Kako uporabljati internet brezplačno: dokazani načini

Internet danes veliko uživa, saj v tem globalnem prostoru lahko ne samo zabavate, ampak se učite in celo delate. Res je, da je za dostop do omrežja potrebno plačati. Zato je veliko zainteresiranih za brezplačno uporabo interneta.

Dostop do svetovnega spleta prek javne dostopne točke

Standard za izmenjavo podatkov, kot je Wi-Fi, omogoča povezavo s spletom brez uporabe žic. Toda preden lahko uporabljate internet brezplačno, morate najprej zagotoviti, da vaš prenosnik ali računalnik podpira to tehnologijo.


Če ima naprava modul Wi-Fi, bo šla v restavracije, kavarne in druge podobne ustanove, kjer je ta možnost na voljo brezplačno za sedenje na internetu. Še posebej srečno tistim, ki živijo ob velikih nakupovalnih središčih, saj se lahko poskusite povezati z odprtim omrežjem, ne da bi zapustili svoj dom. Skoraj vsak dan obstajajo nove Wi-Fi točke, vendar so na žalost večinoma zaščitene z geslom. Kljub temu obstaja veliko institucij, ki lahko s to tehnologijo distribuirajo internet, da bi pritegnile nove stranke in oglase. Vendar pa ima javni Wi-Fi svoje slabosti:
 • hitrost povezave pušča veliko možnosti za željo;
 • nizka varnost podatkov;
 • dostop le znotraj institucije.
 • Kako uporabljati internet brez sosedov?

  Poleg zgoraj opisane metode povezovanja z omrežjem obstajajo tudi druge. Recimo, če hiša ne gre nikamorŽelim se povezati s sosedom Wi-Fi. Hkrati geslo je bolje, da ne prekinil, poskusite, da se strinjajo z njim. V nasprotnem primeru se lahko nezakonitemu dostopu sodi, odnosi z rezidenti na stopnišču pa bodo verjetno pokvarjeni.  Povezava prek dial-upa

  Če je v velikem podjetju poznan sistemski administrator, obstaja še ena možnost, ki vam omogoča, da se prijavite v Ineternet brezplačno. V teh pisarnah se pogosto najde oprema za vzpostavitev povezave Dial-UP. Za organizacijo oddaljenega dostopa potrebujete stacionarni telefon in modem, ko izberete, kateri naročnik bo lahko uporabljal internet brezplačno. Modem pa v tem primeru daje zelo nizko hitrost - ne več kot 56 kilobitov na sekundo. Poleg tega se tehnologija Dial-UP šteje za zastarelo.

  Promocije od ponudnika

  Preden brezplačno uporabite internet prek modema, najprej preverite promocije vašega ponudnika. Obstajajo ponudniki internetnih storitev, ne zaračunavajo pristojbine za prvih 30-40 sekund od povezave, vendar morate hitro zapustiti omrežje po prostem dostopu. Za to lahko namestite poseben program, ki lahko prekine povezavo na predzadnji sekundi, potem pa se ponovno vzpostavi. Poleg tega nekateri ponudniki svojim naročnikom omogočajo dostop do številnih dostopnih točk Wi-Fi v mestu. O tem lahko izvedete v naši ekipi za podporo ali na spletni strani dobavitelja.

  Kako uporabljati mobilni internet brezplačno?

  Mobilni operaterji svojim strankam ponujajo sodelovanje v programih za zbiranje bonusov, ki se lahko porabijo ne samo za pogovore, ampak tudi za internet.
  Na primer, v programu "MTS Bonus" boste za vsakih 5 rubljev, ki jih porabite za komunikacijo, prejeli eno bonus točko. Če želite prejemati nagrade, morate to možnost povezati v svoj osebni račun na portalu operaterja ali se obrnite na center za podporo strankam. Ko se bo nabralo 150 bonusov, ki lahko aktivirajo 100 MB brezplačnega interneta. Na voljo za priključitev 500 MB, 1 2 in 20 GB. Megafon ima tudi promocijski dogodek, ki vam omogoča prejemanje nagrad za komunikacijo. Za vsako porabljeno 30 rubljev naročnik prejme en bonus. Če želite, lahko vsak odjemalec tega operaterja sodeluje v bonusnem programu, potrebno je samo poslati sporočilo na številko 5010 z besedilom 5010. To možnost lahko povežete na druge načine:
 • z uporabo tipanega ukaza * 115 # na mobilni napravi;
 • prek "osebnega urada".
 • Po zbiranju 40 bonusov se lahko porabijo za 100 MB in 180 - 500 MB. Prost promet poteka tudi z drugim, enako priljubljenim operaterjem Tele2. Da bi ga dobili, se morate povezati z bonus programom tako, da pokličete Center za podporo ali vnesete ukaz * 116 * 9 #. Prejeta nagrada je lahko porabljena na internetu in drugih storitvah. Za aktiviranje prostega 1 MB bo dovolj 7 točk, 5 MB pa 30 bonus točk. Beeline svojim strankam ponuja možnost brezplačnega uporabe interneta teden dni. V tem poskusnem obdobju bo uspelopreverite, kako deluje. Res je, da je taka možnost na voljo samo naročnikom s predplačilom sistema poravnave. To storite tako, da aktivirate storitev Highway 1 GB, tako da pokličete 777.

  Povezovanje z linijo nekoga drugega pri vhodu

  Veliko ljudi išče informacije o tem, kako brezplačno uporabljati internet. V večetažnih stavbah je pogosto mogoče videti, da v ščitih obstajajo žice različnih ponudnikov, ki gredo v sosednja stanovanja. Nekateri ljudje obiskujejo idejo o povezovanju z njimi, toda to ni vredno, saj večina operaterjev deluje po protokolu PPPoE. Če bo celo prišel, da se pridruži kablu drugega, potem brez gesla in prijavo na internet ne bo mogel priti ven. Tukaj je pogled na vse pametne načine za brezplačno uporabo interneta. Preden nadaljujete z delom, v računalniku preverite, ali je vmesnik Wi-Fi na voljo.

  Sorodne publikacije