Kako ponastaviti ASUS prenosnik na tovarniške privzete nastavitve z orodji Windows in z vgrajenim orodjem?

Pogosto morajo mnogi uporabniki prenosnih računalnikov popraviti svoje naprave, če iz nekega razloga ne delujejo pravilno ali pa se operacijski sistem sploh ne zažene. V tem primeru se včasih zdi, da se običajno povrnitev sredstev za obnovitev sistema na določeno kontrolno točko ne izplača. Zato morate uporabiti tako imenovano vrnitev v prvotno stanje (in z vnaprej nameščenim operacijskim sistemom). Nato predlagamo, da podrobno razmislimo o vrnitvi na tovarniške nastavitve prenosnega računalnika ASUS iz sistema Windows 10. Če želite to narediti, lahko izkoristite več osnovnih tehnik, ki vključujejo uporabo sistema in vgrajenih orodij. Ker se kot osnova uporablja deseta sprememba, bodo v primeru vnaprej nameščenega sistema Windows 7 nekatere metode nedostopne.


Kako ponastaviti ASUS prenosnik na tovarniške nastavitve na delujočem sistemu?

Za začetek se osredotočimo izključno na orodja samega operacijskega sistema, pod pogojem, da je nekako naložen. V operacijskem sistemu Windows se lahko osmica in deseta različica povrnitve ASUS prenosnika na tovarniške nastavitve (kot tudi prenosni računalnik katerega koli drugega proizvajalca z istimi sistemi na krovu) izvede preprosto.
Če želite to narediti, pokličite meni možnosti, nato pojdite na razdelek za nadgradnjo in varnost in nato uporabite element menijaizterjavo Takoj na vrhu bo polna točka ponastavitve, ki vam bo omogočila, da vrnete napravo v stanje, kot če ste ga pravkar kupili. V procesu obnovitve, ki se ga mnogi zdijo koristni, lahko uporabite reset za shranjevanje uporabniških datotek ali brez njega.


Metoda nadomestnega resetiranja

Če govorite o tem, kako ponastaviti ASUS prenosni računalnik na tovarniško privzete nastavitve z uporabo druge metode, lahko izberete element možnosti zagona iz zgornjega razdelka (ni primeren za Windows 7) )
Še enkrat, pri ponovnem zagonu bo treba določiti sistem za vrnitev v prvotno stanje in počakati na zaključek postopka obnovitve. Opomba: v tem načinu lahko prikličete ponovni zagon prek ustrezne menijske možnosti Start s tipko Shift.

Kako obnoviti tovarniške nastavitve z uporabo vgrajenih orodij: prejšnje akcije v BIOS-u

Toda doslej vse to velja samo za primere, ko operacijski sistem ni hudo poškodovan in še vedno deluje (tudi če je z napakami). Toda kako ponastaviti ASUS prenosnik na tovarniške nastavitve, če se Windows ne zažene pod nobenim razlogom? V tem primeru moramo jasno razumeti, da so praktično vsi proizvajalci prenosnih računalnikov v svoje naprave vgrajeni s posebnimi orodji za hitro obnovitev, ki se običajno imenujejo obnovitev. Tudi ASUS prenosniki imajo takšno orodje. Vendar uporaba ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Ulov je, da je njegov izziv oviran v načinu hitrega zagona BIOS-aBoot Booster, ki ga morate onemogočiti.
Če želite to narediti, se prijavite v BIOS s pritiskom tipke F2, ko je računalnik vklopljen ali ponovno zagnan takoj po prikazu začetnega zaslona, ​​nato pa pojdite v razdelek Boot in nastavite vrednost za Disabled. Po shranjevanju nastavitev (F10) in ponovnem zagonu lahko nadaljujete s postopkom ponastavitve.

Postopek obnovitve

Če želite priklicati obnovitveno okolje, ko se prikaže začetni zaslon, pritisnite F9, nato pa se prikaže črna škatla z linijo namestitve Windows (EMS Enabled).
Nato morate le potrditi izbiro s pritiskom na tipko Enter, po kateri se aktivira postopek vračila, ki je na nekaterih točkah podoben "čisti" namestitvi operacijskega sistema Windows, po dokončanju in ponovnem zagonu pa boste videli celoten sistem "namizje" kot nič

Nasveti za prihodnost

Kako ponastaviti ASUS prenosnik na tovarniške nastavitve, ste ugotovili. Ostaja še nekaj dobrih nasvetov za prihodnost. Upoštevajte, da ko vnovič namestite operacijski sistem sami z odstranitvijo vseh skritih particij in formatiranjem trdega diska, bo vgrajeni pripomoček postal nedostopen. Enako velja za zamenjavo trdega diska. Poleg tega, da bi se izognili težavam pri izvajanju ukrepov za obnovitev prenosnika v prihodnosti, ne bojte se skrbeti za izdelavo varnostnih kopij za nujne primere, zlasti ker so zunanji pogoni USB zdaj relativno poceni in jih je mogočecelo kopijo celotnega trdega diska z delovnim OS in vsemi nameščenimi programi. Če pa ne uporabljate standardnih orodij Windows, lahko ustvarite kopijo samo sistemske konfiguracije brez shranjevanja aplikacij ali uporabniških datotek, medtem ko shranjujete na navaden pogon. Uporabljate lahko tudi vse vrste namenskih varnostnih kopij ali pripomočkov za ustvarjanje slik in ne uporabljate le orodja Windows (na primer v primeru nepredvidene škode).

Sorodne publikacije