Internet Explorer se ne zažene: 8 načinov za "oživitev" brskalnika

Če se Internet Explorer ne zažene, boste o tem takoj vedeli. Deluje v vseh brskalnikih, ne glede na to, ali je operacijski sistem, Mozilla, Chrome ali kateri koli drug. Poleg tega lahko težave v standardnem programu Windows povzročijo neuspeh celotnega operacijskega sistema. Obrnimo se na vzrok. Kaj je vzrok za neuspeh in kako ga popraviti?

Težava z zagonsko stranjo

Verjetno najvarnejša možnost. Včasih se Internet Explorer ne zažene zaradi konflikta, do katerega pride med dostopom do domače strani. V tem primeru se vprašanje reši z odpiranjem praznega zavihka. Odprite program Run (Win + R) in v vrstico vnesite iexplore about: blank. Če je program odprt, pojdite na nastavitve in takoj spremenite začetno stran.


Konfliktni dodatki in orodna vrstica

Dodatni programi in orodne vrstice, ki jih namestite, ne smejo le znatno upočasniti delovanje brskalnika, temveč povzročijo tudi napake in zrušitve v programu. Če želite to preveriti, morate znova odpreti okno Zaženi in vnesti naslednji ukaz:
Kliknite V redu. Zdaj se bo brskalnik zagnal brez dodatkov. Če je vse v redu, ostane samo ugotoviti, katere komponente so povzročile težave. V ta namen pojdite v meni "Orodja" (ikona zobnika), izberite "Konfiguriraj dodatke" in zaženite vse dodatke, dokler IE ne začne pravilno delovati.

Napačne nastavitve brskalnika

Druga verjetna razlaga, zakaj se Internet Explorer ne zažene, je nepravilna nastavitev.nastavitve brskalnika. V tem primeru bo rešitev popolnoma ponastavljena in se vrnila na privzete nastavitve. Kako to storiti?


 • Odprite "Nadzorna plošča".
 • Pojdite v razdelek "Konfiguriraj nastavitve računalnika".
 • Poiščite element "Lastnosti brskalnika".
 • Odprite zavihek Dodatno.
 • Kliknite gumb "Ponastavi" in potrdite dejanje v pojavnem oknu.
 • Nato počakajte, da se postopek obnovitve zaključi, zaprite okno in poskusite znova zagnati brskalnik.

  Virusi

  Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, preverite računalnik pred zlonamerno programsko opremo. Uporabite lahko vse protivirusne skenerje, na primer:
 • Spybot Search & amp; Uniči;
 • Lavasoft Adaware;
 • Adwcleaner;
 • Malwarebytes Anti-Malware.
 • Najbolje je, da optično preberete v varnem načinu za Windows. Če se želite prijaviti, začnite znova zagnati računalnik na samem začetku, pritisnite tipko F8. V meniju izberite »Varni način z omrežno podporo«. Ko je optično branje končano, morate znova zagnati računalnik.

  Poškodbe sistemskih knjižnic

  Če se Internet Explorer ne zažene po uporabi pripomočka za čiščenje računalnika, obstaja verjetnost, da so bile skupaj s poškodovanimi in zastarelimi datotekami odstranjene tiste, ki so potrebne za delovanje brskalnika. V tem primeru lahko obnovite IE šele potem, ko ponovno registrirate in obnovite sistemske knjižnice. Za to obstajajo tudi posebni programi, na primer Fix IE Utility.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  Včasih sistemskega brskalnika ni mogoče obnoviti s standardnimi metodami, zato je treba uporabiti bolj radikalne metode. Vse je odvisno od operacijskega sistema, ki ga uporabljate.

  Možnost 1. Ponovna namestitev IE (za Windows 7 in XP)

  Na žalost je ta metoda primerna samo za prejšnje različice sistema Windows. Internet Explorer 7 lahko prenesete in znova namestite na enak način kot kateri koli drug program. Namestitveni program lahko prenesete s uradnega Microsoftovega spletnega mesta. Upoštevajte, da so različne različice brskalnika primerne za različne operacijske sisteme:

  Različica operacijskega sistema Windows  7  Vista
  46)

  XP  Internet Explorer  11  8

  Ker brskalnik ne deluje, je logično, da prenesete namestitveno datoteko na drug računalnik in jo ponovno napišete na pomnilniški pogon.

  Možnost 2: Onemogoči IE (za Windows 8)

  Druga rešitev za tiste, ki ne izvajajo Internet Explorerja. Windows 8 uporablja ta brskalnik kot vgrajen, zato ga ni mogoče znova namestiti. Edina možnost je, da jo popolnoma izklopite. Kako to storiti?
 • Pojdite na Nadzorna plošča & gt; "Vklopite in izklopite komponente sistema Windows."
 • Poiščite Internet Explorer, počistite polje in kliknite gumb GARAGE.
 • Znova zaženite računalnik.
 • Po tem bo IE ne bo na voljo, internet pa bo moral za dostop do interneta uporabiti drug brskalnik.

  Možnost 3: Ponovna namestitev operacijskega sistema Windows

  Če nič ne deluje, boste verjetno morali znova namestiti operacijski sistem. Internet Explorer boponovno namestite z drugimi standardnimi aplikacijami Windows.

  Sorodne publikacije