Kakšna je razlika med usmerjevalnikom in modemom. Značilnosti naprav

Sodobna oseba ne more brez interneta. Vendar pa lahko uporabniki omrežja skrbijo za težave pri povezovanju. In če je enostavno z neposredno povezavo - kabel priključen v računalnik in pripravljen, potem lahko pride do težav z brezžično povezavo. Za danes, v povezavi z razvojem tehnologije, nekateri ljudje imajo vprašanje, kaj je usmerjevalnik in modem, in kakšna je razlika med njimi? V tem članku boste našli odgovore na ta vprašanja. Povedali vam bomo, katere so imenovane naprave in za kaj so namenjene. Pogovorimo se, kateri usmerjevalnik je boljši za dom.

Router

Trenutno brez te naprave ne morem. Preprost primer je delo v pisarni. Predstavljajte si, kako bi izgledala notranjost, če bi vsak računalnik imel neposreden povezovalni kabel. Prostori so bili zaradi velikega števila žic bolj podobni elektrarni. In z usmerjevalnikom soba postane bolj prostorna in urejena. Namesto nakupa kablov v stavbi je nekaj majhnih škatel z antenami. So usmerjevalniki.


Usmerjevalnik je naprava, ki širi signal na določeno območje, tako da omrežje lahko uporablja ne le en računalnik, temveč tudi drugi na območju njegovega delovanja. Če imate na primer v vašem domu usmerjevalnik, boste lahko uporabljali internet na katerem koli pripomočku, če ima omrežne nastavitve. Na usmerjevalnik lahko priključite naprave, kot so moderni televizorji, telefoni, tablični računalniki, prenosniki, laserski tiskalniki. V zadnjem času, hladilniki, pralnica inSušilni stroji so opremljeni tudi s tehnologijo "Wei-File". Vendar pa vsaka priključena naprava zmanjšuje hitrost interneta. Ker bo vsaka naprava vzela svoj del omrežja. Od usmerjevalnika do vseh naprav je enakomerno porazdeljen. Zato, če obstaja veliko opreme v hiši, ki potrebuje povezavo z internetom, potem namestite več naprav. Če imate en prenosnik in par telefonov, boste imeli dovolj in enega.

Nekateri usmerjevalniki že imajo vgrajen modem. Danes jih bomo obravnavali ločeno. Ker je namen tega članka, da vam povem, kaj modem razlikuje od usmerjevalnika.

Vrste usmerjevalnikov

Raznolikost teh naprav je majhna, saj vsi opravljajo eno funkcijo:
 • Prvi usmerjevalnik je ADSL. Ta vrsta je zastarela. Povezuje se na telefonsko linijo in lahko sprejema podatke 10 Mb /s in prenaša do 700 Kb /s. Iz njegovih prednosti je mogoče poudariti, da ni potrebno nositi dodatnih kablov.
 • Druga vrsta so usmerjevalniki Ethernet. Najpogostejša oblika. Kabel je povezan z njim. Kabel je zvit in je sestavljen iz dveh linij: prenos in sprejem podatkov. Usmerjevalnik lahko raste na približno 100 MB /s. Do danes je to najlažji in najbolj zanesljiv način dostopa do interneta.
 • Tretja vrsta je najsodobnejša naprava za prenos podatkov. LTE usmerjevalnik deluje z omrežji 3 in 4G. Njegova značilnost je, da signal ne prihaja preko kabla, temveč prek radijskega signala. Toda v tem trenutku je tovrstna komunikacija zelo draga, hitrost prenosa in sprejemanja pa pušča veliko željenajboljši
 • Po vrsti prenosa so opisane naprave razdeljene na žične in brezžične.
  Torej smo pregledali glavne vrste usmerjevalnikov. In vprašanje, kateri usmerjevalnik je boljši za dom, vam močno predlagamo Ethernet. Ker ima zadovoljivo ceno, je enostavna za uporabo in ima normalno hitrost.

  Modem

  Zdaj pa poglejmo modem in končno bomo ugotovili, kakšna je razlika med modemom in usmerjevalnikom. Ta naprava služi za kodiranje in prenos signala, njegov sprejem in transformacijo. Lahko bi se srečali z njim v preteklosti, saj je bilo na voljo le nekaj načinov za dostop do interneta. In ko so bile za to uporabljene telefonske linije, je modem pridobil popularnost. Toda kasneje so se pojavile omrežne kartice in priljubljenost modema je padla. Omrežne kartice so bile cenejše in hitrost prenosa podatkov - včasih več. Vendar bo za danes modem pomemben za ljudi, ki ves čas potujejo.

  Zunanji in notranji modemi

  Modemi se izvajajo na različne načine. Obstajata dve vrsti: notranja in zunanja. Prvi so nameščeni znotraj računalnika. Na primer, v vsakem sodobnem prenosnem računalniku ga je proizvajalec že namestil. Za priključitev zunanjega modema na osebni računalnik ali prenosni računalnik potrebujete razširitveno režo.

  Kakšna je razlika med modemom in usmerjevalnikom

  Router:
 • Porazdeli signal Wi-Fi.
 • Ima svoj IP naslov.
 • lahko razdeli omrežje na dve ali več naprav.
 • Dobro varstvo podatkov.
 • Modem:
 • Pretvori dobljene podatke.
 • nima lastnegaNaslovi IP.
 • Pošlje omrežje samo eni napravi
 • Ni funkcionalnosti varnosti podatkov.
 • Na podlagi teh podatkov lahko sami ugotovite, da je bolje - modem ali usmerjevalnik.

  Zaključek

  Tako smo obravnavali dve podobni napravi. Ugotovite, kakšna je razlika med modemom in usmerjevalnikom. Zdaj je lažje izbrati napravo. Za hišo je najbolje uporabiti usmerjevalnik, za potovanje pa modem. Pri nakupu priporočamo, da bodite pozorni na proizvajalca. Ker so te naprave bolje kupiti od zaupanja vrednih razvijalcev, potem ne bodo imele težav.

  Sorodne publikacije