Sarah Kerrigan Zgodovina kraljice slepih

Prvi nastop Sari Kerrigan je potekal leta 1998, istočasno s sproščanjem strategije StarCraft. Junakinja je takoj osvojila srca igralcev in je zdaj že po dolgih letih eden najbolj prepoznavnih likov v računalniških igrah.

Da bi razumeli razlog za tako neverjetno popularnost, morate preučiti zgodbo o Sarah Kerrigan od začetka do konca. Zgodovina je bila polna grozljivih zločinov in junaških podvigov, prijateljstva in izdaje, ljubezni in sovraštva.

Delo na sliki

Kerrigan kot igralni lik so ustvarili Chris Matthen in James Finny, vodilni oblikovalci iger studia Blizzard. V svoji prvotni različici je bila Sarah nekoliko podobna Taniju Adamsu, rdečim rdečim strategijam deklet.


Težko je verjeti, toda razvijalci niso nameravali dati Kerriganu pomembne vloge na tem parceli. Morala bi se pojaviti v eni ali dveh misijah in nato izginiti, kot se pogosto dogaja z znaki drugega načrta. Na srečo, junakinja všeč razvijalci toliko, da so se odločili, da bi celotno zgodbo za njo. Tako se je pojavila ideja o preobrazbi v kraljico slepih.
Kadar je podoba Sarah Kerrigan sprejeta, je težko reči v njeni "Zergovi" hipostazi. Vendar pa je mogoče izslediti nekaj podobnosti s kraljico klintov in gorgoni meduze, ki se pojavljajo v mitih stare Grčije. Tiste iste kačje dlake, divje pene, trik in morilski pogled na stvari, si lahko sami ogledate s primerjavo fotografije Sarah Kerrigan z eno od podob mitološkeGrška pošast.


Pred okužbo

Kerrigan je imel celo v mladosti velike psihološke zmožnosti, zaradi česar je bila v središču vojaške konfederacije. Skoraj vse otroštvo v otroštvu je preživelo v laboratoriju, kjer je opravljala različne poskuse, uporabljala nevroplastiko in bila prisiljena opraviti različne teste. Kar se tiče StarCrafta, poznavanje Sarah poteka sredi prve kampanje. Kerrigan je predstavljen kot šestindvajsetletna pionirka, ki je izdala Konfederacijo in se pridružila ekstremističnemu gibanju Sinovi Korhale. Uporniki, ki so padli v vrsto nekdanjega šerifa Jima Raynorja, se borijo s svojo nekdanjo državo in zergi - tujci, ki so nepričakovano napadli naseljene planete.
Zaradi tega je Sarah Kerrigan in njeni zavezniki ugotovili, da vdor tujcev, ki so podobni insektom, ni bila nesreča. Kot se je izkazalo, so Zergi pritegnili vodstvo Konfederacije, pri čemer so uporabili za to posebne psevdo-radiatorje. Ne da bi našli drug način, se uporniki odločijo za napad na metropolitanski planet Tarsonis. Arctur Mengsk, vodja sinov Korhale, se boji izgubiti bitko, uporablja psevdo-oddajnik proti vojski konfederacije. Ob istem času, flota protoss prispe na Tarsonis (ja, to je še en tujec) in poskuša uničiti zerg, že napadel planet.
Arcturus naroči Kerriganu, da ustavi Protossa, in Sara se uspešno spopade z nalogo. Junakinja prosi za evakuacijo, toda Mengskignorira in pusti, da odtrga zergove.

Rojstvo kraljice Clevens

Raynorja se je s toplimi občutki potopilo v Kerrigan, zapustilo sinove Korhale, Mengsk pa je hkrati ustvaril svojo državo - Dominion. Toda, kot se je izkazalo, Zorgs ni ubil Sarah. Tujci, po navodilih svojega vrhovnega Mojstra, so okužili heroin z virusom, pod vplivom katerega je mutirala v edinstveno bitje - Zerg in Terran hibrid.
S zavračanjem vseh človeških občutkov se Sarah Kerrigan razglaša za kraljico slepih. Junakinja celo napade Raynorja, ki je prišel na planet Char, da bi rešil svojega nekdanjega spremljevalca. Resnično, Sarah se na koncu odloči, da ne bo ubila Jima, ne da bi v tem občutila grožnjo Royju Zergu. Vpleten v ogromne psi-sposobnosti Kerrigana, na Char pripelje protozojski poveljnik Tassadar. On se preusmeri k kraljici slepih, medtem ko njegov sodelavec Zeratul uniči eno od cerebralov zergov. V trenutku stavke Nukleus vzpostavi duševno povezavo s protosi in najde lokacijo Ayurja, rodnega planeta te dirke. Tam takoj gre skoraj celo rži zerg, in Kerrigan ostane na Char, da se naseli z Zeratul in Tassadar.

Jaz sem Raž!

Zaradi neuspešnega napada na Ayur Ndrosum umre. Kraljica slepih, ko je videla možnost, ki se je odprla pred njo, se odloči, da bo pod njegovim poveljstvom združila vso rž. Da bi to storili, se najprej kombinira s protossi za uničenje neobvladljivih zergov, nato pa s terranci, da se vzdržijo sile Združene Zemlje.Direktorata. Kerrigan na koncu izda svoje nekdanje tovariše in razbije njihove vojske. Tako so Zergi postali glavna sila v sektorju Koprulu. V Starcraftu 2 Sarah Kerrigan deluje kot ena glavnih antagonistov. Poskuša najti nekaj skrivnostnega zelenjavnega artefakta, napadati kolonijo terranov in ubiti vse na svoji poti. Jim Raynor, ko vidi, da kraljica slepih nima ničesar človeškega, se odloči, da ji prepreči uporabo kakršnihkoli sredstev. Da bi to naredil, s kombiniranjem svojih prizadevanj s starimi in novimi zavezniki poskuša pridobiti dele artefakta prej kot Carrigan.
Zato Raynor uspe zbrati dovolj energije in napasti osrednji planet Zerg - Char. Na račun mnogih življenj pride do glavne panj kraljice slepih, aktivira zbrani artefakt in tako vrne človeški videz Sari.

Ponovno rojstvo

Kerrigan še enkrat ni izgubil nadzora nad zergom. Postavili so jo v tajni laboratorij, kjer so znanstveniki začeli eksperimentirati z njo, ko so poskušali ugotoviti možnosti Sarah. Vendar pa po kratkem času Dominionske sile napadajo kompleks in zajamejo Raynor.
Zaradi zveličanja, Jim Sarah ponovno združuje različne jate zergov. Poleg tega se sreča z Zeratulom, ki jo opozarja na bližajoč se konec sveta. Ker ne vidi drugega izhoda, se Kerrigan odpravi v Zearus, rodni planet Zerg, kjer ponovno postane kraljica Blades. Zbral dovolj moči, Sarahnapade prestolnico Dominiona in ubije, ne brez pomoči Raynorja, cesarja Mengska.

Odrešenik

V slednjem, vsaj v tem trenutku, zapuščina Void Sara Kerrigan ni toliko časovni načrt. To le v več misijah pomaga protossu boriti se proti silam Amuna. Kerrigan že v epilogu kampanje, ko je prejel moč Uroša, postane nov cikel zelenih nohtov. S pomočjo pridobljenih sposobnosti ubije Amuna in rešuje svet pred smrtjo. Dve leti kasneje se Sarah v svoji človeški obliki vrne k Raynorju. Od takrat jih nihče ni videl.

Sorodne publikacije