Zakaj ne gredo v nastavitve usmerjevalnika, kaj storiti? Vzroki in navodila za namestitev opreme

V 21. stoletju je internet praktično vsak prebivalec planeta Zemlje. Ljudje ne morejo več predstavljati življenja brez tega velikega izuma. Filmi, glasba, koristni članki, zabavni in zabavni videoposnetki, kot tudi socialna omrežja in še veliko več - vse to je na obsežnih prostorih interneta. Toda mnogi uporabniki imajo vprašanje o nastavitvi usmerjevalnika. Za izvajanje tega dejanja ni potrebno veliko znanja in spretnosti. Poglejmo, zakaj včasih pri tem prihaja do napak.

Zakaj ne greste v usmerjevalnik

Naslov 192. 168. 1. 1 se uporablja za dostop do nastavitev večine usmerjevalnikov. Včasih obstajajo težave s tem dejanjem. Poglejmo razloge, zakaj ne pride v nastavitve usmerjevalnika 1921681.1.


 • Neveljaven parameter brskalnika.
 • Omrežna kartica ni primerna.
 • Usmerjevalnik ni vklopljen.
 • Napačen naslov.
 • Predstavite protivirusne in požarne zidove.
 • Datoteka je gostiteljica.
 • Vključeni usmerjevalnik

  Zgodi se, da uporabniki pozabijo vklopiti opremo in začeti alarmirati. Torej, preden se lotite resnih težav, bodite pozorni na stanje usmerjevalnika. Če je priključena na električno omrežje, utripata svetleči diodi na omarici. Druga vredna poskus je ponastavitev nastavitev usmerjevalnika. Za to morate najti poseben gumb za ponastavitev, ki se nahaja poleg gumba za vklop /izklop. Za večkrat morate pritisniti gumb za ponastavitevin nato znova vklopite usmerjevalnik.

  Napačne nastavitve brskalnika

  Najpogosteje se ta težava pojavi, če je brskalnik v turbo načinu ali podobno. Poleg tega je treba preveriti opremo za viruse, saj so zelo pogosto vzrok za nestabilno delo na internetu.


  Omrežna kartica

  Pogosto nastanejo težave, ker omrežna kartica ne deluje ali ni povezana. Če želite ugotoviti to zapletenost, morate preveriti omrežne nastavitve. Za dostop do njih odprite nadzorno ploščo, nato pojdite na "Omrežje" in "Internet", nato pa v "Omrežne povezave". V vrstico "Zaženi" lahko vnesete tudi ukaz ncpa.cpl in kliknite "V redu". Ko so potrebne nastavitve odprte, morate določiti omrežno povezavo računalnika ali prenosnega računalnika. Če je to omrežje označeno sivo, kliknite nanj in v oknu izberite "Aktiviraj". Morda ne boste mogli vklopiti omrežne povezave, ker računalnik nima potrebnih gonilnikov.

  Nepravilno natipkan naslov

  Če želite preveriti, ali je uporabnik vnesel pravilen naslov, morate odpreti vrstico Run in vnesti ukaz cmd. Po tem morate v okno vnesti ukaz ipconfig in pritisniti tipko Enter. Program bo prikazal glavne parametre omrežja te naprave. Zahtevane informacije bodo v vrstici "Osnovni prehod". Če v tej vrstici ni naslova 1921681.1, potem napišite naslov, ki je bil prikazan na tej vrstici, in pojdite v nastavitve, ki ga uporabljajo.

  Antivirusin požarni zidovi

  Tudi pogosti primeri so, ko ne vstopi v nastavitve usmerjevalnika prek protivirusnega programa in požarnih zidov. Bistvo je, da lahko po svoji presoji blokirajo nekatere internetne povezave. Za rešitev te težave v spodnjem desnem kotu (zraven ure) kliknite puščico navzgor. V oknu, ki se je pojavil, kliknite na onemogoči protivirusni program in njegov čas. Prav tako je čas, da zaustavite požarni zid sistema. Če želite to narediti, odprite nadzorno ploščo, pojdite na "Sistem in varnost", nato odprite "Požarni zid" in ga onemogočite.

  Datotečni gostitelji

  Če nič ne pomaga, je potrebno preveriti gostitelje datotek, vendar je ta metoda primerna za napredne uporabnike, saj bo treba preveriti vnose v prenosniku za napake. Če želite to narediti, pokličite okno "Run", nato vnesite C: WindowsSystem32Driversetc in pritisnite tipko Enter. Preverite, ali so v prenosnem računalniku napake.

  Ne pride v nastavitve usmerjevalnika 1921680.1

  Obstaja več razlogov, zakaj ne morete dostopati do nastavitev usmerjevalnika.
 • Napačne nastavitve povezave.
 • Nepravilno vnesen IP naslov.
 • Okvara usmerjevalnika.
 • Računalnik ni povezan z usmerjevalnikom.
 • Težave z omrežno kartico.
 • Rešitev problema na preproste načine

  Pogosto je težava z usmerjevalnikom povezana s preprostimi napakami, ki jih je mogoče popraviti, ne da bi uporabili zapletene metode.
 • Preveriti je treba pravilnost vnesenega naslova, saj uporabniki pogosto vnašajo, kar so jim predlagali njihovi prijatelji, ali tisto, ki so ga našli.na internetu. Zahtevani naslov je napisan na zadnjem pokrovu usmerjevalnika. Če ni tam, se ga lahko naučite na naslednji način. Zaženite vrstico "Run" in vnesite ukaz cmd. Naprej v oknu napišite ipconfig in pritisnite Enter. Pravilen naslov bo napisan nasproti glavnega prehoda.
 • To se sliši banalno, vendar poskusite znova zagnati računalnik.
 • Prav tako morate pravočasno onemogočiti protivirusni program, požarni zid ali protivirusni program, saj lahko povzročijo nekatere napake v omrežju. To lahko naredite v majhnem oknu ob uri.
 • Poskusite z drugim brskalnikom.
 • Z gumbom na zadnji strani naprave ponovno zaženite usmerjevalnik.
 • Da bi ugotovili glavni problem, se poskusite povezati v omrežje z drugo napravo (prenosni računalnik ali telefon). S tem boste ugotovili težavo v usmerjevalniku ali računalniku.
 • Razširjanje kompleksnih problemov

  Glavni problem, ki ga ni mogoče rešiti z enim dejanjem, je, da se naslov namesto dinamičnega preklopi na statični način. Če želite popraviti to situacijo, lahko uporabite naslednja navodila:
 • Pojdite v center za upravljanje omrežja in nadzor dostopa. To storite tako, da v spodnjem desnem kotu namizja kliknete ikono omrežja.
 • V polju na levi bo prikazan meni, kjer morate izbrati možnost "Spremeni nastavitve adapterja".
 • ​​
 • V tem polju boste morali poiskati zahtevano omrežno povezavo s priloženega seznama.
 • Ko smo jo našli, kliknemo z desno tipko miške in izberemolastnosti
 • Potem izberemo različico internetnega protokola 4. V oknu potrdimo polje za samodejno prejemanje naslova IP. Če je polje pravilno, potem omrežna kartica pošlje zahtevo priključenemu usmerjevalniku in v zameno pošlje naslov IP omrežne kartice.
 • IP naslov lahko najdete tako, da se vrnete v meniju Adjustment Adjustment, ki z desnim klikom na želeno povezavo izbere stanje.

  Ne pride do nastavitev usmerjevalnika TP Link, Zyxel Keenetic

  TP Link in Zyxel Keenetic sta med najboljšimi usmerjevalniki. V CIS so zelo iskane. Dejstvo je, da imajo ti usmerjevalniki odlične lastnosti, enostavno namestitev in uporabo. Kaj naj storim, če ne grem v nastavitve usmerjevalnika Keenetic? V tem članku lahko že najdete nasvete za reševanje glavnih vprašanj, ki jih nastavitve usmerjevalnika ne morejo obravnavati. Ne bomo ponavljali in reševali problemov, povezanih z usmerjevalniki TP Link in Zyxel Keenetic. Kaj storiti, če ne greste v nastavitve usmerjevalnika Zyxel Keenetic? V tem primeru je potrebno obravnavati omrežno kartico in preveriti pravilnost vnesenega naslova:
 • Odprite ukazno vrstico cmd, vnesite ipconfig in pritisnite tipko Enter.
 • Dobljene podatke dobimo s podatki, uporabljenimi pri zagonu nastavitev usmerjevalnika.
 • Konfiguracijske podatke dobimo s spodnjo tabelo.


 • Router  TP Link  Zyxel Keenetic  Naslovi strani z nastavitvami  http: //1921680.1  http: //1921681.1  admin  admin  98)
  admin  1234

  Kaj storiti, če se ne morem prijaviti na my.keenetic.net

  Kljub dejstvu, da je Zyxel Keenetic dokaj preprosta strojna oprema, imajo uporabniki pogosto težave z dostopom do my.keenetic.net. V tem primeru je treba storiti naslednje:
 • Preverite, ali je vneseni naslov pravilen. Upoštevajte, da je videti kot my.keenetic.net.
 • Preverjamo vse žice opreme, iz katere je odgovoren za napajanje naprave, in končamo z omrežnim kablom. Prepričajte se, da so povezani. Prav tako jih je treba preveriti za različne napake in poškodbe.
 • Težava se lahko skrije v brskalniku. Če želite preveriti to možnost, morate uporabiti drug brskalnik, kot je »Opera«. Če niso na uporabniški napravi, se lahko obrnete na Internet Explorer za pomoč.
 • Težava s samo napravo. Bistvo je, da se usmerjevalnik, tako kot katera koli druga naprava, skuša poročiti. Zato ga je v tem primeru potrebno prenesti nazaj v trgovino. Ne pozabite vzeti vseh preverjanj in dokumentov! Če ste jih izgubili, morate ponastaviti konfiguracijo usmerjevalnika ali se obrniti na čarovnika za pomoč.
 • Preverite tudi možnosti omrežja. To storite tako, da obiščete "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo". Po tem odprite "Prilagoditev prilagoditve". Z desno miškino tipko kliknite desno mrežo in pojdite v lastnost. Zaupamo elementu "Samodejno pridobivanje IP naslova".Pred njo morate klikniti na krog.
 • Kako omogočiti in konfigurirati DNS strežnik

  DNS strežnik je predvsem internetna varnost računalnika. Postopek namestitve tega strežnika se zdi težaven. Pravzaprav v tem ni nič zapletenega. Če želite začeti, preverite, ali je strežnik DNS nameščen na uporabnikovem računalniku. Če želite to narediti, pojdite na "Nadzorna plošča", odprite "Omrežje in internet", nato "Ogled stanja omrežja in opravil."
  Ko je uporabnik ravnal, morate v omrežju izbrati povezavo, odprite ploščo Splošno, pojdite v Lastnosti. Naslednji korak je, da odprete lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP /IPv4), pojdite na zavihek Splošno, preverite element "Uporaba naslednjih naslovov strežnika DNS". Če je aktiviran, sledi, da je strežnik DNS nameščen v računalniku. Za konfiguriranje strežnika DNS vam ni treba storiti veliko dejanj. Uporabiti morate samo prej odprto okno. Pojdite na zavihek »Napredno«. To okno je popolna konfiguracija strežnika, zato uporabnikom katere koli ravni ne povzroča težav.

  Zaključek

  V tem članku smo bili prepričani, da za konfiguracijo usmerjevalnika ni potrebno imeti veliko znanja na področju računalništva. Po navodilih v tem članku bo uporabnik vedno sposoben reševati vprašanja, povezana z usmerjevalnikom. Podrobno smo odgovorili na vprašanje, kaj storiti, če ne gre v nastavitve usmerjevalnika Zyxel.

  Sorodne publikacije