Kateri Windows je boljši za igranje? Pregled operacijskih sistemov Windows

Vprašanje, kateri Windows je boljši za igre na srečo, je skrb vseh navdušencev virtualne industrije zabave. Vsaka različica operacijskega sistema je našla svoje oboževalce v obrazu uporabnikov, med katerimi se nenehno pojavljajo spori na tem računu. Definiranje zmagovalca vam bo pomagalo primerjati OS z različnimi pomembnimi parametri, ki so predstavljeni v članku.

Prijava natečaja

Natečaj "Kateri Windows je boljši za igre?" med tremi različicami operacijskega sistema. Različica XP in Vista se ne upošteva, dokler je njihova podpora popolnoma prekinjena. Trenutno se šteje, da je 781 in 10 različic tekmovanja. So najbolj priljubljeni in se naselijo na računalnikih vseh ljubiteljev igralniške industrije. Videz in oblikovanje se pri izbiri zmagovalca ne upoštevata, saj nima nič opraviti z udobjem predvajanja digitalne zabave na računalniku. Upoštevanje čistih tehničnih lastnosti na podlagi opravljenih preskusov.

Produktivnost

Določanje, kateri Windows je boljši za igre na srečo, je v prvi vrsti treba upoštevati učinkovitost sistema. Za najbolj natančne kazalnike so bili izbrani isti parametri osebnih računalnikov z razliko le v različici operacijskega sistema. V vseh primerih je bil zmagovalec "ducata", ki ni močan, vendar je zaobšel nasprotnike.


Primerjave so bile izvedene pri zagonu pri največjih nastavitvah v 198010801680 ločljivostih zaslona 1050. Ko teče BioShok Infiniterazlika je bila minimalna in je znašala le 02 točk FPS. Z uvedbo slabo optimiziranega projekta Crysis 3 je bila prednost že bolj oprijemljiva. Pri nižji ločljivosti monitorja je različica 10 prečkala skoraj 4 točke 81 in 15 "Vetrovi" 7. Izstrelitvene igre so bile izbrane iz različnih žanrov in od najbolj znanih proizvajalcev na trgu. Kazalniki v primeru metroja Redux so bili še večji in so dosegli razliko med 5-6 uspešnimi položaji. Pri Far Cry 3 je situacija podobna, toda zaradi dirke po tem tehničnem parametru je zmagovalec "Winds" 10.

Hitrost prenosa

Mnogi uporabniki želijo vedeti, kateri Windows je boljši za igre na srečo. Pomembno je razumeti, kako hitro se operacijski sistem nalaga na vaš računalnik. Dolgo čakanje pred domnevanjem nove mojstrovine je preprosto nesprejemljivo. Zato je bil na računalnikih opravljen poseben test enakih parametrov.

Rezultati so pokazali, da čisti operacijski sistemi niso naloženi na enak način. Za sedmo različico je dovolj za 5 sekund, osmo - 4, in za deseto - 6. Razlika je tu minimalna, vendar je še vedno tam. Pomembno je vedeti, da se s kopičenjem datotek in brez čiščenja sistema ta čas nenehno povečuje. "Windows" je treba redno spreminjati, čistiti in posodabljati. Šele potem se bodo rezultati testa ujemali s situacijo z računalnikom ali prenosnim računalnikom vsakega igralca. Prav tako je treba omeniti, da so kazalniki podani le za spoznavanje, saj se ne bodo čutili s pravilno oskrbo sistema.

Primerjava sbranje podatkov

Ne veste, kakšno okno je bolje namestiti za igre? Preden preberete podatke, se morate zagotovo seznaniti s sposobnostmi različnih različic. Sprejemljivost za hitro branje informacij s trdega diska vpliva tudi na zmogljivost FPC v delujočem odjemalcu z zabavo.
Testiranje je potekalo s programom CrystalDiskMark, za model pogona pa je bil izbran trdi disk Samsung 850 Pro z 512 GB. Najnovejša različica operacijskega sistema s hitrostjo odčitavanja 559 megabitov na sekundo in rekordnih 533 je izšla v konkurenci zmagovalcev, na drugem mestu pa je "sedem" s parametri 555/541 in zadnjo "osem" 543/534. Tudi tu je razlika med vsemi značilnostmi zanemarljiva, vendar obstaja in se primerja s splošno razvrstitvijo. Ali menite, da je na vašem računalniku, je drugo vprašanje.

Hitrost mirovanja

Torej, katera različica sistema Windows je boljša za igre? Drug pomemben parameter pri izbiri OS je hitrost izhoda iz mirovanja (spanja). Predpostavimo, da je uporabnik vključen v igro, vendar mora nujno zapustiti zadevo in ni mogoče ročno shraniti. Potem je čas, da potisnete stranko in postavite računalnik v način mirovanja. Po vrnitvi na igralca se hočem čim hitreje vrniti v proces, sistem pa že dolgo ne sveti. To ni kritično, vendar ne preveč lepo. Zato ima hitrost v podobnem procesu določeno povezavo z igrami. Ponovno se je izkazalo, da je "Winds" 10 z indikatorjem 21 sekund. Na drugem mestuOsem z razliko 2 enoti časa več.

Nadaljevanje igre za "vetrove 7" bo moralo počakati vsaj 27 sekund, preden bo izklopljeno iz stanja spanja. Kako pomembno je za uporabnike, se vsak odloča zase. Prav tako vodi "ducat" na istih raziskovalnih sistemih.

Delo z drugimi programi

Da bi končno ugotovili, kateri je najboljši "Windsor" za igre, je treba njegovo delo preučiti z drugimi programi. Pogosto, tudi na igralnem računalniku, morate narediti to ali tisto nalogo, zato so naslednji testi dodatna oznaka. V enem primeru je bilo arhiviranje informacij prek pripomočka WinRar testirano s hitrostjo. V tem primeru je bil vodja različica 81 in 10 - na zadnjem mestu. Rezultati se pri drugih programih niso spremenili. Isti rezultati so pokazali Adobe Photoshop s testom za čas, ki je potreben za obdelavo operacij. Tudi tu je bila vodilna različica 81 z indikatorjem v 204 sekundah in 10 od 218 na tretjem mestu. V praksi ti podatki niso zelo pomembni, saj uporabnik tega ne bo niti občutil. Ampak za splošno sliko, da bi primerjava koristna.

Še nekaj testov

Nato smo izvedeli, kateri so najboljši "vetrovi" za igre na prenosnem računalniku in osebnih računalnikih. Iz drugih virov so bili uporabljeni številni preskusi. Izvedeni so bili na podlagi sistema s procesorjem Core i5-4690k in grafično kartico GTX 980. Izbrali smo zelo priljubljen v našem času, igro Grand Theft Auto V in "Doto 2". Rezultat je bil enak kot v prvem primeru preverjanja števila FPS. Vodja je bil 10. različicaz ločitvijo 6-10 okvirjev, kar je zelo impresivno.
Sedmi "Windows" je zmagal le pri zamenjavi grafične kartice z modelom R9290X in z zaslonom ločljivosti 19801080 v igri "Doto 2". V drugi "deset" ima trdno vodstvo. Tako smo ugotovili, katera različica sistema je optimalna za igro. Zgornji testi bodo ključni pri določanju zmagovalca v dirki operacijskih sistemov.

Rezultati

Za vse parametre in teste, ki so bili opredeljeni v članku, so igre za "vetrovi 10" pokazale najboljši rezultat. Najprej se nanaša na prikaz hitrosti sličic na sekundo (FPS) na enakih sistemih. V nekaterih primerih je bila prednost v 10 enotah, kar je že precej impresivno, zlasti za šibke računalnike. Takšna razlika lahko močno izboljša udobje igre. Kar zadeva druge dejavnike, je "ducat" izgubil 2 sekundi med zaganjalnikom in deluje nekoliko slabše pri obdelavi informacij v različnih programih. Samo ti dejavniki izgledajo zelo šibko v ozadju optimizacije, tako da različica operacijskega sistema Windows "10 zavzema prepričljivo prvo mesto. Na drugem mestu se je nahajalo 7-ka, kot v nekaterih primerih ni zaostajalo za voditeljem, in dva ali trikrat je zmagalo na prvenstvu. Outsider je bila različica 81 z najslabšo zmogljivostjo. Na žalost, hitro nalaganje in malo bolj pametno obdelavo informacij, tudi drugo mesto ne bo zaslužil.

Potrebe "vetrov" 10

Kljub dejstvu, da se igre za "vetrove" 10 ob lansiranju kažejo na najboljši način, ta sistem ni brez pomanjkljivosti, ki bi moral biti znan igralcem. Prvi problem je tada je za verzije 32/64 bitov potrebno 1 in 2 gigabajta. To že preprečuje namestitev sistema na preveč stare osebne računalnike. Pod zunanjimi mediji boste morali prenesti ustrezne gonilnike, sicer jih operacijski sistem ne bo prepoznal. Domača različica "desetine" bo morala redno posodabljati in onemogočati to možnost ni mogoče. Standardni predvajalnik so razvili razvijalci, saj je obdobje ogledov datotek iz diskov že ostalo v preteklosti. O tej motivaciji se bodo še odločili uporabniki. V tem operacijskem sistemu obstaja veliko bolj nenavadnih za druge različice uporabnikov, vendar je trenutno "Winds" 10 optimalen za namestitev različnih iger. To dejstvo se ne more pritožiti navijačem 7 in 8.1 ali celo XR, ki je že postal kult, vendar se ne prepiramo z dejstvi. Microsoft še ni uspel narediti idealne različice OS za vsako osebo, vendar bo v prihodnosti prišla alternativa. Vključuje tudi digitalno zabavo.

Sorodne publikacije