Need for Speed: Shift pregled računalniških iger, sistemske zahteve, razvijalec

NFS: SHIFT je prva od dveh iger iste serije epizod. Avtomatski simulator je nastal leta 2009. Razvijalci video iger, družba EA, so se odločili, da se odmaknejo od koncepta uličnih dirk. V novi seriji iger ni zapletene ploskve, ki bi temeljila na karieri slabega amaterja hitrostnega jahanja, ki išče tekmovalni pomen svojega obstoja in mu pomaga poskrbeti za življenje.

Razvijalci

Leta 2008 je EA izdal NFS: Undercover s celotno zgodbo. Po neuspehu igre se je kanadski studio odločil, da bo ustvaril naslednji del simulacijskega podjetja Slightly Mad Studios. Znano delo Britancev je GTR 2. Toda po neuspehu Undercover, Kanadčani menijo, da je treba zmanjšati proračun nove igre, kar je opazno vplivalo na delo Slightly Mad Studios.


Zaradi omejenega financiranja je bilo treba za vse avtomobile igre uporabiti en sam model upravljanja vozil, zaradi česar je nova igra podobna običajni arkadni igri. Ta trenutek so strokovnjaki takoj opazili v prvih pregledih Need for Speed: SHIFT.

Zgodba igre

Napovedani simulator je bil marca 2009. Razvijalci so takoj izjavili, da je čas, da "Spagra Speed" pozabi na ulične dirke in se premakne na dirkališče. SHIFT je poudarek na ustvarjanju najbolj realističnega avtomatskega simulatorja. Za dosego tega cilja je bil razvit nov sistem vbrizgavanja dušika, katerega funkcija je lahko vsak igralec samostojno uglasil.Tudi ustvarjalci igre so poskušali maksimirati možnost uglaševanja vozil.


Na koncu padca so predstavniki EA napovedali zaključek dodatka, ki se je imenoval Team Racing. Sprva je bilo načrtovano, da bo izdal mod samo za konzolne različice igre, kasneje pa so se ustanovitelji NFS: SHIFT odločili narediti popravek za PC. Sredi decembra 2009 je bil gostitelj revije Need for Speed: SHIFT od uglednih tujih in ruskih analitikov. V njih so strokovnjaki podrobno odstranili glavne novosti, ki so prinesle igro v aplikacijo. Z imenom popravka je jasno, da je pristranskost narejena na ukazni komponenti dirk. Torej, sprememba Team Racing dodal ekipni način in nove avtomobile za igro. Sredi februarja 2010 je bil dodan dodatek, ki je dodal vozila SHIFT znamke Ferrari. Mesec kasneje je EA izdal še en obliž, ki je bil na voljo le za konzolne različice igre in je vključeval 7 novih avtomobilov in 1 skladbo.
V številnih pregledih Need for Speed: strokovnjaki SHIFT so opozorili, da se je podjetje EA osredotočilo le na konzolne različice, zato se je ustavilo, da bi namenilo ustrezno pozornost igram za osebne računalnike.

Sistemske zahteve

V času objave je bila SHIFT ena najzahtevnejših za "železo" video iger. Za nastavitev najnižje kakovosti potrebujete dovolj močan računalnik za leto 2009. Minimalne zahteve:
 • Pentium procesor s frekvenco 32 GHz;
 • 1 GB RAM-a;
 • grafična kartica z 256 MB;
 • Podpora za DirectX 9.0;
 • operacijski sistem Windows;
 • 10 GBprostor
 • Glede na priporočene sistemske zahteve Need for Speed: SHIFT je potreben 1 GB RAM-a, grafična kartica pa 512MB. Poleg tega Intel potrebuje procesor za udobno igro.

  Opis Potreba po hitrosti: SHIFT. Igranje

  Glavni način igre je kariera enega igralca. Združuje različne vrste tekmovanj in posebne naloge, ki jih lahko igralec izvede med prihodom. Tudi SHIFT ima valuto znotraj valute, za katero lahko kupite nova vozila. Treba je opozoriti, da so najboljši avtomobili odprti le v drugem delu kariere.
  Dejanja dirke potekajo tako na izmišljenih poteh kot na znanih poteh. Predstavljenih je 16 vrst dirk, od katerih je glavna v načinu ene same kariere. Od prvih sekund si lahko ogledate roko razvijalca. Potreba po hitrosti: SHIFT se začne s testno vožnjo. Sprva izgleda kolesarska kabina. Igralec lahko uporablja zadnja in stranska ogledala, kot tudi pogled skozi avto. Ta rešitev je po svoji naravi rahlo Mad in se uporablja v GTR 2. Zadnjič, ta vrsta kamere je bila uporabljena v seriji NFS v peti del, izdan leta 2000 in se imenuje NFS: Porsche.

  Žrtev realizma v korist proračunskih prihrankov

  Po zmanjšanju proračuna je EA vezal roke nekoliko rahlo. To je jasno vidno v sistemu poškodb, ki ga v SHIFT skoraj ni. Gamer morda ne bo skrbel za svoje vozilo. Zlomiti avto je dovolj težko. Tudi pri trčenju s tekmecistroji namesto da se raztrosijo v različnih smereh, še naprej drgnejo drug drugega in zaslon monitorja je moten. Toda to ima tudi svoj plus - svoje tekmece lahko postavite na stezo brez strahu, da boste dobili nekaj sekund globe. Ampak še vedno ni jasno, zakaj igra ni dodala še kozmetičnih poškodb. Ducat resnih prometnih nesreč je lahko vzrok za notranje probleme, ki se kažejo v slabšanju upravljanja vozil.
  Vožnja je bila čim bolj poenostavljena. V številnih znanih avto-simulatorjih, ki so merila za žanr, je bil vsak zavoj pravi izziv za igralca. V Need for Speed: SHIFT take stvari ni. Če želite prenesti zavoj, morate pravočasno sprostiti plin. Mimogrede, newbies zagotavljajo samodejno zaviranje, kar močno poenostavi igro.

  Stopnje težavnosti

  Za leto 2009, Need for Speed: SHIFT je bila najbolj zahtevna igra v seriji. Toda, če primerjate simulator avtomobila s konkurenti, se vam lahko »Hitrost žeja« zdi preprosta. Kljub temu, da so se pravila okrepila, je igra ostala "prijazna" igralcu, kar pa ne moremo reči za GRID, ki velja za enega najboljših avtomobilskih simulatorjev v zgodovini žanra. Za tiste, ki ne želijo tekmovati z visokotehnološko umetno inteligenco, obstaja raven Casual, v kateri je obnašanje vozil podobno prejšnjim različicam Need for Speed. Za tiste, ki želijo dobiti novo izkušnjo igralcev, je način treninga, ki vam omogoča, da raziščete vse podrobnosti igre in se pripravite na mimo Need for Speed: SHIFT. Potem ostanejo uporabnikipreučiti značilnosti vsakega avtomobila in posameznih stez.
  Vso lepoto SHIFT-a lahko čutimo le na ravni Pro. Spretnost igralca prihaja v ospredje. Da bi uspeli, se ne smemo le spopasti z muhastim vozilom, ampak tudi izogniti se napakam v daljavi.

  Prehod

  Način kariere se začne s prihodom avtomobila BMW. Po preskusni vožnji računalnik izbere ustreznega igralca za težavnostno stopnjo in priporoči model nadzora bolida, ki bo najbolje ustrezal igralčevim veščinam. Naprej morate izbrati avto. SHIFT predstavlja 80 vozil. Glavni cilj kariere je dobiti povabilo na prvenstvo. Za to morate zaslužiti zvezde in odpreti 4 ravni dirkanja. Dostop do prvenstva se lahko odpre na drugi ravni. Da bi to naredili, je dovolj, da končate vsako prijavo z največjim številom zvezd, kar je enostavno doseči pri nizki kompleksnosti. Igra ima 50 osebnih ravni voznika. Na 10., 20., 30., 40. in 50. nivoju igralec dobi nagradni avto. Tega vozila ni mogoče uporabiti v načinu kariere.

  Očala

  Točke se zaslužijo med prihodom in omogočajo odpiranje novih ravni voznika. Igralec lahko izbere poljuben slog obnašanja na progi. Točke bodo zaračunane tako za čisto vožnjo kot za trčenje. Poleg nagrajenih naprav za odpiranje novih nivojev, igralec prejme denar, diske, aplikacije in vabila za sodelovanje na različnih dirkah v kariernem načinu. Če želite doseči točke agresije, morate izločitinasprotnik z avtoceste, se ga dotaknite med prehitevanjem, obesite na rep na sprednji strani avtomobila, se sprehodite okoli plavajočega bloka, blokirajte tekmece in pojdite na sprednji trk.
  Da bi dobili točke natančnosti, je treba preiti del razdalje brez trkov in kongresov z avtoceste, razviti največjo hitrost, potovati po ustaljeni poti, prehiteti nasprotnike brez trkov. Ena najzahtevnejših komponent je spreten obrat. Da bi ga izvedli, je potrebno pri visoki hitrosti vstopiti v obrat, ga prenesti na idealno pot in nato zapustiti brez drsenja. V pregledih Need for Speed: SHIFT je bilo ugotovljeno, da je za dosego največjega števila točk za točnost in agresivnost v dirkah s splošnim startom, start dirke mora biti agresiven in nato iti brez nesreč.

  Zvezde

  Glavni element v pilotski karieri so zvezde. Zmaga prinaša 3 zvezde v pilotovo zakladnico, 2 zvezdici za 2. mesto in 1 zvezdo za 3. mesto. Skoraj vsaka pot ima možnost, da prejme nagrado s posebnimi nalogami. V tem primeru, če prvič ni uspelo zaslužiti vseh možnih zvezd, lahko preusmerite pot, da bi jo pogrešali. To zelo poenostavi odkrivanje dostopa do novih dirk.

  Naloga

  SHIFT ima 4 ravni, vsaka z novo vrsto vozila. Avtomobili nizkega razreda se lahko uporabljajo na visoki ravni, hitri avtomobili pa ne morejo tekmovati na nizki ravni. Na 1. stopnji je cena avtomobilaod 18.000 do 46.000 $. Obstajajo tudi 2 vrsti tekmovanj. Na dirkah je mogoče zaslužiti 25 zvezd. Še 20 jih lahko pridobi pilot v dirki proizvajalcev, ki predstavlja vožnjo na enakih vozilih. Tretja vrsta je dirka za čas, ki prinaša 24 zvezd. Na drugem nivoju se cena avtomobilov giblje od 50 tisoč do 110 tisoč dolarjev, za igralce pa 7 vrst tekmovanj. Prva vrsta je mešana dirka, ki že nekaj časa združuje klasične dirke in dirke. Za to tekmovanje lahko dobite največ 39 zvezd. Druga možnost je plavanje, ki prinaša 24 zvezd. V bitki avtomobilov lahko dobite 18 zvezd. Poleg tega so na 2. stopnji mešane serije, ki so sestavljene iz visečih, preprostih dirk in dirkanja za eno uro. Za 39 zvezd lahko dobite za dirke v ZDA, Evropi in na Japonskem.Cene za avtomobile ravni 3 - 120-300 tisoč dolarjev. 76 zvezd je mogoče dobiti na mešanih progah, še 12 - na bitki avtomobilov. 24 tekmovalcev lahko zasluži v konkurenci proizvajalcev. Na ravni 3 je dirka med ameriškimi, evropskimi in japonskimi proizvajalci, v kateri lahko dobite 47-48 zvezd. Nova vrsta dirk - preživetje, ki lahko povzroči 33 zvezd.
  Na 4. ravni se odprejo elitna vozila, katerih stroški presegajo milijon dolarjev. Prednost avtomobilov je, da jih ni treba izboljšati. Glavni dogodek 4. stopnje je svetovno prvenstvo NFS. To je zadnja dirka v igri Need for Speed: SHIFT. Prijava je sestavljena iz 5 krogov in ni zelo zapletena.

  Prednosti in slabosti igre

  Igra ima več prednosti. Eden od ključnih je povečan realizem. To je tov primerjavi s Undercoverom. Prav tako je razvijalcem uspelo prenesti vzdušje predstave, ki vlada v takih vožnjah v resničnem življenju. Glavna pomanjkljivost igre lahko imenujemo visoke zahteve za osebne računalnike. Prav tako so slabosti avto-simulatorja prekinitev karierne ureditve. Glavna dirka, NFS prvenstvo, je zelo lahka in ne upravičuje poti, ki jo je naredila za odprt dostop do nje.

  Sorodne publikacije