Kako narediti klasično "Start" v Windows 10: nekaj preprostih nasvetov

S prehodom na deseto spremembo operacijskega sistema Windows je bila večina uporabnikov zelo vesela, da se je vmesnik sistema spet pojavil gumb "Start", ki je manjkal v osmi različici. Meni pa je združil tako klasičen videz kot novosti v sistemu Windows 8. Gre za veliko število nepotrebnih ploščic s povezavami do storitev, storitev in aplikacij. Številni uporabniki bi radi vrnili klasični meni Start za Windows 10, tako da ne zapre namizja. O tem, kako to storiti, in bomo še naprej govorili. Povprečni uporabnik lahko ponudi tri preproste možnosti.


Cena vprašanja

Občinstvo po meri za inovacije v glavnem meniju je bilo razdeljeno na dva tabora. Po eni strani se trdi, da je v smislu upravljanja postalo bolj priročno, saj lahko popravi svoje lastne pogosto uporabljene programe, ne da bi morali oddajati bližnjico na namizje ali popraviti aplikacije v "hitrem zagonu".
Po drugi strani pa menijo, da meni zavzame preveč prostora na zaslonu in da so animirane številne ploščice, ki nekoliko odvrnejo od dela. Vendar ima vsakdo svoje želje. Kljub temu za tiste, ki želijo obnoviti klasičen videz glavnega menija, obstaja nekaj preprostih rešitev.

Kako narediti klasičen "Start" v Windows 10 najlažji način?

Začnimo z najbolj osnovnimi stvarmi. Kot lahko vidite, je takoj po namestitvi sistema na računalnik dovolj glavni menivelika velikost Toda to ne pomeni, da je ni mogoče spremeniti.


Z drugimi besedami, v vprašanju, kako narediti klasičen "Start" v Windows 10, se lahko zaneseš na to. Če želite spremeniti velikost, morate kazalec premakniti čez rob ali v kot okna menija in ga povleči na levo (ali navzdol, če je potrebno), da zmanjšate velikost. Seveda bo samo nekakšen klasični meni, ne tisti, ki so ga mnogi navadili. Zato je možno, da je klasični meni Start za Windows 10 drugačen. Bistvo vprašanja je, da se preprosto znebite ploščic, ki so v njem pritrjene.
Nič ni enostavnejšega kot uporaba PCM na vsaki ploščici, z izbiro pojavnega menija popup menija. Ko se izbrišejo vsi elementi, se meni pojavi.

Kako vrniti klasičen "Start" v Windows 10 s programi tretjih oseb?

Ročno risanje ploščic pa ni vedno priročno. Za poenostavitev rešitve problema, kako narediti klasičen "Start" v Windows 10, lahko za te namene uporabite posebej oblikovane pripomočke.
Med najbolj priljubljenimi programi lahko izberete Stardock Star 10 Classic Shell, iObit Start Menu itd. Vse tri aplikacije so praktično enakovredne po svojih zmožnostih, vendar veliko uporabnikov in strokovnjakov, ki so jih poskusili v praksi, priporočajo namestitev programa Classic Shell. Prvič, zaseda najmanj prostora in ne vpliva na RAM med delom v ozadju. Drugič, vloga ne povzroča konfliktov v sistemu ali kršitev katere kolinastavitve
Posebej je treba opozoriti, da s tem pripomočkom lahko dosežete, da bo glavni meni videti popolnoma enak kot v "babici" Windows 98!

Možne kršitve pri delovanju gumba Start in glavnega menija

Vprašanje, kako narediti klasičen "Start" v sistemu Windows 10, so ugotovili. Poglejmo morebitne napake. Občasno lahko pride do napak menija »Start« v sistemu Windows, ko sam gumb za začetek izgine, včasih pa ne povzroči menija (in brez klikanja gumba, če je, tipka Win). Obstaja več metod za odpravo teh napak. V najenostavnejšem primeru morate v upravitelju opravil znova zagnati storitev Explorer. Registrski ključ EnableXAMLStartMenu lahko uporabite tako, da mu dodelite vrednost "0" namesto enega (če ga nimate, morate ustvariti ustrezen parameter DWORD). Pomaga vam tudi pri uporabi posebnih ukazov v konzoli PowerShell. Včasih boste morda morali odstraniti eno od nameščenih posodobitev s poznejšim blokiranjem.
Toda vse to za navadnega uporabnika se zdi preveč zapleteno. Zato je najbolje, da na uradni Microsoftovi spletni strani prenesete majhen program, imenovan Start Menu, ki bo po zagonu popravil vse napake.

Sklep

Na splošno ničesar posebej zapletenega pri spreminjanju nove predstavitve menija Start v klasično različico ni. Kar se tiče napak in zrušitev, je najlažji način, da prenesete poseben pripomoček, da ne eksperimentirate z registrom in konzolo PowerShell (še posebej, ker ne more vsakdo upravljati teh sistemskih orodij). V smislu spreminjanja samega menijaposebni programi bodo popolnoma sprejemljivi, ker v ozadju nimajo nobenega vpliva na RAM ali CPU (to je, tako rekoč, najbolj leni, ki ne želijo ročno odstraniti ploščic). Res je, da se bodo vedno nahajali ne samo na seznamu aktivnih procesov in storitev, temveč tudi v sistemski vrstici, ampak s tem boste morali sprejeti.

Sorodne publikacije