugem, v novem modelu, je pomnilnik GDDR3 skoraj 900 MB, frekvenca pa 1998 MHz. Prav tako je treba omeniti pasovno širino - 1119 GB /s, tehnični proces proizvodnje - 65 nm, in porabo energije - do 182 W.

Varianca

V letu 2008 je prišlo do veliko sprememb na GeForce GTX 260. Njihove značilnosti se praktično niso razlikovale. Edina stvar, ki je že v letu 2009 spremenila tehnologijo procesorja. V drugem so imeli razlike v videzu, v pospeševalnem potencialu. Med podjetji, ki so razvila video adapter, sta bila XFX, Gigabyte in Palit.


XFX v primeru

Najprej upoštevajte XFX GeForce GTX 260. Značilnosti tega adapterjapraktično ne razlikuje od izvirnika. Dostavljeno "pihanje" v veliko kartonsko škatlo. Videz je bil privlačen, XFX-style, acid-zelena barva. Spredaj je opozoril na splošne informacije, od zadaj pa bolj podrobno. Proizvajalec je na stran seznama navedel tudi seznam minimalnih funkcij in sistemskih zahtev. V notranjosti škatle kupec čaka veliko presenečenj. Zapletenost in resnično posebna vrsta velikodušnosti. Na voljo so trije adapterji za VGA, 6-pin PCI-Express in HDTV-Out. Na voljo je tudi kabel za prenos avdio signala v adapter. Značilno je, disk z "drva" in veliko navodil. In kar je najpomembneje, uporabnik ima na voljo disk s polno različico prvega dela igre Assassins Creed in ploščo blagovne znamke na vratih "I Play - Ne moti".

Izgled

Iz grafične kartice XFX GTX 260 so se oblikovne značilnosti označile. Obstaja tudi opazen slog strupene zelene barve. Dimenzije so precej velike. Mimogrede, hladilni sistem je popolnoma enak kot pri starejšem modelu 280. Na prvi pogled se zdi, da je primer monoliten, saj je podjetje vse nalepke skrilo. Če želite pogledati pod ohišje, morate skrbno poiskati vijake.
Logotip podjetja in okno ventilatorja sta vidna na sprednji strani. Na hrbtni strani je plastična žar, tako da adapter ni poškodovan. Obstaja tudi škrbina, ki skriva SLI in SPDIF. V bližini so dodatni priključki za napajanje. Izhod slike je DVI, s samo dvema. Na voljo so za adapterje, če morate priključiti kabel VGAali HDMI.


Tehnična komponenta

Delitev XFX je dobro delovala z GeForce GTX 260. Njegove značilnosti so nekoliko boljše od prvotne različice. Ta model ima GT200 čip druge revizije, ki ima 192 enotnih procesorjev. Pogostost njihovega dela je 12 GHz. Hkrati jedro deluje na 576 MHz. Video pomnilnik je dobil nenavaden volumen - 896 MB, tip - frekvenca GDDR3 - 1998 MHz. Kar se tiče starejšega brata, je bil ta model vsaj manj toploten in dober hladilni sistem. Pri zmerni hitrosti ventilatorja se temperatura grafičnega jedra dvigne na 80 stopinj. Takšen indikator se zdaj morda zdi nenavaden, toda takrat je bil odličen indikator, saj bi lahko GTX 280 ogreval do 100 stopinj.

Za izboljšanje XFX

Da bi Nvidia GTX 260 postala boljša, bi lahko naredili overclocking. Pomembno je takoj povedati, da je treba pred izboljšavo vsaj s pomočjo pomagati okrepiti hladilni sistem. Po overclockingu se je izkazalo, da ima kartica velik potencial. Uspelo mi je povečati frekvenco video pomnilnika za 430 MHz, kar je skoraj 22%. Izboljšali so se tudi indeksi frekvenc rastrske in shader domene. Na splošno je uspešnost postala boljši čas. Na splošno je ta različica Nvidia GeForce GTX 260 značilnosti, čeprav ni bila slaba, vendar v razmerju "cena /kakovost" ni bil povsem uspešen. Ni mogel prenesti svojih konkurentov z AMD. Bili so hitrejši, energetsko učinkovitejši in cenejši.

New breath

Toda leta 2009 je celotna serija prešla v posodobljen čip G200b. Bistvo spremembe je, da je proces zdajProizvodnja je bila izvedena s hitrostjo 55 nm, ne 65 nm. Tako so se dimenzije procesorja bistveno zmanjšale, kar se je odrazilo v stroškovni ceni. Na ta čip je bilo prenesenih več kartic, vključno z NVIDIA GeForce GTX 260. Njegove specifikacije so postale še bolj zmedene.
Dejstvo je, da je tri mesece po izdaji GTX 260 leta 2008 proizvajalec izdal možnost s povečanim številom enotnih pretočnih procesorjev. Od 192 kosov, so postali 216. Po posodobitvi tehnologije in čip je dobil 55 mn, se zdi, da se je malo spremenilo v funkcijah. Ampak ni bilo tukaj. GTX 260 ostane z istimi 216 procesorji. Posledično je imel trg tri različice, ki so bile popolnoma nepomembne, toda izbirati med njimi je bilo nekaj izjemno težkega.

Iz Palita

Delovanje Palit GTX 260 se je izboljšalo v primerjavi s prejšnjo spremembo. Prvič, videz se je spremenil. Podjetje je izdelalo lastno zasnovo tiskanega vezja in celotnega primera. Dolžina adapterja je bila 27 centimetrov in barva tekstolita je postala nenavadna - rdeča. Zgoraj je ohišje blokirano z ohišjem, ki zadrži dva ventilatorja.
Hladilni sistem se je izkazal tudi za precej nenavadno. Sestavljen je iz radiatorja na treh toplotnih ceveh, ki odvaja toploto od procesorja. Sama radiator ima aluminijasto ploščo. Kot že omenjeno, v ohišju sta dva plastična ventilatorja. Sistem ima navaden zračni ventilator, ki usmerja zrak nad radiator. Po eni strani takšna varianta ni slaba, saj omogoča pretok zrakana kateri koli del grafične kartice. Po drugi strani pa v telesu ostane topel zrak in ta možnost sploh ni mavrična.

Specifikacije

Osnovna frekvenca grafičnega jedra je 626 MHz in shader procesorji delujejo na 1350 MHz. Samsung je pomnilniški čip, ki ima GDDR3 in 896 MB. Deluje na frekvenci 2214 MHz. Prehod na G200b je pozitivno vplival predvsem na energetsko učinkovitost. Sistem je postal manj »jesti«.

Palit Potential

je dejal, da je mogoče izboljšati specifikacije grafičnih kartic GeForce GTX 260. Zaradi tega je bilo pri 626 MHz mogoče stisniti 702 MHz, pri 2212 MHz pa ni bilo mogoče dobiti nič dobrega. Rezultat se je dejansko izkazal za tak. Glede na novo procesorsko tehnologijo je bilo po overclockingu pričakovati izjemno zmogljivost. Vendar se je izkazalo, da novi model ne more preseči niti mlajših. Še vedno in stabilnost se je začela zadušiti.
Sčasoma se je sčasoma izkazalo, da imajo vse grafične kartice te družbe, ki so prejele nepotrebno zasnovo, zelo nizek potencial za overclock od modelov PCB.

Možnost Gigabyte

Tehnični podatki Nvidia GTX 260 so bili morda najboljši. Dejstvo, da je ta model pripadal seriji Super Overclock, pomeni, da že ima tovarniško overclock iz škatle. To darilo za uporabnika z velikimi črkami je napisano na škatli z adapterjem. Paket je, mimogrede, strankam prinesel tudi majhno presenečenje. Inside, poleg mase adapterjev in kablov, je bilo mogoče najti 20% popust za ljubitelje igre The Sims 3, ki bi lahko bilakupite pri Stimi za manj vrednosti.

Videz

Za Gigabyte GTX 260 značilnosti oblikovanja niso postale nenavadne. Je zelo podobna različici XFX. Vmesnik ima DVI, D-Sub in HDMI. Dimenzije modela so velike zaradi ohišja in hladilnega sistema. Mimogrede, tukaj je zelo preprosto. Ima večslojni mrežasti radiator, bakrene cevi in ​​ventilator.
Če se spomnimo originalne GeForce GTX 260, potem je videz opazno preoblikovan. Poraba energije se je spremenila s 180 W pri 172 W. Mimogrede, jedro je uspelo pospešiti tovarniško pospeševanje za 20%, pomnilnik pa za 25%.

Indikatorji

Če pogledate deklarirane številke, vidimo, da je jedrna frekvenca 679 MHz, shaderji so 1512 MHz, pomnilnik - 2484 MHz. Te vrednosti se bistveno razlikujejo od prejšnjih grafičnih kartic. V "domačem" razprševanju je bilo tudi nekoliko povečano zmogljivost. Zaradi tega je jedro prejelo frekvenco 738 MHz, blok shaderja - 1620 MHz in pomnilniško delo - 2592 MHz.
Kljub dejstvu, da je rast domnevno majhna, vendar bistveno presegla kazalnike vseh možnih sprememb. Edina stvar, ki frustrira v tej različici adapterja, je pomembna temperatura segrevanja do 92 stopinj. Čeprav med pospeševanjem ni presegla 80 stopinj.

Sklepi

Grafična kartica GTX 260, ki je v tem času model pripisala segmentu srednjega razreda, še vedno opravičuje njeno vrednost. Po sprostitvi novega procesorja, je postalo bolj vretrabannye, saj se je povečala zmogljivost. Od vseh zgoraj omenjenih pospeševalnikov je bil Gigabyte GTX 260 še boljšiTovarniški overclocking je pokazal tudi odličen potencial. Poleg tega je ta model postal lastnik novega GT200b. V drugem presega konkurenco s frekvenco vseh elementov, porabo energije in učinkovitostjo.

Sorodne publikacije