Nastavitve usmerjevalnika Tendera: opis po korakih

Router Tenda je predstavnik proračunskega segmenta. Zaradi nizkih stroškov je ta znamka zelo priljubljena. Naprave izdeluje kitajsko podjetje. Čeprav ta blagovna znamka ne more tekmovati z bolj uglednimi, ampak usmerjevalniki so zelo sposobni zagotoviti uporabniku stabilno povezavo in precej dobre rezultate. Ta oprema se popolnoma ukvarja z glavnimi funkcijami usmerjevalnika, ne le z lokalnim omrežjem, temveč tudi z brezžičnim (Wi-Fi). Načeloma je za domačo uporabo takšnih priložnosti dovolj. Področja delovanja bodo zadostovala za standardno stanovanje ali hišo (vrednost radija je odvisna od posameznega modela). Internet se lahko uporablja ne samo za osebne računalnike, ampak tudi za druge naprave, kot so prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon. Tudi s tem usmerjevalnikom je Wi-Fi na voljo na vseh napravah, opremljenih z brezžičnim modulom.


V okviru tega člena vam bomo povedali, kako vzpostaviti opremo blagovne znamke Tenda. Algoritem delovanja je primeren za skoraj vse modele. Proizvajalec je skušal postopek namestitve narediti čim bolj preprost. Uporabniku ni treba namestiti dodatne programske opreme in gonilnikov. Vse kar morate storiti je, da obiščete spletni vmesnik in izberete ustrezne možnosti. V nadaljevanju bo podrobneje opisano, kako to storiti.

Standardna nastavitev

Kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika razpisa? To vprašanje pogosto postavljajo uporabniki, ki še nimajo izkušenj z upravljanjem te vrste opreme. Prva stvar -napravo. To storite tako, da vzamete kabel ponudnika in ga vstavite v režo z internetom ali WAN-om. Po tem, ko uporabljate obližni kabel, sta povezana osebni računalnik in usmerjevalnik (LAN vrata). Nato sta vključeni obe napravi. Na glavni napravi (računalnik, prenosni računalnik) morate preveriti lastnosti omrežne povezave. Pomembno je, da se tukaj aktivira samodejni sprejem strežnikov DNS in naslovov IP. Zdaj lahko nadaljujete neposredno z nastavitvijo usmerjevalnika Tenda. V računalniku, ki je lokalno povezan, se odpre brskalnik. To je z uporabo prednosti, ki jih lahko dobite na spletni vmesnik. Praviloma je naslov usmerjevalnika standarden. Sestavljen je iz osmih številk, ločenih s piko - 1921680.1. To kodo vnesete v naslovno vrstico in pritisnete Enter. Če je pravilno zaporedje dejanj, preden se prikaže uporabnik, se prikaže okno z naslovom "Zahtevana avtorizacija". Tu sta dve vrstici. Prvi je uporabniško ime (prijava), drugo pa geslo.

Če je usmerjevalnik nov, potem, ko se prvič povežete, morate v eno in drugo vrstico vnesti besedo admin. Nato kliknite gumb "Prijava". Nekaj ​​sekund kasneje se bo prikazal meni usmerjevalnika z glavnimi nastavitvami. Predlagamo, da izberete vrsto povezave in zaščitite brezžično omrežje. Če želite dostopati do naprednih možnosti, morate odpreti zavihek »Napredne nastavitve«. Izbira parametrov, ki so potrebni za aktiviranje interneta, je neposredno odvisna od ponudnika ali, natančneje, morajo biti identični. Spoznajte vrsto povezave, prijavo, geslo lahko iz pogodbe alikličete ponudnika storitev.

L2TP

Nastavitev usmerjevalnika razpisa za tiste, ki uporabljajo storitve ponudnika storitve Beeline, bo naslednja:
 • Prijavite se v meni (opisano zgoraj).
 • Pojdite na točko "Napredno namestitev". Preden uporabnik odpre okno z nadzorno ploščo, ki ima naslednje zavihke: Stanje sistema, Nastavitev DNS, Nadzor pasovne širine, Nastavitev WAN in drugo.
 • Naslednji korak je izbrati podmeni. Gre za namestitev WAN-a.
 • V kontekstnem meniju bo devet vrstic. Izbran je prvi način. V tem primeru, L2TP.
 • Določite naslov strežnika. Določa ga ponudnik.
 • Vnesite podatke o računu. To je ponavadi številka računa.
 • Geslo, določeno v pogodbi, je zapisano v naslednji vrstici.
 • Načeloma je to dovolj za vzpostavitev interneta, tako da spodnje vrstice ne priporočajo ničesar spreminjati.

  PPPOE

  Za uporabnike storitev Rostelecom, DIM.RU, TTK je treba usmerjevalnik "Tenda" nastaviti tako, da izbere vrsto povezave PPPOE. Algoritem je enak načinu, kot je opisan zgoraj z načinom L2TP. Edina razlika je, da boste morali v vrstici "Mode" iz spustnega seznama izbrati PPPOE. Nato geslo in prijavo vnesete in potrdite z gumbom "Uporabi" (Uporabi). Druge nastavitve, kot v prvem primeru, naj ostanejo nespremenjene.

  DHCP

  Nastavitev usmerjevalnika razpisa z dinamičnim IP je dovolj preprosta. Uporabnik se bo moral samo prijavitispletni vmesnik. Po preklopu na "Install WAN" in v vrstici "Line" nastavite vrsto povezave DHCP. Potem potrdite dejanje. Dodatne nastavitve niso potrebne.

  Varnostne možnosti

  Celovito merilo za brskanje po internetu je varnost. Ta odstavek je treba upoštevati pri postavitvi usmerjevalnika razpisa. Nastavitve lahko spremenite v zavihku »Varnostna nastavitev«. Da bi omejili dostop do menija usmerjevalnika, morate odpreti točko »Daljinsko upravljanje WEB« in počistite potrditveno polje poleg grafa »Vključitev«. V tem primeru bo opremo mogoče namestiti samo iz naprave, ki je lokalno priključena.

  Priporočljivo je tudi, da spremenite privzeto prijavo in geslo, ki se zahtevata pred vstopom v spletni vmesnik. To lahko storite v razdelku »Sistemsko orodje« na kartici »Popravi geslo«. Ne preprečite uporabe filtra naslovov MAC, na primer tako, da podate samo tiste, ki jih je mogoče povezati z internetom, tako da jih postavite na ustrezen seznam.

  Kako konfigurirati WiFi?

  Usmerjevalnik Razpis omogoča uporabniku tako lokalno kot brezžično omrežje. Kar se tiče slednjega, ga je treba prilagoditi. V ta namen pojdite v točko »Nastavitev brezžičnega omrežja« v meniju. Uporabnik bo odprl okno s štirimi glavnimi zavihki. Najprej morate izbrati "Osnovne brezžične nastavitve". Prva stvar, ki jo uporabnik nastavi, je kljukica "Omogoči brezžične funkcije". Nato v vrstici Primarni SSID vnesite ime omrežja, ki bo označeno pri povezovanju napravz uporabo Wi-Fi. Lahko je sestavljen iz črk in številk.
  Seveda je treba brezžično omrežje zaščititi pred vsiljivci. Prva stvar v stolpcu "SSID za oddajanje" je, da aktivirate "Omogoči". Nato izberite način WPA2-PSK in dobite zapleteno geslo. Po potrditvi bo prišlo do ponovnega zagona. Nato preverite signal s katero koli napravo. Če se ne morete povezati z internetom, lahko naredite usmerjanje nastavitev za ponastavitev "Tenda" in znova določite vse parametre. Vnesti jih morate zelo previdno, ne da bi naredili napake. Napravo lahko vrnete na tovarniške nastavitve na dva načina: prek menija ali tipke za ponastavitev.

  Sorodne publikacije