Konfiguriranje internetnega MTS. Konfiguriranje usmerjevalnika MTS. Konfiguriranje usmerjevalnika MTS 4G

Podjetje MTS je eden največjih ponudnikov kabelskega in mobilnega interneta v Rusiji. Prisotnost velikega števila naprav z dostopom do svetovnega spleta zahteva organizacijo lokalnih omrežij, ki temeljijo na usmerjevalnikih. Usmerjevalniki morajo biti konfigurirani za dostop do interneta prek izbranega ponudnika. Članek bo pomagal bralcem, da sami namestijo, povežejo in konfigurirajo MTS usmerjevalnike različnih proizvajalcev.

Videz usmerjevalnikov

Internetni ponudnik MTS ne podpira omejitev uporabe usmerjevalnikov določenih modelov. Modeli proizvajalcev Zyxel in ASUS so v svojih omrežjih pokazali stabilno in zanesljivo delo.
Sprednje plošče so zasnovane tako, da se lahko prilegajo vrsti LED indikatorjev ali osvetljenih ikon v njih. Uporabnika obveščajo o napajalni povezavi, sprejemu in prenosu informacij od ponudnika, uporabnosti WI-FI in priključitvi uporabnikov preko kabelskih vodov. Indikatorji lahko spreminjajo barvo glede na stanje krmilnega vezja, delujejo v tihem načinu, trajni sij ali bleščanje.


Na hrbtni strani ohišij so priključki različnih konfiguracij. Vtičnice služijo za napajanje usmerjevalnikov. RJ-11 priključki se uporabljajo pri povezovanju z ADSL linijami dostopa do interneta. Priključki RJ-45, če ponudnik omogoča dostop doGlobalna mreža FTTx. Podoben tip priključka se uporablja tudi v "sukani par". Ti kabli so potrebni za priključitev na lokalno omrežje terminalov, ki nimajo modulov WI-FI. Nekateri modeli usmerjevalnikov in USB priključkov. Uporabljajo se za povezovanje mobilnih modemov, zunanjih trdih diskov, flash pogonov. Na hrbtni strani skoraj vseh proizvajalcev usmerjevalnikov nastavite gumbe, ki so potrebni za izvedbo nekaterih manipulacij. Na primer, POWER (ON /OFF) vklopi in izklopi usmerjevalnik. WPS je namenjen povezovanju prek uporabniških pogonov Wi-Fi s samodejnim preklopom gesel. Ponastavi ponastavitev na tovarniške nastavitve. Nekateri modeli Zyxel imajo stikalo, ki določa način uporabe LAN usmerjevalnika. Število visokofrekvenčnih priključkov ustreza številu anten, ki se uporabljajo v območju WI-FI.


Priprava na povezavo in nastavitev

Povezavo z omrežjem ponudnika MTS izvaja kabel Ethernet, ki ga v dnevni sobi zaženejo zaposleni v tehnični službi podjetja. Njegov priključek RJ-45 je priključen na vrata WAN usmerjevalnika. Dolžina kabla mora biti vnaprej določena glede na lokacijo usmerjevalnika. Napajalnik, ki je priložen izdelku, se priključi na vtični spojnik na zadnji strani. Eno od vrat na usmerjevalniku LAN je priključni kabel, priključen na omrežno kartico osebnega računalnika. Po vklopu napajanja računalnika in usmerjevalnika je omrežna kartica računalnika predhodno konfigurirana. Leži vnastavitev načina samodejnega prejemanja IP in DNS strežnika. To storite tako, da v omrežnih povezavah z desno tipko miške kliknete simbol kabelske povezave računalnika z usmerjevalnikom in v kontekstnem meniju izberete vrstico "Lastnosti". Okno išče del protokola TPC /IP, ki mu sledi obvezna namestitev "kljukice" v vrstice avtomatskega pridobivanja naslovov. Če pride do napake, morate prilagoditveni način nastaviti ročno. Postopek se zaključi s pritiskom na tipko OK.

Meni za prijavo v nastavitve

Vse nastavitve usmerjevalnikov MTS so narejene v spletnem vmesniku. Za prijavo se uporablja kateri koli brskalnik, ki je nameščen v računalniku. V naslovni vrstici je potrebno vnesti naslov IP uporabljenega usmerjevalnika. Informacije o tem lahko dobite na različne načine. Če je usmerjevalnik kupljen v trgovinskem omrežju, potem na etiketi, pritrjeni na spodnji del ohišja, so potrebne informacije o naslovu usmerjevalnika LAN, vnaprej nameščenih tovarniških prijav in skrbniškega gesla. Naslov IP je predstavljen s kombinacijo številk 1921680.1 ali 1921681.1. Drugi podatki o pooblastitvi - admin. Po vnosu in izvedbi ukaza "Prijava" se odprete domača stran nadzorne plošče korenske strani.

Nastavitev usmerjevalnika Zyxel MTS

Na začetni strani je uporabniku na voljo konfiguracijske možnosti - "Hitra namestitev" ali "Spletni konfigurator". Pred tanjšo nastavitvijo s spletnim konfiguratorjem morate natančno prebrati informacije, določene v pogodbi.Regionalne podenote MTS lahko uporabljajo različne vrste internetnih povezav. Predpogoj je lahko vezati opremo na njen naslov MAC. Če ste v dvomih ali vprašanjih, se obrnite na tehnično podporo.
Ko usmerjevalnik MTS Zyxel Keenetic konfigurirate po kliku na spletnem konfiguratorju, se prikaže pojavno okno, ki vas prosi za zamenjavo tovarniškega gesla. To je treba storiti za zaščito pred dostopom tretjih strani do vnesenih podatkov. Ko vnesete novo geslo in ga potrdite, morate klikniti gumb "Uporabi". Nato se usmerjevalnik ponovno zažene. V oknu se vpiše prijava z novo vrednostjo gesla za ponovno avtorizacijo. Dejanja se potrdijo s pritiskom na gumb OK.
Ponudnik MTS lahko uporablja naslednje vrste internetne povezave: PPPoE; PPTP; L2TP Če želite konfigurirati katerega od njih, morate v spodnji vrstici ikon klikniti na simbol interneta (globus). Na strani, ko preklopite na oddelek PPPoE /VPN, morate klikniti na šablono »Dodaj povezavo«. Na strani za nastavitev povezave morate pri izbiri vrste povezave PPPoE vnesti uporabniško ime in geslo, ki ste ju dobili od ponudnika. V dinamičnih povezavah PPTP /L2TP morate poleg teh podatkov vnesti naslov strežnika VPN - vpn.mts.ru.
Ko prejmete statični naslov IP od ponudnika MTS, se spremenijo nastavitve vrste povezave - potrdite polje »Nastavite ročno IP naslov«, njegovo vrednost, masko podomrežja, privzeti prehod in naslove strežnikov DNS. pomenauporabnik prejme od dobavitelja skupaj s fiksnim naslovom. Nastavitev se konča z ukazom "Uporabi", ki mu sledi ponovni zagon usmerjevalnika.

Nastavitev ASUS usmerjevalnika

Kot pri usmerjevalniku Zyxel se vse nastavitve usmerjevalnika ASUS za MTS izvedejo v konfiguracijskem panelu prek spletnega vmesnika. Če želite spremeniti tovarniško geslo v razdelku »Administracija«, morate izbrati zavihek »Sistem«. Polje "Novo geslo" zapolni z nadaljnjo potrditvijo. Aktiviranje nastavitev se pojavi, ko kliknete gumb »Uporabi«. Internetna povezava je konfigurirana v razdelku WAN. Izbrati mora vrsto povezave, ki jo zagotavlja regionalni ponudnik MTS. Podatki, ki jih je treba vnesti v ustrezne grafe, so bili navedeni v prejšnjem oddelku članka. Poleg tega je treba opozoriti, da žeton "Ta" samodejno pridobi IP naslov in povezavo z DNS strežnikom. Vnos podatkov se konča s pritiskom na tipko "Potrdi".

Nastavitev 4G usmerjevalnika za MTS

Primer mobilnega usmerjevalnika spominja na črno milo. Povezava z internetnim omrežjem podjetja MTS poteka z uporabo 3G /4G LTE tehnologije. Delo poteka v modemskih in usmerjevalnih načinih. Na WI-FI omrežje lahko hkrati priključite do 5 brezžičnih naprav. V prvem koraku je MTS SIM kartica za 4G omrežje nameščena v režo usmerjevalnika. Za konfiguriranje usmerjevalnika MTS 4G ga morate povezati z računalnikom s kablom MiniUSB. Po vklopu naprave se samodejno zažene vgrajeni upravljalnik povezav. ZNa bližnjici na namizju se prikaže bližnjica do orodja. V aplikaciji lahko spremenite prejšnje nastavitve. Privzete nastavitve omogočajo napravi, da deluje kot popoln WI-FI usmerjevalnik. Lokalno brezžično omrežje se ustvari s pritiskom gumba WPS na ohišju naprave. Ime omrežja in dostopna koda sta navedena na nalepki, ki je pritrjena na hrbtni strani izdelka. Lahko jih spremenite na straneh Connect Manager.

Vzpostavitev omrežja WI-FI

Prilagoditve se izvedejo na strani razdelka "Brezžično omrežje" (za ASUS usmerjevalnike) ali na straneh odseka "WI-FI Network" (za usmerjevalnike Zyxel). Ustrezni deli in polja označujejo uporabniško ime (SSID) omrežja, standard 80211 (b /g /n mešano), način izbire kanalov (samodejno), način overjanja (WPA2-PSK), ključ za dostop do omrežja. Ključ se prikaže samostojno in predstavlja niz črk v angleški abecedi s številkami (ne manj kot 8 znakov). Na koncu vnosa se izvrši ukaz "Uporabi".

Zaključek

Namestitev, povezovanje in konfiguriranje usmerjevalnikov WiFi MTS za povezovanje z internetom ne bi smel povzročati težav uporabniku. Če želite to narediti, se morate seznaniti z gradivom, opisanim v članku. Vse informacije, potrebne za nastavitev usmerjevalnikov, lahko določi naročnik v storitvi tehnične podpore MTS.

Sorodne publikacije